Pink Lake | Tasik Pink, Mexico

by - August 18, 2017
Pernah dengar tak tasik pink a.k.a pink lake? Saya first time tengok hari tu kat Facebook page Travelog and it is so breathtaking! Serius lawa! Warna tasik pink ni bukan pink pekat tau tapi pink cair. Pink lembut. Saya dah la suka warna pink lembut haahhaha. Lokasi pink lake ni adalah di Las Coloradas, Yucatan, Mexico. Walaupun ramai yang claim tasik pink ni bertempat di Australia, tapi NOPE. Semua owner gambar di bawah ini mengatakan lokasinya berada di Mexico.

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
Pink Lake | Tasik Pink, Mexico

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
this strange and beautiful world - reuben Wu
---Photo by Reuben Wu

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
#wanderlust #womenwhotravel #womenwhoexplore #ladiesonglobal #girlsborntotravel #beautifuldestination #global_travel #travellers #travelleres #iatiporelmundo #iatb #igermexico #ig_mexico #mexico #mexicoturismo #visitmexico #darlingescapes #wanderful_places #forbestravelguide #tukportal #createcommune #awesomeearth #worldtraveler #exploremore #worldtravelIG #iamtb #buscablogs #wearetravelgirls #visityucatan
---Photo by Maria Garcia

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
------Photo by Zulema

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
------Photo by Anne Sofie Vesterskov

Pink Lake | Tasik Pink, Mexico
Pink Lake | Tasik Pink, Mexico


Subhanallah... cantik kan ciptaan Allah? Macam dalam fantasi pula. Macam lukisan pun ada.

Ada yang kata tasik ni warna pink disebabkan algae dalam tasik tu. Wallahua'lam.


Sayangnya, tasik pink yang sangat popular ni telah dikawal. Pelancong tak boleh masuk ke dalam air pink untuk bermandi or berenang. Hmm sayang kan? Sebab apa dilarang untuk masuk ke dalam air Pink Lake ni?

Di caption photo instagram Anna mengatakan...

Pink theme continues... This is a photo from a 1.5 year ago that went viral and keeps getting reposted all the time. Unfortunately, quite often it's getting featured by big publications as the pink lake in Australia - even by Australian publications. So I wanted to remind everyone that these are pink lakeS of Las Coloradas in #MEXICO.

P.S. When I visited there was none there, but since it became Insta-famous (I guess this photo had a huge part in it - guilty) this place is very popular and therefore you can't go into the water anymore.

#pinklake #pinklakes #lascoloradas #pink #flamingo

Kalau sekadar nak tengok-tengok ambil gambar boleh la kot kan. 

Fyi.. Ada yang masukkan Pink Lake ni dalam bucketlist mereka tau hehehe.

You May Also Like

5 comments

  1. UIsss bio betik!! betoi ka ni.. pink ohh..

    ReplyDelete
  2. Subhanallah, first time juga ni dengar. baru tahu ada tasik pink...

    ReplyDelete
  3. Lawanya.. Baru kali ini tau ada pink lake ni. nanti nak research dlu lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anjas kan kaki travel.. gi la situ Jas :D

      Delete
  4. 1st time tngok ni... lain drp yg lain.. terkezutt

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p