TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally! #TOMBIRUO #NAMAYANGDIGERUNI

by - August 16, 2017
Tudiaaa finally! Trailer filem Tombiruo: Penunggu Rimba dah keluar semalam di YouTube. Tengok trailer pun dah best, apatah lagi filem penuh kan? hehe. Saya dah baca Novel Tombiruo : Penunggu Rimba haritu. Memang tahu lah yang cerita tu best. So, saya harap filem adaptasi ni sama best dengan novel nya dan tak mengecewakan para peminat Ramlee Awang Murshid.


FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA (2017)


TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
Sinopsis Tombiru: Penunggu Rimba

Ejim (Zul Ariffin) digelar sebagai Tombiruo kerana dianggap sebagai penunggu rimba. Lelaki yang sentiasa bertopeng ini disisihkan oleh penduduk kerana memiliki wajah bukan manusia. Apabila dia kehilangan ayahnya, Pondolou (Faizal Hussein), itu menimbulkan kemarahan Tombiruo. Dia mula memburu pembunuh ayahnya. Tanpa disedari, rupanya Amiruddin (Farid Kamil) juga memburu Tombiruo kerana percaya Tombiruo yang menyebabkan dia kehilangan Tan Sri Berham (Dato' M Nasir) dan Salina (Nabila Huda). Pergelutan diantara mereka berlaku demi menegakkan kebenaran masing-masing.


FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA
dua dari kanan: Ramlee Awang Murshi, penulis Novel Tombiruo: Penunggu Rimba.
Menurut novelis Tombiruo: Penunggu Rimba dan selaku wakil produksi Layar Sunan, Ramlee Awang Murshid berkata,


“Saya berasa teruja kerana akhirnya karya saya, Tombiruo: Penunggu Rimba akhirnya diangkat ke layar perak. Sebelum ini memang ada lamaran mahu novel saya difilemkan, tetapi saya tolak kerana saya cerewet dalam membenarkan karya saya diolah.


Tetapi apabila pihak penerbit filem, Ideate Media, Grup Buku Karangkraf mengusulkan projek ini, saya bersetuju untuk bekerjasama bersama mereka dalam menjayakan filem ini kerana setiap penerbit mempunyai profil latar belakang yang utuh dan mereka komited dalam memastikan karya ini diolah dengan baik dan mendapat persetujuan bersama untuk membina jalan cerita yang berkesan.”


Official Teaser Filem TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA (12 Oktober 2017)



TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA!

TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!

TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!

TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!

TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!

TRAILER FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA finally!
FILEM TOMBIRUO: PENUNGGU RIMBA di pawagam 12 Oktober 2017 #tombiruo #namayangdigeruni

Sesiapa yang dah baca Novel Tombiruo: Penunggu Rimba ni mesti lagi boleh menghayati dan memahami jalan cerita dalam filem Tombiruo. Mesti lagi feeelll gitu.

Dalam keluarga saya.. saya, kakngah dan umi saya adalah peminat tegar karya Ramlee Awang Murshid (RAM). So, bila dapat tahu salah satu novel RAM akan diadptasikan, perghhhhh rasa teruja sangat! Dan bila trailer tombiruo keluar, perghhhh lagi tak sabar-sabar nak tengok. 

Tunjuk video trailer Tombiruo kat umi. Umi yang bukan jenis kaki tengok wayang pun rasa macam nak tengok kat pawagam nanti.

Korang ada yang dah layan Novel Tombiruo? Mesti excited kan nak tengok filem ni? :D

You May Also Like

6 comments

  1. Tak sabar nak tunggu filem ni...dah baca novel

    ReplyDelete
  2. alaaa.. pendek sangat trailer.. tak puas..! hehehehehee.. tak sabar juga nak tengok filem ni walaupun tak pernah baca novelnya.. :)

    #SupportFilemMalaysia

    ...

    ReplyDelete
  3. Airah xpernah baca novel dia yang ni tapi ada dua tiga novel jugak pernah baca.bila baca blog sis rasa excited jugak nak tengok hahahaha macam best jeee

    ReplyDelete
  4. Akak mengharapkan sesuatu yang lebih tapi cuba berlapang dada.. Terutama sekali part pelakon.. Novel RAM ini bagus.. Harapnya filem dia pun okaylah..

    ReplyDelete
  5. Hoh bulan oktober ke kuau cite ni... adehhh time tu ngah cuti pantang.. x dpt le nk nengok.. huhuhu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p