Tip bibir merah jambu dan segar

by - October 17, 2017
Siapa yang tak mahu bibir merah jambu kan? Perempuan mahupun lelaki, semuanya idamkan bibir merah jambu dan segar bugar tanpa bantuan lipstick. So, here we are...


3 tip bibir merah jambu dan segar

Tip bibir merah jambu dan segar
Tip bibir merah jambu dan segar | credit: weheartit.com
1. Campurkan satu sudu makan madu dan serbuk penaik dan oleskan ke bibir. Biarkan selama 10 minit, kemudian basuh bibir dengan air suam.

2. Gunakan campuran satu sudu makan gula pasir dan campurkan dengan setengah sudu makan air. Gosok perlahan bibir dengan campuran ini untuk meninggalkan sel mati. Kemudian, biarkan selama 5 minit untuk mencerahkan warna semula jadi bibir.

3. Gunakan jus lemon. Ambil 5 titis jus lemon dan campurkan dengan titis gliserin. Oleskan campuran ini ke bibir, biarkan kering selama 15 minit dan bilas dengan air sejuk.

p/s: tiga tips yang saya kongsikan di atas ini saya dapat dari akhbar.


No.3 tu saya pernah dengar, tapi petua semula jadi no. 1 dan 2 tu baru saya tahu hahaha.

No.3 tu saya pernah cuba tapi tak sempurna. Sebabnya.. saya hanya titiskan jus lemon di bibir tapi tak campurkan dengan gliserin. Iyelah saya tak tahu masa tu. Lagipun, gliserin memang tak wujud kat rumah saya, so what did you expect? Hahaha. Tapi takpelah, jus lemon sahaja pun boleh kot tapi hasilnya tak secepat bila campur dengan gliserin la kan. Heehe.

Korang pula, pernah buat yang nombor berapa? Atau ada tip lain?

:)

You May Also Like

3 comments

  1. Nanti ai cuba.. nak tengok merah jambu ke tak.. hahaha

    ReplyDelete
  2. Pernah dengar yang guna madu tu aje, lagi dua tu first time tahu. Hahah!

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p