Total Pageviews

Lazada Online Revolution Blogger Contest

by - December 13, 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest


Lazada Online Revolution Blogger Contest
KLIK BANNER UNTUK JOIN

The contest start from 1 Nov 2017 until 14 December 2017. Lets!


a. Do you remember the first product that you ever purchased online? What was it and how was your experience?

Sebenar-benar-benar-benarnya tak ingat! hahahha. Tapi kalau first product yang saya beli online di Lazada, saya ingat lah; iaitu beg (backpack) berwarna coklat.

Lazada Online Revolution Blogger Contest

Senang je nak beli barang secara online di Lazada ni. Add To Cart > Checkout Now > isi details nama, alamat,no telefon semuaa > bayar guna debit banking (CimbClicks, Maybank2u, etc) > DONE!

12/08/2017 complete order.
14/08/2017 barang sampai rumah.

Cepat kan? Hahaha. Sebab backpack tersebut dijual oleh Lazada sendiri. Thats why cepat sampai rumah hehe.

Lazada Online Revolution Blogger Contest
barang Lazada sampai di rumah! Sooo efficient!
Lazada Online Revolution Blogger Contest
backpack yang dibeli secara online di Lazada sampai dengan selamatnya
Sangat berpuas hati dengan servis dan proses pembelian di Lazada. Highly recommended :)

b. Which types of products would you prefer buying online?

Saya lebih prefer membeli secara Online barangan seperti baju, kasut, beg dan seluar/ kain. Kebiasaannya, kalau saya nak online shopping.. memang saya akan singgah ushar di bahagian produk-produk tersebut . Kira dah macam WAJIB pun ada hahaha.

c. What to you love about online shopping?

Mudah, pantas, jimat masa, jimat wang, banyak pilihan boleh dilihat dengan hanya satu klik sahaja. Kekadang nak pergi kedai di luar sana, tak ada kenderaan + tak ada kawan or family members nak teman. Lagipun, tak payah nak mengharung jammed atau beratur panjang-panjang di kaunter. Online shopping lebih senang dan save time.



d. Which products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution sales?

Okay ada satuuu benda yang saya memang dah aim nak beli time Lazada Online Revolution. What is it? Mobile Phone berjenama Huawei P9 Lite! Hahaha. Kebetulan sekarang saya tengah cari dan nak beli handphone baru. Orang kata camera Huawei lawa & tak fake. Budget saya memang RM800 ke bawah. So, masih within range budget. Yeahhh!

Lazada Online Revolution Blogger Contest
aim nak beli handphone baru semasa Lazada Online Revolution berlangsung!
Eh..

Kenapa eh ramai suka Lazada Online Revolution ni? Sebab... ada potongan diskaun tau!  Memang rambang mata barang banyakkkk murah hehe. Plus, ada voucher off RM25 dengan pembelian RM100 ke atas special sekarang ni. Jom jom!

p/s: Online Revolution (https://www.lazada.com.my/online-revolution) that will take place from 11 November to 14 December 2017.

You May Also Like

6 comments

  1. Semoga bertuah yaa..sy pun baru join ni.. Hihi

    ReplyDelete
  2. saya pun suka shopping kat lazada, mudah pantas, cepat sampai.. paling selalu beli drypers anak dengan perfume hihi..

    ReplyDelete
  3. Online shopping memnag terbaik , jimat masa jimat tenaga

    ReplyDelete
  4. Yess! Pernah juga shopping dekat lazada. Beli iphone, memang tawakal habis takut kena tipu. Tapi Alhamdulillah, barang sampai dengan selamat, siap warranty satu tahun :)

    ReplyDelete
  5. Good luck kc.. waktu gini laa memg sesuai nak shopping..sebb brg harga murah

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p