Total Pageviews

Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!

by - January 11, 2018
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Saya memang jenis yang payah nak pakai perfume. Malas haha. Tapii.. itu tak bermakna saya tak suka bau minyak wangi; lagi-lagi baunya yang sedap. Baru-baru ni saya ada berkenalan dengan satu perfume ni. Lepas dah berkenal-kenalan, ehemmm terpikat la pula. eh ehh. Mudahnya terpikat? Heee mestilah. Dah try, dah tahu kelebihannya, bau pula best dan harum, design cun.. siapa yang tergoda kan?


Perfume Biobax: Better Man & Falling In Love

Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!

Apa yang bestnya perfume Biobax ni?


1) Bukan botol kaca
-- diperbuat daripada high quality plastic material. Kalau perfume jatuh pun toksah gabra atau cuak sebab ianya takkan pecah.

2) Ringan dan mudah dibawa
-- boleh letak dalam poket dan senang dibawa ke mana-mana sahaja. comel dan tak memerlukan ruang yang besar jika diletakkan di dalam beg.
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
3) Bau tahan lama
-- saya dah cuba haritu.. spray pagi, malam pun bau lagi. perghh!

4) Bukan inspired perfume
-- formula bau dia dibuat khas untuk brand Biobax Perfumes.
perfume better man
Perfume Biobax Better Man
perfume falling in love
Perfume Biobax Falling In Love
5) Design botol dan kotak bercirikan design dari Morocco
-- cantik dan nampak eksklusif kan? Saya suka sangat dengan design kotak perfume Biobax ni lagi-lagi yang Falling in Love. Memang fall in love betul lah! hehe.

7) Bauan yang dihasilkan adalah daripada survey pihak Biobax sendiri ke atas 50 orang respondents.
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
Perfume Better Man direka khas untuk lelaki & Falling in Love pula baunya sangat lembut & menepati citarasa para wanita. Saya dah cuba kedua-duanya. Of course la saya lebih prefer Falling in Love sebab bau dia lebih soft and smooth. Kebiasaannya saya guna minyak wangi ini ketika tiap kali nak solat. 

Ehh kenapa sembur perfume Biobax kat telekung? Bukan time keluar jenjalan? Most of the time saya guna time nak solat sebab yelaaa bila lagi nak pakai sebab saya kerja sendiri kat rumah je, tak pergi luar pun kalau weekdays. Weekend pula selalunya duduk terperap di rumah sahaja hahaha.

Mungkin ada sesetengah yang persoalkan "bolehkah bawa minyak wangi beralkohol ke dalam solat?"

Jawapannya BOLEH. No problema. Perfume yang jenis spray, mesti ada alkohol di dalamnya. Tapi dalam kuantiti yang sangat sedikit. Tambahan pula, alkohol tersebut bukanlah dari alkohol arak tu. Ianya adalah alkohol jenis minyak. Dan satu perkara penting tentang sifat alkohol ni ianya mudah meresap di udara. Jadi, semasa kita spray, yang melekat di baju / badan kita tu hanyalah perfume. Alkohol dah meresap di udara. Tidak perlu risau. Dan no need to was-was lagi.. Biobax Perfumes boleh digunakan semasa sembahyang.

perfume
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
pocket perfume
Berapakah harga satu perfume Biobax (Better Man/ Falling in Love) ni?

Harga 1 botol adalah RM30 + postage RM9 Semenanjung Malaysia/ RM10 Sabah Sarawak

2 botol tu harga asal RM50 tak termasuk postage. But sekarang ada promosi, 2 botol RM45 tak termasuk postage.

Jika berminat nak beli, boleh order dengan saya..just whatsapp 0172008642 (Sayidah). Saya akan response within 24 hours :)
perfume biobax
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
falling in love
Perfume Biobax Better Man & Falling In Love - serius wangi, bau best!
In my opinion.. perfume Biobax ni sesuai sangat kalau nak beri as a gift. Beri hadiah harijadi kawan, atau sempena anniversary, atau hadiah kahwin bestfriend or saudara mara, atau boleh juga hadiah konvokesyen ke.. hahaha. Just an idea. Simple and small but very nice and good gift honestly.

hadiah perfume

Ramai yang puji wangi + pocket perfume comel + saya dah ada kedua-duanya.. awak tak nak try? hehehe. 

Daaa~wassalam! :)

You May Also Like

4 comments

  1. Comel je bekas tu...and paling penting memang classy la Biobax ni siap ada bauan tersendiri. Can't wait to try!

    ReplyDelete
  2. Siqah suka packaging perfume ni. Nipis, ringan dan sesuai nak letak dalam handbag.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p