Total Pageviews

telefon bimbit paling kecil di dunia!

by - January 16, 2018
Pernah terfikir atau terlintas tak nak tahu apakah telefon bimbit paling kecil kat dunia ni? Wujud ke tak? Jenama apa? Berapa harga? Ada ke orang nak beli telefon bimbit paling kecil ni? Hahaha. Bukan apa.. bila saya tunjuk artikel Akhbar Sinar Harian tentang telefon bimbit bersaiz paling kecil ni kat umi, umi kata "hishhhh. kecil nya phone. tak nampak la nanti tulisan kecil sangat" HAHAHAHA.

telefon bimbit paling kecil di dunia

telefon bimbit paling kecil di dunia!
telefon bimbit paling kecil di dunia!
Pada hari ini, kebanyakan peranti ditawarkan dalam saiz besar hingga mencecah 6 inci. Bagaimanapun, masih ada permintaan telefon bimbit besaiz kecil untuk dijadikan sebagai koleksi.

Menerusi Kickstarter, dana sedang dikumpulkan untuk bangunkan telefon bersaiz paling kecil di dunia, iaitu Zanco Tiny T1.

Peranti itu menyertakan sokongan panggilan suara dan SMS secara terbina bersama. Dengan ketinggian 46.7mm dan lebar 21mm, Zanco Tiny T1 hanya menyokong rangkaian 2G, dengan bateri yang mampu bertahan sehingga tiga hari.

Saiz yang kecil serta mudah dibawa, menjadikannya sebagai koleksi terbaik untuk mereka yang gemar bersukan.

SUMBER: Sinar Harian

telefon bimbit paling kecil di dunia!
telefon bimbit paling kecil di dunia!
Tapi tu lah saya terfikir juga, macam mana la nak balas message nanti. Tak susah ke nak tengok, kecil bebeno. Susah nak tengok satu, kang nak taip mesti button aloh aloh comel molek hahaha. 

Harga berapa saya not sure sebab tak dinyatakan sekali kat paper tu. Agak-agak mahal ke murah ek? Mahal la kot kan. Sebab unik. Ke murah sebab dia saiz kecil je? Wallahualam.

Yang pasti, saya tak berminat rasanya nak beli hahaha. Lagipun saya bukannya jenis yang gemar bersukan di luar rumah atau jenis suka aktiviti lasak (eventho suka tapi tak berkesempatan). Lebih nyaman eksesais di dalam rumah. Dasar introvert betul sayidah! hahaha. Bukann.. malas nak keluar sebenarnya kihkih.

Nanti cuba la tanya ayah or mak or suami/isteri korang.. nak tak beli the smallest cell phone in the world ni. Ce tengok apa jawapan mereka beri hahaha. 

Okay.. Daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

2 comments

  1. cikyan pon xbminat nk beli.. hahaha.. kecik sgt.. rasa harini beli, esok dah hilang.. handset besar gedabak ni pon kdg xjumpa cari.. ni pulak yg kecik cenonet mcm tu.. mahu nya tak jumpa terus nnt.. rugi2.. hahahhaa

    ReplyDelete
  2. Setuju dengan KC.. tak berminat rasanya.. hehehe

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p