Total Pageviews

14 Perkara Yang Boleh Buat Kita Rasa FRUSTRATED!

by - March 27, 2018
Perkara Yang Boleh Buat Kita Rasa FRUSTRATED! | Maksud frustrated = kecewa, spoil, gagal, rasa dikalahkan.


14 Perkara Yang Boleh Buat Kita Rasa FRUSTRATED Sangat!

14 Perkara Yang Boleh Buat Kita Rasa FRUSTRATED!
14 Perkara Yang Boleh Buat Kita Rasa FRUSTRATED! | credit image: Google
Antara situasi yang boleh menggambarkan apa itu perasaan frust bergelora dalam hati:

1. charge phone tapi tak sedar plug tak switch on
2. tanak nasi.. plug dah switch ON tapi lupa nak ON rice cooker
3. gosok baju/tudung.. letak/hanger kat tepi. few minutes/hour lepas tu baru sedar jatuh. kena gosok semula
4. menanti message dibalas tapi rupanya tak sent lagi
5. merajuk dengan dia tapi dia tak tahu pun kita merajuk
6. bila time kuiz/ujian/peperiksaan/interview tak masuk topik yang kita study gila gila. sebaliknya, masuk topik yang kita pandang sipi sipi atau tak sentuh langsung =.=
7. bercakap dengan someone tapi dia tak dengar. kita ulang banyak kali pun still tak dengar. eh lantak kau lah! hahaha.
8. penat buat ayat panjang-panjang cun-cun tiptop tapi lepas tu hilang. arghh!
9. jawab soalan Matematik. buat jalan kerja panjang-panjang tapi jawapan salah disebabkan hanya 1 simple yet annoying mistake.
10. download video. tinggal lagi seminit dua nak complete.. line internet kacau. INTERNET ERROR. ruginya ruginya!
11. edit gambar/video. peluh ketiak nak siapkan. tapi tiba tiba hilang tanpa sempat nak save/copy. ohmaienglish!
12. kita suka dia tapi dia tak suka kita. frust menonggeng orang kita kata.
13. tengah syok syok tengok cerita kat TV. dah sampai klimaks/ending dah.. tiba tiba padam. servis tergendala sebab hujan/angin kuat. dasar ASTRO!
14. time solat terlupa rakaat dah cukup ke belum. terlebih ke terkurang.
and many other frust things.

Frustrated tapi pengalaman mematangkan. frustrated but you gain something from it; life lesson. dalam hidup ni tak selalunya indah. ujian yang Allah beri absolutely mengajar kita sesuatu. terpulang pada kita nak lihat dari sudut yang mana.

pilihan juga di tangan kita. sama ada masih nak melakukan kesalahan yang sama atau ambil pengajaran & keep forward. do better and better. kalau jatuh? bangun sendiri. eh tak tak. kalau jatuh, bangkit. we are not perfect my dear :)

14 Perkara Yang Boleh Buat Kita Rasa FRUSTRATED!

You May Also Like

3 comments

  1. 14 kekecewaan yg memang mengecewakan..hehehe

    ReplyDelete
  2. Selamat pagi rabu sis sayidah. Kalau dah usaha tak payah lah nak frust sangat. Semua tu di fikiran saja. Sangka baik pada Allah.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p