Total Pageviews

DOA KETIKA BALIK LEWAT MALAM

by - March 21, 2018
Doa Ketika Balik Lewat Malam | Saya sangat jarang keluar rumah ataupun balik lewat malam. Sebab abi jenis yang strict tak kasi anak bongsu perempuan dia (which is me) keluar atau balik rumah lambat haha. Kalau keluar dengan abang sekalipun, abi tak kasi balik tengah-tengah malam.

But, in the future kita tak tahu kan. So moh le kita sediakan payung sebelum hujan. And for those who yang terpaksa drive tengah malam (with any reason - shift kerja malam, balik kampung, buat job Uber/Grab, sakit kecemasan) & dalam waktu yang sama rasa tak sedap hati.. takut ada benda yang kacau atau menumpang.. boleh la baca doa ini. Baca banyak kali dan fahamkan maksudnya lebih afdhal.

DOA KETIKA BALIK LEWAT MALAM

DOA KETIKA BALIK LEWAT MALAM
doa ketika balik lewat malam
Terjemahan rumi: Inkullu nafsil lamma 'alaiha hafiz

Maksudnya: Tiada sesuatu diri juapun melainkan ada malaikat yang menjaga.

[Surah At-Taariq Ayat 4]


Doa ini sangat sesuai diamalkan dan dibaca lebih-lebih lagi oleh orang yang lemah semangat, tengah mood tak stabil (emosi) atau ada bawa anak/budak kecil ketika menaiki kenderaan. Sebab mata budak kecil kan tend to see makhluk halus easily sometimes.

Orait that's all! Semoga bermanfaat.

Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

6 comments

  1. kalau takut ni selalu baca ayat kursi je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang bila dah takut sangat tgh drive, nak baca ayat kursi panjang sangat kan haha. berterabur jadinya.

      Delete
  2. kebetulan tengah mood tak stabil + sakit kepala :) terima kasih sis :)

    ReplyDelete
  3. salam kenal mba...ditunggu kunjungannya

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p