Total Pageviews

OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah

by - March 14, 2018
OST KL SPECIAL FORCE: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah | Music Video (MV) OST KL Special Force ini telah menjadi #11 trending on Youtube right now. Filem KL Special Force ni sendiri juga sedang meletop sekarang yang telah memungut 4.7 juta dalam 4 hari tayangan! Yang pasti saya bukan dalam kalangan 4.7 juta tu lah haha. Bukan tak nak tengok tapi belum berkesempatan lagi nak pergi. Tengok trailer pun rasa dah best, apatah lagi full film nya kan? Korang dah tengok? Amacam? Saya tengok banyak positif feedback and good review on this police story arahan Syafiq Yusof (adik Syamsul Yusof). Alhamdulillah, bagus lah. Memartabatkan lagi industri filem Malaysia dengan movie yang mantop dan berkualiti!


OST KL SPECIAL FORCE - Selamat Tinggal Masa by Syamsul Yusof & Black Hanifah

OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah
OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah
Gandingan baru. Sebelum ni yang kita biasa tengok Syamsul Yusof berduet dengan Mawi. But yang the latest ni dengan Black pula. Tak kisah pun. Yang penting, dua-dua mantop! Suara sedap. Vokal, pitching, rap, muzik melodi semua serasi. Lirik lagu? Haihhh mesti lah best kalau dah penulis liriknya adalah Syamsul Yusof hehee. Superb!

Saya dah convert dah pun lagu ni dari Youtube ke mp3 (http://convert2mp3.net/en/index.php). Dah banyak kali ulang dah. Sampai saya dah boleh rap sekali sama dengan Syamsul hahaha.

OFFICIAL MUSIC VIDEO Selamat Tinggal Masa - OST KL Special Force




OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah
OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah

LIRIK LAGU SELAMAT TINGGAL MASA | OST KL SPECIAL FORCE

Yang putih nampak hitam,
Semua mahu benam,
Tak senang kau dipuncak,
Acah mahu berpencak,
Simpan pedang jangan tayang masa berperang,
Sampai masa dalam tenang baru kau serang.

Dalam hatiku ada sesuatu tapi kau tak perlu tahu,
sedangkan perkara itu cuma aku dia tahu,
pernahkah kau menangis dalam hati tiada yang tahu.
Mata berkaca atas sejadah,
Mereka berkata apa kejadah,
Lagak maharaja, mahalnya setitis air mata mereka.
Pejamkan mata bisik kejiwa aku harus tabah.

Mereka kaki kutuk, kaki kecam, mahu kamu makan dalam,
keyboard warrior hati jangan sampai jadi hitam.
Pejamkan mata bisik kejiwa aku ada Dia.
Siapa kamu tanya?
Manusia punya asa tapi Dia punya kuasa, engkau rasa berkuasa?
Maruah diperkosa!
Hinalah apa saja, dalam hatiku Dia yang bertakhta.

(Chorus)
Biar datang bertubi-tubi atas bawah kanan dan kiri,
Panah musuh mencari titik dan paksi,
Mahu kamu jatuh sembah ke bumi,
Motivasi..cukup hanya mati.

Masuk perang bukan bawa pedang,
Sorok tempik simpan palu gendang,
Selangkah musuh masuk bertandang,
Lima langkah depan dah dirancang,
Terus tenang, misi menang,
Jangan banyak sembang.

Lidah bercabang, engkau memang pandai sembang,
Lidah bercabang, engkau selalu kaki gebang, terbang, hey bang lu gebang.
What? Haha! pecah tembelang.
Jangan sampai kena lempang, aku bimbang pokok tumbang,
orang atau wang aku tak goyang,
engkau kalah dalam menang woo!

Pejamkan mata bisik kejiwa aku harus tabah.
Yeahh. Mereka kaki kutuk, kaki kecam, mahu kamu makan dalam,
keyboard warrior hati jangan sampai jadi hitam.
Pejamkan mata bisik kejiwa aku ada Dia.

Engkau cemuh engkau keji,
Tapi aku masih disini,
I'm still the same OG,
Whatever that maybe,
Number 1 making movie, making hits, making history.. in this industry.
Come on!

(Chorus)
Biar datang bertubi-tubi atas bawah kanan dan kiri,
Panah musuh mencari titik dan paksi,
Mahu kamu jatuh sembah ke bumi,
Motivasi..cukup hanya mati.

Masuk perang bukan bawa pedang,
Sorok tempik simpan palu gendang,
Selangkah musuh masuk bertandang,
Lima langkah depan dah dirancang,
Terus tenang, misi menang,
Jangan banyak sembang.

Dalam hatiku ada sesuatu tapi kau tak perlu tahu,
sedangkan perkara itu cuma aku dia tahu,
pernahkah kau menangis dalam hati tiada yang tahu.

Tiada yang tahu,
Hanya padaMu..aku merayu!

Biar datang bertubi-tubi atas bawah kanan dan kiri,
Panah musuh mencari titik dan paksi,
Mahu kamu jatuh sembah ke bumi,
Motivasi..cukup hanya mati.

Sejauh manapun manusia mengejimu,
Sejauh manapun manusia memujimu,
Tidak bererti jika tiada ikhlas dihatimu,
Tanya saja dirimu, siapakah aku disisi Tuhanku?
Apakah tujuan hidupku?
Masa berlalu, laju laju laju tinggalkan aku!

Tinggalkan aku, masa berlalu,
Tinggalkan aku jauh,
Masa berlalu tinggalkan aku,
Selamat tinggal masa.
OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah
OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah
PENYANYI : Syamsul Yusof & Black Hanifah
KOMPOSER : Syamsul Yusof
LIRIK : Syamsul Yusof / Dr Anwar Fazal
ARRANGER/MIXING : Wan Saleh
TERBITAN : Monkey Bone
MUZIK VIDEO : Zalhilman Ismail (@themalayatv)

Notakaki:

What is the meaning of "I'm still the same OG"?
- saya check di Google apa maksud "same OG" (same ol' g) & I found that maksudnya adalah:

1. things/the person are/is the same as usual.
2. person that made it big and doin their thing...but is still that same person, and didn't let their head get big. didn't change at all.

Maksudnya walaupun dah berjaya, tapi tak lupa diri lah senang cerita hahaha. Tak besar kepala, tak berlagak, tak berubah. Syamsul Yusof nak cakap yang walaupun orang cemuh keji dia & movie + lagu dia hits belaka but still, dia adalah orang yang sama. And keep making successful moves. Gituuww! Pandai-pandai saya je kan haha. Tapi itu lah yang saya faham. Harapnya betul lah hehe.

My mostt favourite part in this song is:
Sejauh manapun manusia mengejimu,
Sejauh manapun manusia memujimu,
Tidak bererti jika tiada ikhlas dihatimu,
Tanya saja dirimu, siapakah aku disisi Tuhanku?
Apakah tujuan hidupku?
Masa berlalu, laju laju laju tinggalkan aku!

Menusuk gitu!

And the part yang saya rasa agak meremang + sebak adalah:
Pernahkah kau menangis dalam hati tiada yang tahu.
Tiada yang tahu,
Hanya padaMu..aku merayu!

Just maybe.. saya pernah melaluinya. Yess I'm sure that  everyone has been through that. Saat di mana kau down, sedih but takde tempat untuk mengadu melainkan Dia. Hanya Dia :')

And I really really want to watch this film! T-T Siapa yang nak bawa den ke panggung wayang niii hahaha.
OST KL Special Force: Selamat Tinggal Masa - Syamsul Yusof & Black Hanifah
KL Special Force
Anyway, hopefully Syamsul Yusof & Syafiq Yusof terus membuat filem yang bagus dan berkualiti seperti KL Special Force dan Munafik, sekaligus menaikkan taraf filem Melayu di Malaysia. Oh ya! Munafik 2 keluar tahun ni juga walawehh! Tak sabar den. Maybe bulan Ogos or September 2018 akan ditayangkan di pawagam. Mesti extra seram daripada Munafik 1. Wait and see jela kita ye.

Okay daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

6 comments

  1. berbakat Syafiq Yusof ni kan, best filem dia :) KL Special Force ni takdan lagi nak tengok,

    ReplyDelete
  2. tak minat sangat ost dia
    hehe

    ReplyDelete
  3. lirik kalau dr anwar fazal yang buat ni memang cantik sangat :D

    ReplyDelete
  4. makin lama makin kureng minat pulak rap syamsul ni. huuhuh, tapi lirik dia cantik!

    singgah,
    href="https://nurainahanis.blogspot.my/2018/03/too-much-drama.html">too much drama

    ReplyDelete
  5. gempak ari tu tgk reviewnya dkt pawangam..tp xtgk lg movie ni

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p