Total Pageviews

Sistem Gred Pemarkahan Terkini UPSR, PT3 & SPM (2018)

by - March 02, 2018
Haaa mesti ramai (terutamanya mereka yang bergelar mak ayah & cikgu tusyen) nak tahu apakah sistem gred pemarkahan terkini 2018 peperiksaan UPSR, PT3 & SPM? Iyela kan. Kadang-kadang berubah-ubah sistem gred pemarkahan UPSR, PT3 & SPM. Tu yang kena sentiasa alert dengan info yang the latest. Saya pun kena ambil tahu juga sebab senang nak tolong student kelas tutor saya mencapai target di dalam exam.

UPSR - Ujian Pencapaian Sekolah Rendah
PT3 - Pentaksiran Tingkatan Tiga
SPM - Sijil Pelajaran Malaysia

Sistem Gred Pemarkahan Terkini UPSR, PT3 & SPM (2018)

Sistem Gred Pemarkahan Terkini UPSR, PT3 & SPM (2018)
Sistem Gred Pemarkahan Terkini UPSR, PT3 & SPM (2018)
GRED PEMARKAHAN SEKOLAH RENDAH (Darjah 1-6)

JULAT MARKAH
GRED
CATATAN
80 – 100
A
Cemerlang
65 – 79
B
Baik
50 – 64
C
Memuaskan
40 – 49
D
Mencapai tahap minimum
0 – 39
E
Belum mencapai tahap minimum
TH
TH
Tidak Hadir



GRED PEMARKAHAN SEKOLAH MENENGAH RENDAH (Tingkatan 1-3)

JULAT MARKAH
GRED
CATATAN
85 – 100
A
Cemerlang
70 – 84
B
Kepujian
60 – 69
C
Baik
50 – 59
D
Memuaskan
40 – 49
E
Mencapai tahap minimum
0 – 39
F
Belum mencapai tahap minimum
TH
TH
Tidak Hadir


GRED PEMARKAHAN SEKOLAH MENENGAH ATAS (Tingkatan 4 & 5)

JULAT MARKAH
GRED
CATATAN
90 – 100
A+
Cemerlang Tertinggi
80 – 89
A
Cemerlang Tinggi
70 – 79
A-
Cemerlang
65 – 69
B+
Kepujian Tertinggi
60 – 64
B
Kepujian Tinggi
55 – 59
C+
Kepujian Atas
50 – 54
C
Kepujian
45 – 49
D
Lulus Atas
40 – 44
E
Lulus
0 – 39
F
Gagal
TH
TH
Tidak Hadir

BACA JUGA:

BUKU MATEMATIK & SAINS YANG HOT SELLER & VIRAL

BUKU ini mampu membuat anak-anak seronok belajar & cintakan Matematik & Sains. Untuk semua peringkat sekolah menengah & rendah!

APA YANG MENARIK?
✔PETA MINDA YANG TERBAIK & AWESOME dalam buku Sains ini sangat mengujakan.
✔Membantu  anak-anak mengingati & menghafal segala point & fakta penting Sains
✔Mengajak kita "berfikir di luar kotak" menyelesaikan masalah matematik.
✔Banyak jalan penyelesaian yang ditunjukkan.
✔Membimbing pelajar memjawab soalan matematik dan sains dengan senang, sempoi dan menghiburkan.
✔Risau anak-anak masih tak hafal sifir? Jangan risau dalam buku ni ade teknik rahsia boleh membantu.
✔Ramai student addmath menjadikan buku ini sebagai sumber rujukan terbaik mereka.
✔Style buku yang macam komik, warna warni, step by step jalan penyelesaian ditunjukkan akan menarik minat anakanak cintakan matematik. InshaaAllah~
buku matematik dan sains
Buku Hot Seller Matematik & Sains
======
HARGA (+ postage RM8 Semenanjung Malaysia)
======
Fuiyooo Senangnya Matematik Tahun 1-6 : RM25
Fuiyooo Senangnya Sains Tahun 1-6 : RM26
Fuiyooo Senangnya Matematik Tingkatan 1-3: RM25
Fuiyooo Senangnya Sains Tingkatan 1-3 : RM26
Fuiyooo Senangnya Matematik Tingkatan 4-5 :RM25
Fuiyooo Senangnya Matematik Tambahan : RM25


MODUL UPSR TERENGGANU 2018

- Khas untuk murid UPSR 2018
- Kertas Model UPSR + Nota
- 6 buah buku
- Jawapan Dengan Jalan Kerja Lengkap

✴ MATEMATIK
✴ SAINS
✴ BAHASA INGGERIS (PENULISAN)
✴ BAHASA INGGERIS (PEMAHAMAN)
✴ BAHASA MELAYU (PENULISAN)
✴ BAHASA MELAYU (PEMAHAMAN)

Harga: RM53.40 /SET + postage RM13
modul upsr terengganu 2018
MODUL UPSR TERENGGANU 2018 [STOK TERHAD]

MUDAHNYA BELAJAR BAHASA INGGERIS
[untuk semua peringkat umur] [sesuai untuk persediaan MUET juga]

mudahnya belajar bahasa inggeris
Buku Grammar Terlaris di Pasaran - Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris
Dapatkan buku yang akan membantu anda dan anak-anak anda mempelajari BAHASA INGGERIS dengan mudah dan seronok!

- Grammar dan Vocabulary dalam 1 naskhah.
- 244 halaman bercetak.
- Latihan berserta jawapan disediakan. 
- Setiap halaman mempunyai gambar, ilustrasi dan warna yang menarik.
- Kaedah penerangan dalam Bahasa Melayu yang amat mudah difahami.
- Sesuai untuk semua peringkat umur.
- Sesuai untuk rujukan guru-guru sebagai bahan bantu mengajar.
- Hanya RM39 (tak termasuk postage) untuk Semenanjung Malaysia.
- Hanya RM42 (tak termasuk postage) untuk Sabah dan Sarawak.

Kini anda dan anak-anak anda mampu memahami BAHASA INGGERIS dengan lebih baik!
buku mudahnya bahasa inggeris
Illustrasi menarik di dalam buku Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris
Sistem Gred Pemarkahan Terkini UPSR, PT3 & SPM (2018)
Contoh ayat yang mudah difahami di dalam buku Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris

BUKU NOTA SAINS PALING LARIS DI PASARAN! 

RM6 SAHAJA~!
Buku: Hey!! Jom Bijak Sains
Helaian: 20 helai
Muka surat: 40 termasuk kulit

ADA APA DALAM BUKU TU YA?
* Nota padat dan penuh (tahun 3,4,5,6)
* Soalan KBAT dari buku teks sains tahun 3,4,5,6 kssr (berserta jawapan) 
* Info dari buku teks sains kssr tahun 3,4,5,6
* Istilah sains lengkap tahun 4,5,6
* Himpunan mnemonik
* Ruangan catatan (if ada cikgu-cikgu nak buat catatan tambahan)
* Penuh warna warni dan ilustrasi lakaran asal "Science Revision Notes"
buku hey jom bijak sains
Buku Hey!! Jom Bijak Sains
buku jom bijak sains
Buku Hey! Jom Bijak Sains
p/s: 1000 naskah laris dalam masa satu minggu. Yuppp~ LICIN dalam seminggu je!

Nak Order? Boleh terus klik www.wasap.my/60172008642/nakJomBijakSains

You May Also Like

2 comments

  1. tak banyak beza dengan sistem lama kan?

    ReplyDelete
  2. terima kasih diatas perkongsian... nanti bolehlah buat rujukan dekat Fatin.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p