Total Pageviews

Cara Mudah Elak Mengantuk/ Microsleep Ketika Memandu

by - June 14, 2018
Microsleep secara mudahnya boleh didefinisikan sebagai tidur yang singkat. Microsleep bermaksud perlakuan seperti tidur yang tidak disengajakan dan tidak dapat dikawal samada dalam bentuk pandangan kosong, tersengguk atau terlelap dalam tempoh yang amat singkat antara 2-30 saat sahaja.


Cara Mudah Elak Mengantuk/ Microsleep Ketika Memandu

Cara Mudah Elak Mengantuk/ Microsleep Ketika Memandu
Cara Mudah Elak Mengantuk/ Microsleep Ketika Memandu
Nak lebih mudah dan berkesan, kunyah ini secara berterusan. Confirm segar! HAHAHAHA

Cara Mudah Elak Mengantuk/ Microsleep Ketika Memandu
Cara Mudah Elak Mengantuk/ Microsleep Ketika Memandu

You May Also Like

10 comments

  1. Thanks for the sharing.

    https://itslynstory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. kena dapatkan rehat yang cukup especially those yang nak travel jauh..

    ReplyDelete
  3. Hahaha tips terakhir tu dijamin berkesan! :P hehe thank you for sharing!! :D and Mat Ri Ye!! >_<

    ReplyDelete
  4. hahaha... bini bebel. kalau bujang tu kena guna cara lain

    ReplyDelete
  5. No 1 tu paling penting pada akak bila nak memandu.. Tips no 3 tu pula tak jalan kat akak.. lagi rasa mengantuk adalah.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. kunyah cili ni ingt time dalam dewan watikah masa tauliah, jurulatih bg kunyah cili kalau tido. tapi microsleep ni memang bahaya sebab kita x sedar bila tido, rasa x ngntok, sedar2 dah shutdown

    ReplyDelete
  7. Nak elak membebel.. mintak isteri pandu.. confirm hilang ngantuk.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. tkt dgr bebelan isteri trs mengantuk hahahaha

    ReplyDelete
  9. Pernah tengok orang yang menderita microsleep ni depan mata masa sekolah dulu. Memang tak lawak lah sebab masa perhimpunan pun boleh terlentok tidur. Dulu manalah tahu ada terma2 sebegini, mungkin boleh cari bantuan orang yang sakit tersebut

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p