Total Pageviews

Kisah Benar Rumah Kena Pecah Masuk & Lelaki Raba

by - July 03, 2018
Kisah Benar Rumah Kena Pecah Masuk & Lelaki Raba | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Semalam saya terjumpa satu kisah benar yang scary di twitter; iaitu seorang perempuan yang bernama melati (bukan nama sebenar) menceritakan pengalamannya kena raba oleh seorang lelaki yang telah memecah masuk ke rumah sewanya pada waktu Subuh.


Kisah Benar Rumah Kena Pecah Masuk & Lelaki Raba

Full true story ini ditulis oleh: melati (mangsa)
Kisah Benar Rumah Kena Pecah Masuk & Lelaki Raba
gambar sekadar hiasan
For girls yang duduk rumah sewa atau duduk dengan family tolong berhati hati ya? Kadang ada orang dah targetting rumah kita lama dah tinggal tunggu masa sesuai je nak masuk, and it really happen to me.

Even kau duduk 10 orang pun dalam tu korang just beware, rumah aku dah dua kali kena panjat dengan lelaki and we dont know who, my house ada satu atap lutsinar yang provide cahaya masuk, so on that night housemate aku nak pergi bilik belakang.

And suddenly masa dia kat bilik belakang dia dengar ada orang berjalan atas atap so dia ingat hantu, then masa dia nak ke ruang tamu, dia tengok atap and tetiba ada muka budak lelaki tengah perhatikan dalam rumah.

Then dia terkejut terus dia berlari kat aku, aku fikir dia berimaginasi or dia nampak hantu tapi tak, aku pergi bilik belakang, aku dengar bunyi yang sama, weh siapaaa je tak takut kan so aku terus ke ruang tamu and call kawan aku.

Aku ingatkan stop sampai centu je, tapi esoknya dia panjat lagi, and kitorang buat police report. After the police report,police datang and tengok keadaan rumah and they said akan buat rondaan.

So i think i feel safe, and keesokannya aku baru balik dari kl and my housemate semuanya tengah siap siap nak keluar, aku lepas mandi terus terlelap, lepas housemates aku keluar, diorang kata dah tutup sliding and grill rapat.

But around pukul 3/4 my bestfriend's housemate said "kenapa grill terbuka?" And for your information my housemates not going home, because diorg teman nenek sebelah tidur.

So pukul 6, aku tengah tidur and obviously aku akan bangun around  5.30 to 6 sebab nak solat subuh. Tapi pukul 6 tu aku tersedar sebab ada orang seluk baju aku, aku ingat roomate aku sebab dia tidur suka raba orang and bila aku tersedar ada seorang lelaki kat sebelah aku.

Aku tanya "weh kau siapa" and that guy told me to keep silent, and aku terus jerit then baling bantal kat dia, then dia terus lari keluar. Aku keluar and tengok semua orang takde kat rumah.

Aku call kengkawan aku and pagi tu aku terus buat police report. Syukur dia tak sempat buat apa apa, bersyukur sangat tuhan lindungi aku masatu.

For girls out there, tak kisahlah kau kat dalam rumah ke dah terbiasa pakai seksi ke, kalau boleh ubahlah, we dont know what hold in the future.


THE END -----------------------------------------------------

So, buat kita semua yang bergelar perempuan, hati hati la ye. Walaupun dalam rumah, tetapi belum tentu selamat. Boleh amalkan ayat Kursi setiap hari bagi mengelakkan kejadian buruk berlaku.

Umi saya pernah beri tips, selepas ambil wuduk, percikkan air wuduk ke tingkap-tingkap & pintu pintu rumah. Kemudian, dengan air wuduk tu, tulis "Ya Salam" (dalam tulisan jawi) di permukaan pintu. Ketika tulis Ya Salam kat pintu tu, niat "semoga semua penghuni di dalam rumah selamat sejahtera dilindungi dari sebarang anasir jahat."

Itu kira pelindung kita. At least kita dah usaha, selebihnya berserah, tawakkal pada Allah. Tiada daya dan upaya melainkan dengan pertolongan Allah~

Okay daa~ wassalam!

You May Also Like

7 comments

  1. Allah. mcm2 kes sekarang ni..

    ReplyDelete
  2. Macam-macam kes itulah kadang-kadang kita rasa dah berhati-hati tapi masih berlaku juga.
    Semoga dipermudahkan. Mrs. A pun pernah ada pengalaman rumah kena pecah masuk.
    Dalam satu malam tu kejadian kat taman Mrs. A tu 4 rumah sekali kena pecah masuk tapi mujurlah semua isi rumah yang terlibat takde yang tercedera cuma ada yang kena ikat jer...

    ReplyDelete
  3. Selamat pagi Ibu ucapkan, semoga Allah lindungi kita semua. Amin

    ReplyDelete
  4. rumah sewa perempuan selalunya ada yang aim sebab tu kena lebih berjaga-jaga. Masa study dulu pun selalu jugak kena macamni

    ReplyDelete
  5. Allah.. macam-macam kes timbul kebelakangan ni. takutnya dunia sekarang. semoga Allah pelihara kita semua.

    ReplyDelete
  6. Harap dengan pertubuhan kerajaan baru, kes jenayah dapat dikawal dengan baik dan dapat dikurangkan dengan banyak maka rakyat baru dapat hidup dengan selamat.

    ReplyDelete
  7. Allah.. Zaman sekarang nie memang kena extra carefull.. Tamabah anak-anak dara yang duduk bujang.. Semoga kita semua dilindungi Allah.. Aamiin..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p