Total Pageviews

LIRIK LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)

by - July 12, 2018
Lirik Lagu Jodohku - Khai Bahar | Malam semalam layan Youtube, saya terjumpa satu video lirik lagu Jodohku - Khai Bahar yang merupakan lagu baru single beliau & juga merupakan lagu OST Cinta Tiada Ganti.

Walaupun saya tak layan drama cinta tiada ganti tapi .. disebabkan tajuk lagu ni adalah JODOHKU, so.. saya klik lah nak tengok lirik nya. Konon konon nak menghayati lirik & muzik lagu sambil membayangkan jodoh sendiri laaa. Konon! hahaha!


LIRIK LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR

LIRIK LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
Tak mungkin kau ubah
Jika Tuhan telah berkehendak
Semua pasti akan terjadi
Sekarang mungkin saat nanti

Oh.. Kasih
Biarkan hatimu yang menuntun jiwa
Oh.. Cinta
Kupercaya ini arah terbaik engkau dan aku

Engkaulah Jodohku
Yang tertulis di dalam dasar hatiku
Dan lama ku nanti tuk sempurnakan hidupku

Benci yang kau pendam
Bahkan cair menjadi cinta
Jika itu yang Tuhan mau
Jalanmu kan jadi jalanku

Oh.. Kasih
Biarkan hatimu yang menuntun jiwa
Oh.. Cinta
Kupercaya ini arah terbaik engkau dan aku

Engkau.. lah
Jodohku.. 
Yang tertulis di dalam dasar hatiku
Dah lama ku nanti
Tuk sempurnakan hidupku
Tertulis di dalam hidupku
Jodohku hanyalah dirimu
Tak kuasa untuk ku hapuskan
Kerana cinta hanya milik Tuhan..

Lagu: Adi Priyo (Taja Archive Pubslishing)
Lirik: Manusia Putih (NAR Publishing Sdn Bhd)

LIRIK VIDEO LAGU KHAI BAHAR- JODOHKU


Amacam? Best tak? Berapa bintang nak bagi?

Bagi pendapat sayaa, lirik lagu JODOHKU ni best! Antara yang my favorite:

"Jika itu yang Tuhan mau
Jalanmu kan jadi jalanku"

"Dah lama ku nanti
Tuk sempurnakan hidupku
Tertulis di dalam hidupku
Jodohku hanyalah dirimu"

Ouch! So sweet!
LIRIK LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
Dari segi rentak muzik lagu ni pula, melodi nya yang soft balada memang 'kena' & sesuai dengan suara Khai Bahar. Part dia tarik suara "Engkau... lah" tu perghhhh. Berapa harakat tu haha. Kalau nyanyi live mesti meremang bulu roma sesiapa yang mendengar.
LIRIK LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
Overall, not bad lagu ni. Lirik lagu, muzik, melodi, suara Khai Bahar semua seiring dan sejalan. Harmoni. Dan sangat mengena.

Moga Khai Bahar dapat tonjolkan suara beliau yang mantap melalui lagu JODOHKU ini secara LIVE!
LIRIK LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
LAGU JODOHKU - KHAI BAHAR (OST Cinta Tiada Ganti)
"Kerana cinta hanya milik Tuhan" :')

You May Also Like

5 comments

  1. ai peminat kahi bahar..since die tak jd artis lagi..mse die dok cover lagu ag hehe

    ReplyDelete
  2. Moga bertemu jodoh yang terbaik utk KC...kak zi doakan tau..

    ReplyDelete
  3. ada dengar haritu tapi masih takdapat mood lagu ni, kena dengar lagi ni

    ReplyDelete
  4. Minat khai bahar ni. Lagu-lagu semua best.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p