Total Pageviews

Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu Ni!

by - September 18, 2018
Virgoun - Bukti | First time dengar lagu Virgoun - Bukti ini semasa dalam perjalanan ke suatu destinasi; dalam kereta; saya di bahagian tempat duduk belakang; suasana mendung. Tengah syok bersandar sambil menghayati pemandangan hijau biru di luar tingkap, then satu lagu berkumandang di corong radio. Bunyi pada permulaan nya membuatkan mata saya segar tiba tiba. Unik. Muzik selepas itu pula membuatkan perasaan saya di awang-awangan. Tenanggggg je rasa. Lirik lagunya pun very nice and very romantik!

Dalam hati banyak kali saya tertanya tanya "lagu apa ni? bestnya!"

And after that I found that lagu tersebut adalah lagu Virgoun bertajuk Bukti. Bunyi 'unik' di permulaan dan di sepanjang lagu ini sebenarnya adalah bunyi koyakan kertas dan ketukan pensel. Daebakk! So kreatif!

Tapi.. Macam pernah dengar kan Virgoun ni? Fyi, lagu single pertama Virgoun adalah Surat Cinta Untuk Starla yang famous amos tu. Yesss patut la best.. Dua dua lagu ni sedap. I loikee~
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
Lagu ni tentang rasa kagum dan syukur seseorang terhadap wanita yang dicintai dan disayanginya. Boleh jadi siapa sahaja. Ibu, nenek, guru, kekasih, tunang, atau isteri.


Virgoun - Bukti (Official Lyric Video)




Lirik Lagu Virgoun - Bukti

memenangkan hatiku
bukanlah satu hal yang mudah
kau berhasil membuat
ku tak bisa hidup tanpamu

menjaga cinta itu
bukanlah suatu hal yang mudah
namun sedetik pun
tak pernah kau berpaling dariku
beruntungnya aku dimiliki kamu
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
kamu adalah bukti
dari cantiknya paras dan hati
kau jadi harmoni saat ku bernyanyi
tentang terang dan gelapnya hidup ini

kaulah bentuk terindah
dari baiknya Tuhan padaku
waktu tak mengusaikan cantikmu
kau wanita terhebat bagiku
tolong kamu camkan itu

meruntuhkan egoku bukan lah satu hal yang mudah
dengan kasih lembut kau pecahkan kerasnya hatiku
beruntungnya aku dimiliki kamu (ku ingin engkau tahu)

kamu adalah bukti
dari cantiknya paras dan hati
kau jadi harmoni saat ku bernyanyi
tentang terang dan gelapnya hidup ini
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
Lirik Lagu Virgoun - Bukti
kaulah bentuk terindah (kaulah bentuk terindah)
dari baiknya Tuhan padaku
waktu tak mengusaikan cantikmu (mengusaikan cantikmu)
kau wanita terhebat bagiku,
tolong kamu camkan itu

(semua yang jadi bukti tersimpan di dalam palung hati
semua yang jadi bukti tersimpan di dalam palung hati)

kamu adalah bukti dari cantiknya paras dan hati
kau jadi harmoni saat ku bernyanyi tentang terang dan gelapnya hidup ini

kaulah bentuk terindah (kaulah bentuk terindah) dari baiknya Tuhan padaku
waktu tak mengusaikan cantikmu (mengusaikan cantikmu)

kau wanita terhebat bagiku, tolong kamu camkan itu,
tolong kamu camkan itu


Composer: Virgoun Teguh Putra
Producer: Morin Chandra
Publisher: dr.m
Music Director & Mixed by: Tito P. Soenardi
Mastered by: Stephan Santoso
Guitars performed by: Andre Dinuth

#VIRGOUN #BUKTI #SuratCintaUntukStarla
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
Virgoun - Bukti | Romantiknya Lirik Lagu!
Sweet dan romantik kan lagu ni?! Arghhh kalau suara saya merdu, boleh juga saya nyanyi lagu ni kat umi sempena Hari Ibu or on her birthday. Tapi memandangkan suara sumbang hmmm maybe boleh tulis surat (dengan mengandungi lirik lagu ini) je lah kan haha. 

Amacam? Good idea tak? Hehe.

Daaa~ wassalam!


You May Also Like

3 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p