Total Pageviews

159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja

by - October 10, 2018
159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja | Macam macam 'idea' alasan tak datang kerja yang ada kat dunia ni rupanya hahaha. Tapi bila saya baca one by one, ada yang kelakar, ada reason yang munasabah, ada yang tak logik & unacceptable! Ada yang macam main main pun ada. Like "seriously?". Nama pun 'alasan' kan haha.

Ada reason yang ehhh apa kaitannya dengan tak dapat datang kerja?! It is soooo unrelated and total nonsense (contohnya: no. 54&108).

Ada alasan yang tak munasabah dan tak munasarawak langsung contohnya no. 121 & 155.

Ada yang alasan langsung tak boleh blah. Looks childish and not profesional. For example no. 10,11,89,151&158.

Tapi ada je yang memang boleh diterima dan make sense. Yang memang munasabah dan betul. Bukan sekadar alasan semata. Tapi the real situation yang tak dapat dielakkan. Such as no. 1,3,17,32,40,76,90&125

Conclusionnya.. Betapa kreatif nya manusia dalam bab bab begini hahaha.

Okay lets see!


159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja

159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja
159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja
1. Demam & sakit kepala
2. Jalan sesak teruk
3. Anak sakit
4. Kemalangan jalan raya
5. Saudara meninggal
6. Rumah banjir
7. Orang gaji lari
8. Kereta rosak
9. Tekanan kerja
10. Bosan kerja
11. Tidak suka tengok muka bos
12. Terlewat bangun tidur
13. Air rumah kena potong
14. Rumah kena rompak
15. Pejabat ada hantu
16. Kasut kerja hilang
17. Balik kampung kecemasan
18. Urusan bank
19. Sakit gigi
20. Sakit perut & keracunan makanan
21. Terlupa cuti
22. Pengawal keselamatan gatal
23. Cukai jalan tamat tempoh
24. Hantar jiran ke hospital
25. Anak masuk sekolah
26. Migrain
27. Panau di muka
28. Kena tahan polis
29. Ada pokok tumbang
30. Jalan rumah tutup
31. Sakit mata
32. Monthly check up hospital
33. Menunaikan umrah
34. Ada kursus usahawan
35. Hadiri rehearsal
36. Cermin mata hilang
37. Servis kereta
38. Pindah rumah
39. Konvokesyen anak
40. Jaga ibu bapa sakit
41. Ubahsuai/ renovate rumah
42. Keluarga terdekat kahwin
43. Rasa malas sangat
44. Mengelak diri
45. Penat sangat
46. Kerja lewat malam semalam
47. Dah lambat
48. Putus tunang
49. Urus urusan cerai
50. Tertinggal bas/ LRT
51. Kenduri tahlil arwah
52. Kunci rumah hilang
53. Bergaduh dengan isteri
54. Handphone rosak
55. Tangki air bocor
56. Pergi ambil BR1M
57. Pasang bendera Pilihanraya
58. Mencari ilham
59. Mengemas rumah
60. Tak boleh tidur jiran bising
61. Sesat dalam hutan
62. Demam denggi
63. Kena tahan di wad
64. Muntah muntah mengandung
65. Tangan patah
66. Cirit birit kritikal
67. Jatuh tangga
68. Lif rumah rosak
69. Resdung
70. Kejang otot
71. Nafas berbau
72. Kurang vitamin
73. Kerap terkencing
74. Doktor salah diagnosis sakit
75. Senggugut
76. Alahan
77. Bisul di punggung
78. Lesen memandu tamat tempoh
79. Jumpa cikgu sekolah anak
80. Saudara mara datang rumah
81. Badan naik gatal
82. Daftar anak sekolah
83. Pergi buat IC & passport
84. Gotong royong rumah
85. Motor kena curi
86. Jerebu
87. Tension kerja banyak
88. Nurseri anak tutup
89. Malas masuk meeting
90. Mesyuarat PIBG anak
91. Rumah terbakar
92. Perintah berkurung
93. Ada event/ expo
94. Ada hantu di rumah
95. Jiwa tidak tenteram
96. Family reunion
97. Pergi mahkamah jadi saksi
98. SOGO buat sale
99. Terpaksa jaga anak jiran
100. Cuti habis
101. Bad mood
102. Hujan lebat sangat
103. Tayar pancit
104. Anak meragam
105. Honeymoon tak habis lagi
106. X-ray sakit dada
107. Bersalin kecemasan
108. Muka sunburn
109. Adik berkhatan
110. Tumpang tidur rumah kawan
111. Kaki bengkak
112. Kaki patah
113. Tak sedap badan
114. Semua kerja aku ken buat
115. Pengawai tak reti buat kerja
116. Staff kurang
117. Idea tidak dipertimbangkan
118. Kekusutan fikiran
119. Duit poket dah takde
120. Perang & pencerobohan
121. Tengok wayang
122. Pembedahan serius (surgery)
123. Kena hantar assignment
124. Luang masa dengan family
125. Pengsan tiba tiba
126. Minyak kereta habis tengah jalan
127. Panjat gunung
128. Jaga kebun
129. Tanah runtuh belakang rumah
130. Ada mesyuarat kejiranan
131. Cuti exam
132. Dapat pelepasan masa
133. Interview kerja lain
134. Jam rosak
135. Dah 3 hari tak makan
136. Salah beli tiket
137. SPRM cari
138. Lari dari Ah Long
139. Kematian tidak disengajakan
140. Disengat tebuan
141. Pergi shopping di IKEA
142. Kedai nak hanta perabot
143. Dipengaruhi rakan pejabat
144. Meletak jawatan
145. Kena ragut
146. Tertinggal wallet
147. Insomnia
148. Melancong
149. Suami tak bagi pergi kerja
150. Tidak pernah cuti lagi
151. Buat kuih raya
152. Bantu orang kemalangan
153. Kena belasah tiba tiba
154. Ular masuk rumah
155. Kucing hitam lintas
156. Tangan terseliuh malm tadi
157. Runah blackout
158. Bergaduh dengan kawan pejabat
159. Ada ugutan bom
159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja
159 'Idea' Alasan Tak Datang Kerja
Tag: idea alasan tak datang kerja, alasan tidak datang kerja, alasan munasabah tak datang kerja, sebab tidak dapat datang kerja, alasan cuti mesti lulus, alasan tak hadir bertugas, alasan mc paling win, alasan munasabah lewat datang kerja, alasan kuat tidak masuk kerja, alasan munasabah untuk ambil cuti, alasan logik untuk emergency leave, alasan cuti kerja yang baik, alasan taknak datang kerja, alasan lewat datang kerja, alasan masuk kerja setengah hari

You May Also Like

4 comments

  1. baca alasan ni ada yg lucu takleh diterima dek akal. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Tak cukup lagi ni, jumlah alasan semuanya kena ada 1001....hihihi :P

    ReplyDelete
  3. Alasan yang no.11 tue adalah paling cari nahas... hihihi

    ReplyDelete
  4. aida ada baca pasal ni kat blog lain.
    ha ha ha ha lawak!
    aida suka alasan - suami tak bagi pergi kerja.
    kita wajib ikut kata suami kan.
    agak2 nyer, bos terima tak sayidah? hi hi hi

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p