Total Pageviews

bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN!

by - November 08, 2018
Haritu kakngah ada hantar satu gambar 'misteri' dan 'menakutkan' di Whatsapp group. Serius geli woh! Terkezut den. Ku sangkakan gambar ulat cacing di dalam ikan patin, rupa-rupanya bukan! Ianya ialah susu ikan patin. Haa percaya tak bawah ni susu ikan patin?
bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN!
bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN! 
Saya ingat selama ni segala jenis susu adalah dalam bentuk cecair (liquid) tapi bukannya semua susu dalam bentuk air. Contohnya ikan patin ni lah. Susu dia unik sikit haha. Lain dari yang lain.
bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN!
bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN! 
"Apa ni? Dalam perut ikan patin.. Selama ni beli dan siang, tak pernah jumpa lagi jumpa ada macam ni. Macam seram pulak hahaha. Jangan kecam hakak ye. Sekadar bertanya sebab tak pernah jumpa ni" - Hati Yang Terluke
bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN!
bukan ULAT CACING tapi SUSU IKAN PATIN! 
"Dengan rasminya saya sebagai anak jati Pahang merangkap anak tokey patin sangkar Chenor, Temerlong, Pahang nak bagitahu.. itu adalah susu ikan patin. Sekian harap maklum.." - Farra Asyraf


Saya tak pernah jumpa in real life. Tapi kalau lah kan. KALAU LAH saya jumpa susu ikan patin ni depan depan, saya tak mampu nak rasa (makan) kot hahaha. Maybe disebabkan rupa dia yang arghhhh geli geliman & macam ulat. Nak sentuh pun fikir banyak banyak kali kot hahahaha.

Melainkan ada orang yang try makan depan saya face to face dan convince me that susu ikan patin tu sedap bangat hingga menjilat jari. Hah baru lah saya ada 'semangat' sikit nak merasa.

Tapi the 'fun' fact is.. Memang ada yang kata susu ikan patin ni sedap tau.

Korang pernah rasa? Betul betul ke sedap?

You May Also Like

14 comments

  1. first time thu ikan ada susu xD..nampak sangat tk biasa dgn ikan kekeke

    ReplyDelete
  2. first time tengok! huhuu. tq for sharing kc..

    ReplyDelete
  3. Omg, tak pernah tengok dan rasa lagi. Memang nampak geli geleman...

    ReplyDelete
  4. I kenotttttt T.T takut huu. Haha walaupun tahu dia tu susu ikan patin ke apa ke. hahaha taknak jugak!

    ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2018/11/hadiah-dari-blogger-sis-kinah.html

    ReplyDelete
  5. rasanya tak pernah tengok dalam ikan patin sebab selama ni ikan pati yang dibeli samada dah sedia utk dimakan atau dah siap disiang...x de la jumpa yg gitu

    ReplyDelete
  6. 1st time tgk, memang dpt yg real, cfrm tak mkn lah sb tgk je dh kenot brain

    ReplyDelete
  7. Asal merenyammm eh tengok gambar pun, hahaha. Adehhh...Mai mmg tak lalu ikan darat ni. so reject! Haha

    ReplyDelete
  8. Ok. ni first time tahu dan tengok susu ikan patin.

    ReplyDelete
  9. kena try makan sambil pakai blindfold kot. hehehe...

    ReplyDelete
  10. 1st time tau ikan patin ada susu..tau makan ikan dah siap masak jer

    ReplyDelete
  11. Betul ker susu ikan patin sebab ikan patin menyusukan anak ker heheheheh tak pernah nampak...

    ReplyDelete
  12. Hahahahaha... yang dikatakan 'SUSU' ikan patin tu sebenarnya TESTIS ikan patin yer tuan2 dan puan2 sekalian, TESTIS tu adalah organ pembiakan si jantan. Kalau dah bentuknya tu nampak jelas besar2 dan berwarna putih 'milky' macam tu, dah ada sperma yang matang kat dalam tu, ikan tu dah ready nak mengawan. Mohon jangan dimakan ye 'SUSU' tu, tak senonoh bebeno hahahaha... X"DDD

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p