Total Blog Pageviews

Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!

by - December 14, 2018
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Okayyy.. harini nak ajar step by step kepada semua pengguna Hotlink macam mana cara nak aktifkan / cara tebus pas happy hour maxis 1gb for 1 hour per day. Boleh tebus setiap hari tau pas happy hour maxis ni. 1 hari dapat percuma 1gb. So, kalau 1 bulan dapat lah 30gb/ 31gb. Best kan? Hhahaha.

Tapi yang agak tak best, 1gb free tu hanya untuk 1 jam sahaja lah. Limited time only huhu. Oleh itu, sila cari masa yang sesuai untuk tebus happy hour ni. Pastikan masa 1 jam straight tu anda memang free tak buat apa dan line internet pun laju gilos ye. Kalau line lembab, menyesal tak sudah.

Katakan lah, anda tak nak guna pun 1gb tu atau tak ada nak buat apa dengan 1gb tu.. saya cadangkan anda tebus juga. Tebus je. At least jimat sikit mobile internet anda for one hour. Sebab kalau tak tebus, membazir lah. Syarikat maxis yang untung sebab pengguna dia tak claim internet free. Kita yang rugi. Benda free kan? Ambil jelaa hehe.


Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!

Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Ada sesetengah orang tak tahu pun pasal happy hour maxis ni. Ada sesetengah orang pula tahu tentang benda alah ni tapi tak tahu apa kod nak taip untuk pengaktifan happy hour. Ada pula yang malas nak claim. Heh ada juga yang malas ye. Padahal 2 saat je tau kalau tahu caranya. Meh den ajar.

Serius senang je!

Caranya.. Just dial kod happy hour maxis *868*2# > klik 'call'. DONE!

Hah betul kan 2 saat je? hahaha!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Selepas kita dail kod tu, kita akan nampak 'USSD code running' then akan keluar 'Terima kasih. Sila tunggu pengesahan SMS'. Tekan OK.
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Lepastu, kita akan terima satu message mengatakan:

'Pas Mobile Internet PERCUMA 1GB 1 jam (Happy Hour) anda telah diaktifkan! Untuk semak kuota, gunakan aplikasi Hotlink RED (Muat turun @ www.hotlink.com.my/r) atau dail *100# > Pas Internet.'

Bila dapat je mesej di atas, 1gb free anda pun bermula for 1 hour. Nak download cerita ke, upload video ke, share hotspot ke, layan Youtube ke, nak online fb instagram ke.. silakan.

Lepas dah sejam, kita akan terima pula message mengatakan:

'PAS HAPPY HOUR anda telah tamat untuk hari ini. Waktu menebus yang baru! Tebus 1GB HAPPY HOUR anda esok sepanjang hari (00:00 - 23:59) untuk 1 jam internet PERCUMA!'

Itu menandakan happy hour sudah tamat. Sila tebus lagi keesokan harinya.
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Jangan lupa untuk tebus setiap hari ye! Kalau taknak guna pun, tebus je hahaha. Bazir benda free dibiarkan begitu saja.

Oh, lupa nak beritahu.. pas happy hour maxis ni apply kat certain pakej mobile internet je tau. As we; Hotlink users; know.. pakej internet maxis ada SEMBILAN (for now); which are: 
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
Cara Tebus Happy Hour Maxis 1GB Paling Mudah & Pantas!
1- RM3 untuk 150MB/ 1 haric
2- RM5 untuk 300MB/ 7 hari
3- RM10 untuk 1.5GB/7hari + PERCUMA 7GB
4- RM20 untuk 500MB/30 hari
5- RM30 untuk 2GB/30 hari + PERCUMA 30GB
6- RM35 untuk 5GB/30hari + PERCUMA 30GB
7- RM45 untuk 8GB/30hari + PERCUMA 30GB
8- RM60 untuk 8GB/30hari + panggilan tanpa had + PERCUMA 30GB
9- RM70 untuk 10GB/30hari + panggilan tanpa had + PERCUMA 30GB

Pakej yang ada include '+ PERCUMA 7/30GB' sahaja yang layak claim happy hour everyday; tak kisah pukul berapa pun. Maksudnya.. Pakej yang no. 1, 2 dan 4 sahaja yang tak layak.

Memandangkan saya selalu beli pakej no.9 10GB + free 30GB; setiap hari 1GB, so saya memang tersangat layak lah hahaha. Setiap hari saya akan tebus. Kadang-kadang sebelum tidur baru saya claim; contohnya pukul 11.30 malam and then layan Youtube. 12.30 pagi habis happy hour, tutup phone. Tidur. Hikhik.

Okayy, semoga bermanfaat! Sila share share dengan semua pengguna Maxis yang lain ye!

Daaa~ wassalam! :)

keyword: happy hour maxis tebus, happy hour maxis pukul berapa, happy hour maxis malaysia, happy hour maxis 1gb, happy hour maxis hotlink, kod happy hour maxis, cara happy hour maxis, cara tebus internet happy hour maxis, cara tebus pas happy hour maxis, how to claim happy hour maxis, cara aktifkan happy hour maxis,when is maxis happy hour, hotlink happy hour code, maxis happy hour time, happy hour maxis code, hotlink happy hour claim

You May Also Like

2 comments

  1. mahal la harga data maxis. abe kie guna digi. kira murah la sikit.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p