TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita | rancak catchy best!

by - December 12, 2018
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Secara jujurnya, saya tak layan sangat lagu duet Wany dan Tajul. Tapi lagu single ketiga; lagu Aku Serius Tajul & Wany Hasrita kali ni saya minat pula. Rentak muzik pada awal awal lagu ni pun dah buat saya tertarik. Overall, saya enjoy la dengar lagu ni. Muzik rancak dan catchy walaupun tajuk ni ada word 'serius' hahahha.
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Ada juga yang kata lagu baru wany dan tajul ni ala-ala lagu Achik dan Nana - Paling Comel (bola bola api yang dulunya kecil, dah menjadi besar). Hmmmm 20% maybe ada la iras sikit tapi takde la sama sangat.

Mungkin Tajul adalah adik Achik Spin dan suara Wany Hasrita pula hampir sama dengan Siti Nordiana, tu yang ramai duk compare. Tapi bagi saya, mereka masing-masing ada kekuatan sendiri. Suara Wany macam lagi lantang, nyaring dan kuat berbanding Nana. Tapi dua-dua suara power la. So, stop comparing them! Tibe haha.
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita

Official Music Video (MV) Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita

  

Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita

Sampaikan salam ku
Pada papa mama mu
Bilang saja bakal menantu
Dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang?
Yang kau katakan sayang?

Langsung tidak lucu kalau
Kau hanya gurau gurau
Gurau mu kali ni dah melampau

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
sangat senang di hati

Sampaikan salam ku
Pada papa mama mu
Bilang saja bakal menantu
Dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Moga dipermudahkan
Dalam mencari persetujuan
Janganlah disusah-susahkan
Menerima lamaranmu

Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
sangat senang di hati
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Percayalah sayang
Aku serius
Bukan gurau sayang
Malah serius

Ku harap kau sayang
Kau benar serius
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
sangat senang di hati

Percayalah sayang (ku percaya sayang)
Aku serius (engkau serius)
Bukan gurau sayang (kau tak gurau sayang)
Malah serius (engkau serius)

Ku harap kau sayang (ku harap kau sayang)
Kau benar serius (ku benar serius)
Dan papa dan mama terima
Rombongan mu dengan
Sangat senang di hati
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Sampaikan salam ku
Pada papa mama mu
Bilang saja bakal menantu
Dah ada menunggu
Khabarkan berapa saja hantaran

Benarkah oh sayang
Yang kau katakan sayang
Langsung tidak lucu kalau
Kau hanya gurau-gurau
Gurau mu kali ni dah melampau

Tajuk: Aku Serius
Penyanyi: Wany Hasrita & Tajul
Lirik: Teguh Budiman (FMC Music Sdn Bhd)
Lagu: Aidit Alfian (Indah Karya)
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
The lyrics of this song not bad. Ada 'mesej'. Menceritakan tentang 'macam mana nak tahu seorang lelaki itu serius dalam sesuatu perhubungan' gitchuww haha. It tell us that...

Kalau betul betul lelaki serius dengan kita, dia berani datang jumpa mak ayah.
Kalau betul si dia serius nak lebih serius, he will minta izin mak ayah si perempuan dulu sebelum melangkah ke fasa yang lebih serius.
Kalau nak buktikan si lelaki serius ke tak, dia akan serius melaksanakan semua syarat-syarat kahwin yang si bakal mentua tetapkan hah titik
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Lirik Lagu Aku Serius - Tajul & Wany Hasrita
Kadang kadang kata serius, tapi effort road to halal tu tak ada langsung, ye dak? Itu kemungkinan bukan serius, tapi main main namanya. Atau test market tsk tsk.

Okay panjang pula 'terjemahan' lagu ni yang saya list kan hahaha.

Daaa~ wassalam!

You May Also Like

1 comments

  1. suka sangat lagu ni masa first time dengar pun dah jatuh cinta dah! Comel pulak tu MV diorang dua.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p