TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani

by - January 20, 2019
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani | Baru tengok Official Music Video (MV) lagu Save Me - Ismail Izzani pagi tadi. Terrrserempak sebenarnya kat timeline Youtube hahaha. then, terus klik. MV not bad tapi dance tu harapnya Mael boleh mantapkan lagi. Macam takde 'umph' sangat bila dia menari for this song. Suara dah best. Lirik lagu pun okay, ada terselit pengajaran dan muhasabah diri. Baguih baguih. Melodi rentak muzik ada some part catchy dan moden.
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
Tajuk lagu dah bahasa Inggeris, lagu nya pun dalam Bahasa Inggeris la ye hehee. Jangan ingat lagu in BM pula.

Cuma tu lah ada sedikit 'percakaran'..

Disebabkan title lagu ni sama sebijik dengan title lagu BTS (a Korea boy group) 2 years ago, ramai lah peminat BTS (a.k.a ARMY) yang datang ke video and kata tajuk Ismail dengan BTS serupa. Bila dah ada few people said that, peminat Mael pun serang balas juga. Kutuk ARMY & BTS bagai. Blah blah blah~

Okayy first of all, I'm an ARMY too hahaha tapi tak ada lah sampai nak kata Ismail tiru atau copycat tajuk BTS. Sebab 'SAVE ME' is not hak milik BTS pun. Bukan milik siapa-siapa. Artis mana-mana pun boleh pakai word tu as a title of their song. Everyone knows that. 

Tapi tu lah.. alahaii. Sesetengah 'army' trigger pula. Plus, peminat Mael pun trigger lebih. Emo lebih lebih dah kenapa. Den pun tak faham. Lantak korang lah hahaha.

Masing-masing dah besar so please.. act matang sikit la ye.

Apa-apa pun, muzik BTS & Ismail Izzani.. I love both~!
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani

Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani

SAVE ME
ISMAIL IZZANI

VERSE 1
Remember when we tried so hard
But we felt like giving up
Everybody has their stories
Sometimes we will learn
From the past we realise
Everything we did in the world
Is just for awhile

PRE CHORUS
If you stay with me
Everything’s gonna be alright
stay with me
Then I’ll be fine

CHORUS
Because I just need you and my body
Cause only you could save me
Because I just need you and my body
Cause only you could save me
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
VERSE 2
I don’t know what i’m doing right now
But I’m never gonna give it up
I know that you’re the one for me
I know I won’t let you down
And turn my life around
Everything we did in the world
Is just for awhile

BRIDGE
Right now right now
What is left to do
Right now right now
I just have to prove
In time I’ll see what it’s for
In time I’ll see what this is all for
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
Lirik Lagu Save Me - Ismail Izzani
"There comes a point where you realize that only the almighty God can judge and save you. Have faith and fight to save your life."


Official MV Save Me - Ismail Izzani


You May Also Like

2 comments

  1. Sokong part tarian tu.. Satu lagi sebutan dia tak jelas bila menyanyi.. Kena usaha lebih lagi.. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. berbakat dak Ismail ni..ye la bakat dari mak dia walau mak dia tak sempat cipta nama lama tapi cipta cerita juga kan

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p