Total Pageviews

Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi | Harga Promosi Tiket 2019 di Tripcarte.asia!

by - March 24, 2019
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Haa budak budak sekolah taska, tadika, rendah, menengah dah start cuti sekolah sekarang ni.. para ibu para ayah, ada bawa mereka jalan jalan atau pergi trip ke mana mana kah? Atau hanya pergi hantar ke kelas tambahan di sekolah/ tusyen class sahaja? Atau bawa bercuti balik kampung? Atau tiada lagi plan nak buat apa apa aktiviti outdoor dengan anak anak? Atau tak tahu nak pergi mana lagi? Tiada idea? Tidak tahu di manakah tempat menarik popular yang ada di Malaysia ni; yang sesuai untuk dibuat aktiviti bersama dengan keluarga, termasuk kanak-kanak?

Okay relaksss.. Let me give you some suggestion tempat yang bakal memberi anda dan anak anak kenangan manis dan pengalaman berharga! Tempat menarik di Langkawi yang pasti mengaktifkan segala rasa deria dalam diri anak-anak. Plus, ianya mengeratkan lagi silaturrahim sesama anda dan anak anak. Gitchuww~

Nak tahu apa dia? Let's!


Top 4 Tempat Menarik Popular di Langkawi | Aktiviti Outdoor yang Kanak-Kanak pun Enjoy!


1. 4 in 1 Langkawi Cable Car // Kereta Kabel Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Biasa kita dengar minuman coffee 3 in 1, tapi cable car langkawi ni extra satu. 4 in 1! Apa yang ada dalam 4 tu? - access to cable car with standard gondola, access to 3D Art Gallery, access to SkyRex & last but not least, access to SkyDome.
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Secara jujurnya, saya tak pernah lagi menjejakkan kaki naik kereta kabel Langkawi (dikenali juga sebagai Langkawi SkyCab) ini; yang merupakan tarikan utama buat pengunjung yang bercuti melancong ke Langkawi. Saya memang tertarik sangat sangat untuk cuba this superb major attraction ini, tapi belum berkesempatan lagi.

Dengan jarak sepanjang 2.2 km dan mengambil masa selama 15 minit, Langkawi SkyCab ini menyambungkan Kampung Oriental di Teluk Burau sehingga puncak Gunung Machinchang; yang menempatkan Sky Bridge.
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Sky Bridge yang dibina di atas Gunung Machinchang mempunyai panjang sejauh 125 meter. Ada yang kata, ketika berada di Sky Bridge ni, kita boleh lihat pemandangan biru Pulau Langkawi dengan jelas dan jika bernasib baik, boleh tengok hingga ke negara Thailand nun. Fuhlamak! Tergoda den dengarnya.

Tergoda, tergoda juga. How about harga tiket cable car ni? Mahal kah? Murah kah?


Warganegara - Dewasa (RM38) | Kanak-Kanak (RM30)
Pelancong asing - Dewasa (RM53) | Kanak-Kanak (RM40)
*harga termasuk harga cable car langkawi & langkawi sky bridge

Not bad price kan? Nak bawa budak budak pun boleh; walaupun saya tak tahu budak-budak suka ke tidak hahaha. Tapi tak cuba sekarang, bila lagi kan? Mana tahu, ianya menjadi kenangan paling manis buat anak anak anda. Hehe.
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Kalau anak-anak buah saya (mostly) mesti suka dengan tempat ni. Dapat melihat secebis keindahan bumi Allah yang maha luas dan maha cantik ni.

2. Underwater World Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Do you know that Underwater World Langkawi merupakan salah satu akuarium hidupan marin yang terbesar di Asia Tenggara? HEBAT KAN?!

Underwater World Langkawi ini diwujudkan bagi memberi kesedaran tentang betapa pentingnya untuk memelihara hidupan akuatik. Menjadi antara tarikan popular di Pantai Cenang, Langkawi, Underwater World Langkawi menempatkan lebih 200 spesis hidupan laut dan air tawar. 
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Mempunyai tiga seksyen utama iaitu Hutan Hujan Tropikal dan Ekosistem Sungai, Seksyen Suhu dan Seksyen Sub - Antartika dan Marin.

Activities and exploration
●  Tropical rainforest – This large walk-through aviary will give visitors an experience of being in the heart of langkawi which displays Tropical Rainforest environment.
● Temperate Section – A walkthrough on 8-meter Tunnel will enable visitors to see African Penguins swimming around in a peaceful environment.
● Sub-Antarctic Section – The king underwater world langkawi which awaits the tourist to come and play with them at Pantai Cenang underwater world Langkawi.
● Hexagonal Tank – A great sight-seeing of white tip shark and black
tip shark in the tank.
● Tunnel Tank – Feel yourself surrounded by Giant Stingrays, Giant Trevally, Giant Groupers, Olive Ridley Turtle and other schooling fishes at the aquarium underwater world Langkawi
● Koi Pond – The Japanese Carps together with Sultan Fish, Cichlids are found here.
● Invertebrate section – Unusual and peculiar sea creators origins from southeast Asia such as Mudskippers and many other interesting species are on display here
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
WAKTU MAKAN HAIWAN

Animal Type          Daily Feeding
African Penguins  11:00am & 2:45pm
Rockhopper Penguins  11:15am & 3:00pm
Furseals                  2:30pm
Tunnel Tank          3:30pm


3. Langkawi Island Hopping
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Apa yang ada dengan aktiviti Island Hopping ni?

Lawatan yang mengambil masa selama 4 jam akan bawa kita melawati 3 buah pulau yang popular di Langkawi which are Pulau Dayang Bunting, Pulau Singa Besar dan Pulau Beras Basah.

Meh nak bagitahu awal-awal, untuk masuk ke tasik Pulau Dayang Bunting tersebut, we will be charged.

Yuran Masuk Tasik Dayang Bunting
Dewasa : RM5
Kanak-kanak : RM3
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Haa.. dah tiba di Pulau Dayang Bunting ni, apalagi.. Terjun masuk la! Hahaha. Bestnya dapat mandi-manda di tasik semula jadi yang terletak di tengah lautan dan bermanja dengan alam semula jadi. Selepas dah fenfeeling kat Pulau Dayang Bunting, kita akan singgah sebentar di Pulau Singa untuk melihat dan memberi helang makan di sungai.  Kemudian, setelah selesai beri makan kepada helang, akan dibawa pula ke Pulau Beras Basah untuk melakukan pelbagai aktiviti air seperti berenang, snorkeling dan banyak lagi!
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Waktu Operasi
9.00  pagi – 1.00 petang | Setiap Hari
Whatsapp atau Call sehari sebelum untuk mengesahkan tempahan anda.

Harga Pakej Island Hopping Langkawi

Shared Boat:
- Kanak-Kanak (3-12 tahun) RM 25
- Dewasa RM 35

Private Boat:

Jenis Bot                                  Harga (RM)
Standard Bot (Max 8 orang)  250
Medium Bot (Max  10 orang)  300
Large Bot (Max 12 orang)          330
Huge Bot (Max 15 orang)          450


4. Langkawi Wildlife Park
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Ingin merasai pengalaman berinteraksi secara dekat dengan haiwan? Haa budak budak pasti sukaaaa giloss dengan tempat ni tau! This is because.. di Wildlife Park Langkawi ni, bukan sahaja dapat melihat haiwan-haiwan dengan dekat tetapi boleh juga memberi makan!

Pelbagai jenis haiwan jinak dan manja yang anda dan keluarga boleh belai dan bermain bersama seperti arnab, keldai, dan rakun. Jangan lepaskan peluang keemasan untuk lihat secara dekat burung helang yang merupakan ikon di pulau lagenda Langkawi ini!
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Pelbagai Tempat Menarik Popular di Langkawi
Sambil sambil syok bermain dengan haiwan-haiwan, jangan lupa snap gambar bersama haiwan-haiwan tau sebagai kenangan :)

Wildlife Park:
8.30 pagi – 7.00 malam | Setiap Hari
Waktu Akhir Masuk ialah 1 jam sebelum persembahan tamat


- Masuk percuma untuk kanak-kanak berusia 3 tahun ke bawah.
- Warganegara: Kanak-Kanak (3-12 tahun) RM16| Dewasa RM24| Warga Emas (60+) RM16
- Pelancong Asing: Kanak-Kanak (3-12 tahun) RM22| Dewasa RM39

Tempat menarik yang lain: POPULAR THINGS TO DO IN LANGKAWI

Macam mana cara nak beli tiket tempat-tempat menarik di atas ni? Nak beratur panjang macam beli tiket di wayang tu? Tak payah susah payah begitu lahai, guna je kemudahan yang ada - beli secara atas talian (online). Mudah, tak perlu bersesak, peluh ketiak dan lenguh kaki menunggu. Plus, harga tiket yang dijual juga lebih murah berbanding beratur di kaunter. Sounds interesting?

Cara Tempah Tiket Secara Online di Tripcarte. Asia

1. Tambah tiket anda ke dalam troli beli-belah anda. (Add to cart)
2. Semak keluar (proceed to checkout) dan lengkapkan tempahan anda dengan pembayaran
3. Tripcarte.asia QR Code  akan dihantar ke email anda dalam tempoh 2 jam.

Cara Tebus Tiket Yang Sudah Ditempah

1. Ini ialah tiket Flexplus, anda boleh lawati pada bila-bila masa dalam tempoh 6 bulan dari tarikh tiket dibeli.
2. Pada hari tersebut, sila tunjukkan kod QR anda di kaunter tiket.

Cara Nak Batal Tiket? [Polisi Pembatalan]
Jika anda ingin membatalkan tiket, sila isi borang Bayaran Balik di sini.

OPENING HOURS
10:00 am – 6:30 pm | 7 days a week
Last admission: 1 hour before closing time

Klik untuk promosi terbaru di laman web Tripcarte. [https://tripcarte.asia/]

You May Also Like

2 comments

  1. ini masanya untuk guna semua offers n deals yang ada. time cuti sek selalu meriah benda2 macam ni =D

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p