Total Blog Pageviews

apa maksud bila mimpi 'pelik'? jenis-jenis mimpi dan maknanya...

by - May 02, 2019
apa maksud bila mimpi 'pelik'? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Mimpi bila tidur.. itu normal. Tak ada apa yang pelik. Tak perlu nak resah gelisah. Kadang-kadang tu bila dapat mimpi yang 'best'; contohnya boleh buat something yang di luar kemampuan atau kebolehan kita; rasa macam nak tidur lamaaa sikit pula haha. Just.. kalau mimpi something yang seram, menakutkan dan misteri? Hmmm siapa je yang suka kan. Lebih sanggup tidur tanpa bermimpi apa-apa langsung. Tapi.. Korang pernah mimpi pelik pelik?

Dan tahu apakah maksud di sebalik mimpi 'pelik' yet scary tersebut?

Atau semuanya kita anggap sekadar mainan syaitan?

Atau sebenarnya ada makna yang tersirat yang perlu kita ambil berat sebelum keadaan menjadi lebih out of control?

apa maksud bila mimpi 'pelik'? jenis-jenis mimpi dan maknanya...
apa maksud bila mimpi 'pelik'? jenis-jenis mimpi dan maknanya... | image: Google

apa maksud bila mimpi 'pelik'? jenis-jenis mimpi dan maknanya...


Oleh: Haji Muhammad Fitri (bekas pengamal perubatan Islam)

Bang nak tanya la bab mimpi ni ada tanda apa-apa ke. Saya mimpi ni bang semalam. Saya mimpi tu bang..

Hmm ramai sangat nak tau pasal mimpi ni. Nak tau betul-betul ke korang ni. Kalau dah tau pergi la buat rawatan.

*mimpi menyusukan budak
*mimpi melahirkan budak
*mimpi dikelilingi budak terlalu ramai.
*mimpi orang kasi baby dan kita ambil
*mimpi binatang buas seperti harimau, monyet, buaya
------ > mimpi ini berada dalam kategori berat kepada adanya SAKA.


*mimpi jatuh dari tempat tinggi
*mimpi lemas
*mimpi binatang berbisa (ular contoh nya. Dalam hikayat cakap mimpi ular nak terima pinangan orang. Salah tu)
*mimpi makan makanan kotor
*mimpi berada di tempat kotor
------ > mimpi ini berat kepada adanya gangguan sihir.


*mimpi ditindih
*mimpi melakukan hubungan seks
*mimpi menjumpai makhuk tidak berupa.
*mimpi sentiasa ditemani seseorang
------ > hati-hati anda mungkin ada jin yg menyukai anda.


Dah tau simptom-simptom dah kan? Dah tau dah apa yang jadi pada korang sekarang kan? 

Risau? Pergi check dengan perawat-perawat berdekatan.

You May Also Like

3 comments

  1. selalu mimpi buaya. mimpi yang lebih kurang sama. jalan cerita dia mcm ni. bawah tu sungai ada buaya. sy di atas. mcm duduk dalam 'buaian' berupa baldi. sy berayun di atas buaya tu. tp jarak nya sangat jauh. cuma, kalau sy jatuh sy mati dibaham buaya. buaya tu tak pernah la buat apa2. mimpi ni berulang jadi setahun sekali begitulah. adakah ia berkenaan saka?

    mimpi lemas kadang2, tu pun mimpi mcm tu sbb siang p mandi sungai/ laut. takpun sblm tidur bygkan air sungai/ laut. mcm mana nak tafsir yg mcm tu kak?

    ReplyDelete
  2. Kebetulan mlm td pun kakmim mimpi pelik.. tp takde spt mimpi² kt atas tu lah.. hmm

    ReplyDelete
  3. This is scary even though it is just a dream. but yes sometimes tak boleh amik ringan jugak but kalau terlalu percaya pun tak boleh jugak.

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p