Total Blog Pageviews

Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan | versi baru 'Sesungguhnya'

by - May 10, 2019
Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Yezzahh Raihan buat comeback bersama Alif Satar! First thing first yang saya fikir bila tengok tajuk lagu Seseungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan was.. "eh ni mix lagu Raihan 'Sesungguhnya' dengan lagu Alif Satar 'Sesungguhnya Aku' ke?".

Rupanya bukannn!

Its actually versi baru lagu islamik Sesungguhnya oleh Raihan yang telah bertakhta di hati semua peminat Nasyid sejak 9 tahun yang lalu. Yeap, a new version of Sesungguhnya which is Sesungguhnya2019. Kolaborasi antara kumpulan Nasyid legend Raihan dan penyanyi yang bersih dari kontroversi panas Alif Satar.

So.. apa yang lain nya lagu 'lama' Sesungguhnya dengan yang baru? Dari segi penyanyi lah of course kan haha. Lagu dulu sepenuhnya dinyanyikan oleh Nazrey Johari. Tapi yang baru ni.. tiada kelibat Nazrey Johari langsung. Dinyanyikan oleh Alif Satar dan ahli kumpulan Raihan yang lain.

Habis tu Nazrey Johari tak ada beri sumbangan apa apa ke? Eh takk.. Lirik lagu dan komposer lagu ni adalah hasil Nazrey Johari. Di situlah penglibatan beliau.

And one more thing.. dari segi muzik. Rentak melodi Sesungguhnya2019 ni telah diberi nafas dan 'sentuhan' baru. Lebih syahdu dan sebak.

Yang penting.. lirik lagu ni masih kekal ber'bisa'! Sangat puitis dan tersirat.
Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan
Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan

Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan


Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau kukutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit-Mu
Namun cinta takkan hadir
Namun rindu tak akan berbunga

Kucuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Kucuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kautsar

Sesungguhnya walau kukutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau kusiram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu

Namun cinta takkan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga kutahu
Syukurku adalah milik Mu

Composed by Nazrie Johanie
Lyrics by Nazrie Johanie
Produced by The Locos
Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan
Lirik Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan

Official Muzik Video Lagu Sesungguhnya2019 - Alif Satar, Raihan



Best kan?

Rasa sebak last last tu. Sebu dada. Mengharap pada-Nya.

Itu sahaja.. daa~ wassalam! :)



You May Also Like

6 comments

  1. kombonasi yang mantap baru tadi saya tonton dan jangan lupa subscibe youtube saya hehe (^_^)

    ReplyDelete
  2. Kalau ada Nazrey Johani (ex -raihan) misti lagi best.. sama entri hehe

    https://pemudattbc.blogspot.com/2019/05/sesungguhnya-2019-raihan-dan-alif-satar.html

    ReplyDelete
  3. DULU RAIHAN YG NYANYI.. DAMAI DAN MENGINSAFKAN KAN

    ReplyDelete
  4. Lagu ni dah memang best, diberi nafas baru dan gandingan Alif Satar ni mmg terbaik! Syahdu dan sebak. Huhu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p