TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel | muzik 'seram', saspens, misteri

by - May 05, 2019
Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! First time play lagu Sumpah - Naim Daniel ni di Youtube terus.. uishh! Lagu seram ke apa ni? Dengan rentak muzik acah saspens + background hitam + percikan darah + bulan mengambang + tajuk lagu 'SUMPAH'.. memang nak tak nak, my first impression of this song was pasal cerita hantu ke ni? 'benda' misteri kah? kisah orang kena sumpah kah? Atau pasal warewolf? Dracula? Twilight? Tibee hahahah.

Kesimpulannya, Naim Daniel telah berjaya menarik perhatianku since the first second the song was played. Syabas! Memang patut dan layak lah lagu ni untuk trending di Youtube selama beberapa minggu (and still remain being one of the top trending song until now!)

And in my opinion.. overall, lirik lagu dan muzik lagu Sumpah memang best! 5 stars! Rentak melodi yang addicted. Lirik senang tangkap dan hafal.

Saya paling suka part Naim nyanyi verse 'dengarkanlah aku'. Rasa macam sayu je suara dia. Rasa macam dia bersungguh sungguh nak relay perasaan beliau kepada wanita tersebut. Gitchuww~



LIRIK LAGU SUMPAH - NAIM DANIEL

Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel
Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel
Verse
Jika
Harusku bersabar
Dengan segala derita
Ku terima

Jika
Pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
Ku rela

Cinta
Akan ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Chorus
Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu
Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel
Lirik Lagu Sumpah - Naim Daniel
Verse
Jika
Harusku bersabar
Dengan segala derita
Ku terima

Jika
Pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
Ku rela

Cinta
Akan ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Chorus
Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Bridge
Ku harap kau mendengar apa yang ku bisikkan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setia ku kan tetap ada di sini

Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Sumpah ~


Composer: Naim Daniel & Omar K
Lyrics: Naim Daniel


Official Music Video Lagu Sumpah - Naim Daniel






You May Also Like

2 comments

  1. wah menarik lagunya..

    cikyan biasa tengok instagramnya, tapi tak pernah dengar lagu ni lagi.

    ni baru dengar bila baca blog awak. pasnih boleh la usyar...thanks share :)

    ReplyDelete
  2. banyak kali ulang lagu ni, suka part hujung lagu sebab suara naim makin serak, makin feel

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p