Total Blog Pageviews

TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT

by - May 02, 2019
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Eh eh. Tiba-tiba masuk bab tips pilih warna baju pengantin ni.. ehemmm Sayidah? Ada apa apa ke nii?

Okay relaks relaks. Honestly... tak ada pape hahahaha! Nothing to do with me (for now la weee).

I just share with uollss yang nak menamatkan zaman bujang tu ha. Moga moga dapat ilham dan gambaran lah nak pilih apa tema warna baju pengantin lelaki dan perempuan. Biar 'kena' dengan warna kulit so that takdelah nampak kusam dan kelam. Biar nampak menyerlah dan bersinar sinar pada hari perkahwinan. Hari bahagia kann.

Memandangkan ada beberapa bestfriend saya yang nak kahwin pada tahun ni, so I hope this will be useful for them too (acah acah dorang baca post ni laa hahaha).


TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT


1) Kulit Cerah

Warna-warna yang menyerlahkan lagi keanggunan anda adalah seperti hijau zamrud, merah terang, biru gelap, ungu pekat dan kelabu.
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT

Warna pastel yang lembut seperti pink lembut dan kuning lembut membuatkan anda kelihatan pucat dan kurang menaikkan seri.

Namun bagi menambahkan keserian anda boleh kombinasikan dengan warna emas atau kilauan perak untuk membuatkan anda kelihatan semakin berkilau.

2) Kuning Langsat

Penggunaan rona-rona terang seperti merah, merah jambu, kuning atau warna biru sangat sempurna untuk anda!

Dan sebolehnya elakkan menggunakan warna krim, coklat & oren kerana akan membuatkan wajah kelihatan kusam.
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
3) Sawo Matang

Elakkan warna pastel kerana ia akan menenggelamkan seri pengantin anda!

Tapi pilihlah hijau zamrud atau warna-warna keemasan seperti emas/ gangsa.  Jika ingin pilihan selamat busana putih gading antara yang terbaik kerana ia akan membuatkan kulit anda kelihatan lebih bersinar
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
TIPS PILIH WARNA BAJU PENGANTIN MENGIKUT WARNA KULIT
4) Hitam manis

Warna yang menarik dengan kulit ini adalah warna kontra & terang tetapi anda haruslah berani untuk mengayakannya.  Warna terang seperti putih, kuning keemasan dan merah amat menyerlahkan kulit anda nanti.

Jangan ambil mudah mengenai pemilihan warna baju yang sesuai dengan tona kulit anda kerana pemilihan warna yang sesuai akan member impak buat anda pada hari bahagia. 

Selamat naik pelamin!


|Tips dari rosekatering. Gambar dari banyak sumber, mostly dari whatsapp kawan-kawan hantar so credit to its owner|


You May Also Like

5 comments

  1. everything sure looks good. but i'd prefer something even more simple. hehe but it's a good read. I like it

    ReplyDelete
  2. semuanya cantik tapi Akak prefer songket tapi yang simple saja.

    ReplyDelete
  3. Semua cantik. Warna kuning tu nampak gojes sangat!

    Done follow sini^^
    Jemput blogwalking blog saya:)

    ReplyDelete
  4. kiteee kulit gelaaap hehe.. suka tengok baju2 pengantin.
    tapi tengok jele =P

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p