TOTAL PAGEVIEWS BLOG

bestnya lirik dan lagu Aman RA - Berada ft. Altimet, Noh Salleh!

by - June 17, 2019
bestnya lirik dan lagu Aman RA - Berada ft. Altimet, Noh Salleh! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Selepas single lagu BANGUN, Aman RA muncul pula dengan lagu terbaru; BERADA. Sebenarnya lagu Aman RA Berada (feat Altimet dan Noh Salleh) ni dah lama keluar, rasanya awal tahun ni; bulan Januari. Tapi official music video lagu berada baru saja di-release-kan pada 2 minggu yang lepas (7 Jun 2019) di Youtube. Dan yang den hairan wa pelik wa ajaib kenapa lagu yang berkualiti seperti BERADA ini tak on top 10 trending?! Hahaha. Sebab best tau lagu ni. Rap dan lirik lagu yang ditulis sendiri oleh ketiga-tiga penyanyi ni fuhhh! Ada 'isi'! Deep! Mantop! Power! Padu!

Muzik video? Kreatif dan membawa mesej bermakna.

Melodi rentak lagu? is my taste surely!
aman ra berada altimet noh
Lagu Aman RA - Berada feat Altimet, Noh Salleh
maksud berada aman ra
lagu aman ra berada feat Altimet, Noh Salleh
Tajuk lagu ni ada double meaning? Bukan double sebenarnya tapi MANY meaning behind of it haha. Tapi double meaning yang baik la. Bukan yang ehem ehem.

Maksud BERADA yang pelbagai:

brother (brader),
selesa (tak semestinya kaya),
bertempat.

Cool, isn't it?

Muzik Video Lagu Aman RA - Berada ft. Altimet, Noh Salleh


Lirik Lagu AMAN RA - BERADA ft. Altimet, Noh Salleh

Aman RA:
Apa maksud hidup penuh makna?
naik air terjun sampai jumpa takhta.
Jadi yang terbaik yang kita boleh jadi
mintak apa saja dari Tuhan boleh bagi
aman ra berada noh salleh
NOH SALLEH dalam lagu Berada Aman RA
Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Altimet :
2 roti canai pagi, 2 lagi untuk petang
Cakap terang budak bawah tanah mimpi nak terbang,
Oh ragu dalam hati menyerang
Fokus mata pada piala jadi aku maintain tenang

Duit cukup cukup makan tapi kalau aku cukupkan makan
takde duit minyak kereta tak jalan
kereta tak jalan macam mana nak cari makan
Suara hati aku jadi waze jom cari jalan

Cetak biru dalam otak lepas tu orak
Gerak luar kotak hustle ni sunyi takde orang sorak
Flat semarak 12 2 blok sepuluh
november reign biar musim tengkujuh aku menyeluruh

Mama kata tulis guna hati elok elok
Baba kata berniaga fahamkan selok belok
Brader tanya altimet dah kaya ke belum,
Brader aku berada meh aku sedekah satu senyum
altimet berada
ALTIMET dalam lagu Berada Aman RA
Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Kita semua berada x8

Aman RA :
Air bersih, makan bersih, dan udara bersih.
ada tempat tinggal untuk rehat bila letih
3 bilik, 1 bilik air, 1 dapur
ada pinggan mangkuk, ada kipas, ada lampu
akhir bulan, lambat bayar bil, apa ada hal
janji duit makan, duit minyak ada takda hal.
jiran tetangga riuh rendah bukan huru hara
tak perlu iri hati, rezeki sama rata
anak bini riang, sihat hati senang
rasa syukur cukup makan minum pagi petang
masa lapang, jumpa kengkawan & berketawa
hujung minggu, jalan jalan bersama keluarga

Noh Salleh :
atap usang tempat ku berteduh
kedinginan malam ku berlabuh
yang pasti kumasih rasa berada..
dimakan usia kita rapuh
berdiri tak selamanya utuh
yang pasti kita semua berada

Kita semua berada
Kita semua berada
Kita semua berada
Kita semua berada
Kita semua berada
Kita semua berada
Kita semua berada
Kita semua berada

Aman RA:
ada nama, tak tentu ada harta
ada harta, belum tentu senang
hancur badan bila dikandung tanah
budi baik tetap akan dikenang

Song : Berada
Artist : Aman RA ft. Altimet & Noh Salleh
Composer : Navigator (Keramat Publishing Perkonsian Liabiliti Terhad)
Lyricist : Altimet, Noh Salleh, Aman RA (Kartel Music Publishing / Noh Phrofile Enterprise / Keramat Publishing Perkongsian Liabiliti Terhad)

Part yang paling best dalam official MV Berada ni adalah Aman RA, Altimet dan Noh Salleh versi muda remaja!

Whoaa pandai ehh dorang cari orang muka mirip iras iras dengan penyanyi asal. Torbaek!
aman ra muda berada
AMAN RA versi muda
noh salleh muda berada
NOH SALLEH versi muda
altimet muda berada
ALTIMET versi muda
aman ra dulu dan sekarang
AMAN RA dua version di dalam MV lagu Berada
altimet dulu dan sekarang
ALTIMET dua version dalam MV lagu Berada
noh salleh dulu dan sekarang
NOH SALLEH dua version dalam MV lagu Berada
Tapi kan.. rentak melodi lagu part chorus Noh Salleh tu macam familiar lah.

Korang tahu tak macam lagu apa? Have any idea?

You May Also Like

1 comments

  1. Lirik mereka ada banyak masuk. Kita kena selami di balik lirik. Dalam kata lain, kena bedah siasat~ haha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p