TOTAL PAGEVIEWS BLOG

bahaya 'main' Face App! #FaceApp

by - July 19, 2019
bahaya 'main' Face App! #FaceApp | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Siapa yang dah terjebak dengan FaceApp angkat handphone! Ehh tibe haha. Sekarang ni memang sana sinun face app. Scroll scroll social media dan status whatsapp, story instagram.. Semua layan face apps.

Kenapa boleh hangat panasss viral dan hot si face app ni?

Saya pun taktahu. Tiba tiba je 'meletop'. Tiba tiba ramai orang buat. Sana sini post.

Tapi actually.. Dalam banyak banyak fungsi face app ni, 'editor' paling famous adalah yang boleh tukarkan muka kita menjadi lebih tua (old) dan lebih muda (young).

Paling banyak yang saya nampak, muka tua lah. Maklumlah, keinginan untuk melihat bagaimana keindahan paras rupa kita versi warga emas membuak buak kerana belum lagi berlaku haha.

Ramai yang sudah terjebak.

Tak terkecuali...

Saya. Ye. Saya.

Mula mula tu memang saya buat tak kisah. Tak terjejas gituhhh.

Tapi bila dah adik beradik dan abi (kawan abi tolong buatkan) faceapp muka tua, saya pun... Nak jugak! Hahaha.

Last lastt, tak 'tahan'... pagi tadi saya install faceapp! Muahaha.
bahaya main face app
bahaya main face app!
Tapi hmmm..

Selepas saya try tukarkan muka selfie saya kepada wajah tua.... Baru saya sedar.

Face App ni bahaya rupanya!


Sebab lepas try satu, tak cukup. Rasa nak main lagi dan lagi.

Lepas cuba satu, cuba lagi satu. Lagi satu. Lagi satu. Sampai lah dah 10 keping gambar den toraii, baru stop hahaha.

Bahaya bahaya ish ish ishhh...

Ini adalah hasil nya taraaaa~!

face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
bahaya main face app editor
Moga takde sesiapa yang nightmare lah lepas tengok gambar gambar face app saya di atas HAHAHAHAHHAA.

Ada sesetengah memang mengejutkan dan agak scary kihkih.

Sesiapa yang belum cuba lagi dan teringin nak terjebak sama tapi tak tahu caranya macam mana..

Meh saya ajar 'tutorial' sikit.

Cara Buat 'Wajah Tua' Guna FACE APP Editor

1. Pergi ke PlayStore.
cara guna face app
cara guna face app
2. Search Face App. Kemudian, install.
cara guna face app
cara guna face app
cara guna face app
cara guna face app
3. Dah selesai download apps, open it. Mula mula buka tu, swipe swipe swipe ke tepi and klik START.

4. Klik GALLERY (koleksi gambar). Pilih gambar mana yang nak.
cara guna face app
cara guna face app
Boleh juga klik 'All Media' dan pilih tempat/file yang kita mahu.

Lebih mudah, senang dan efektif mencari gambar yang sesuai.
cara guna face app
cara guna face app
5. And then pilih editor Age.
cara guna face app
cara guna face app
6. Klik 'Old'. Tunggu sekejap beberapa saat biar dia process.

Lepas face App dah siap 'transform' muka kita, klik Apply.
cara guna face app
cara guna face app
cara edit faceapp
cara guna face app
7. Kemudian, klik bahagian atasssss kanann sekali. Simbol download.

Click that to save our edited photo.
cara guna face app
cara guna face app YEAY BERJAYA!
And yezzahh udahh saved successfully! Berjaya!

You can share it with others too. Taknak share takpe, simpan buat kenang-kenangan hehhee.

And last but not least..

Perlu diingatkan.. FaceApp ni hanyalah sekadar suka suka sahaja. Just for fun. Don't take it seriously. Okayyyy?

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

11 comments

  1. Ehhh huawei user eh? Hehe :)

    ReplyDelete
  2. Nasib baik Dina tak terjebak lagi. Buka je IG, penuh gambar orang tua. Dah macam 'virus'. HAHAHA

    ReplyDelete
  3. Setakat ni saya tak terjebak lagi. Tapi kat media sosial ramai dah yang cuba app ni.

    ReplyDelete
  4. Tak sanggup nak tgk wajah masa future

    ReplyDelete
  5. Ruby belum terjebak lagi. Seronok jugak tengok kawan2 kat Fb update versi muka tua mereka. Hehe

    Amboi akak, sampai 10 kali hang torai ya. Ketagih jugak face app ni ;)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p