TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Baru Usop - Selamanya | rock jiwang balada vokal power!

by - July 10, 2019
Lirik Lagu Baru Usop - Selamanya (rock jiwang balada vokal power!) | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Sebenarnya saya dah ushar lagu baru Usop Mentor Selamanya ni sejak kelmarin lagi dah di Youtube. Tapi ushar je lah, tak dengar pun hahaha. Kelmarin tengok, lagu Selamanya Usop in top 10 trending. Tadi tengok.. dah #1 on trending perghh! mengalahkan lagu Senorita Shawn Mendes, Camila Cabello, lagu baru Siti Nordiana, Khai Bahar Satukan Rasa dan lagu Japanese BTS Lights. Fuhh hebat! Bila saya nak buat entri lirik Usop Selamanya ni, baru lah saya mainkan lagu Selamanya Usop ni.

Nak tahu juga best ke tidak seperti yang dicanangkan orang ramai?
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
Dengar untuk kali pertama.. my opinion.. okay not bad. Catchy. Muzik not bad. Senang tangkap lirik dia. Penghayatan Usop A+.

Kali kedua dengar... WOW!

Feel dengar for the second time tu lain macam. Lebih lebih lagi part chorus. Memang dapat rasa ke'sedap'an lagu single anak didik Mentor Hazama ni. Walaupun lirik dia agak sikit dan banyak part yang berulang tapi best!
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
Suara Usop yang serak serak basah dan vokal yang power membuatkan lagu Selamanya tak jemu didengar. Lirik pun senang ingat dan 'ketagih' wohh hahaha.

Ada macam vibe lagu rock jiwang seperti lagu zaman dulu dulu jugak.


Muzik Video Lagu Baru Usop Selamanya:



Lirik Lagu Usop Selamanya

Verse 1 
Puas aku utuskan surat cinta, 
Namun kau balas dengan derita, 
Mengapa tidak kesampaian, 
Untuk aku milikimu, 

Chorus 
Mengapa kita,
Kasih yang terpisah, 
Bersatu cumalah hati, 
Menangis sedih biarlah, 
Ku temui di taman fantasi, 

Verse 2 
Hasrat aku hanya memilikimu, 
Bekejar di alam fana cinta, 
Senyummu tiada ternilai, 
Tapi semua hanya dusta, 

Pre-Chorus 
Tapi,
Malam-malam indah kian bercelaru,
Mendoakan agar kau temui cinta,
Sampai hujung nyawa,

Chorus 
Mengapa kita, kasih yang terpisah, 
Bersatu cumalah hati, 
Menangis sedih biarlah, 
Ku temui di taman fantasi.

Mengapa kita kasih yang terpisah, 
Bersatu cumalah hati, 
Menangis sedih biarlah, 
Ku temui di taman fantasi.
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
Tapi,
Malam-malam indah kian bercelaru,
Mendoakan agar kau temui cinta,
Sampai hujung nyawa,

Mengapa kita kasih yang terpisah, 
Bersatu cumalah hati, 
Menangis sedih biarlah, 
Ku temui di taman fantasi.

Mengapa kita kasih yang terpisah, 
Bersatu cumalah hati, 
Menangis sedih biarlah, 
Ku temui di taman fantasi.

#Usop #Selamanya #UsopSelamanya


Artist : Usop
Tajuk lagu : Selamanya
Song : Bulan Penuh , Ziin
Lyric : Bulan Penuh 
Composer: Akim Ahmad & Zimie Sofazr
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
Ingatkan tajuk lagu adalah KASIH YANG TERPISAH sebab banyak sangat word 'mengapa kita kasih yang terpisah' dalam lirik lagu baru Usop ni hahaha. Rupa-rupanya bukan.
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
lirik lagu baru usop selamanya
Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p