TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Floor 88 - Hutang | tepuk amai-amai belalang kupu-kupu!

by - July 31, 2019
Lirik Lagu Floor 88 - Hutang | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Ada tak dengar lagu yang liriknya "tepuk amai-amai belalang kupu-kupu" / "buai laju laju sampai pokok sena" / "rampo ngiseng semar tilem" baru baru ini di radio atau kat mana mana lah? Haa tu lah lagu HUTANG by FLOOR 88. Best kan? Rentak muzik melodi yang unik + ada vibe klasik 'lama', official music video (MV) yang kreatif, lirik lagu floor 88 yang lain dari yang lain + ada mesej yang baik untuk kita semua.
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
"Dengan element kuda kepang, lagu rakyat, banyak parody dalam MV ni. ada scene dari cerita Allahyarham P.Ramlee laksamana Do Re Mi, pak kodi, melur vs rajawali, ali baba, akak wushu wushu (nur 2), pakaian ahli floor88 tu semua macam gaya geng kapak dalam kungfu hustle tapi dalam mv ni diorang guna keris, and last sekali yang ending cinta lolipop tu pun dalam cerita kungfu hustle gak. kreatif MV ni. terbaik laaaa!"

- Netizen.

Floor 88 - Hutang [Official Music Video] :


Casts:
Floor 88 as themselves
Apak Harry Khalifah
Ropie
Uchee Fukada
Babang Rock
Shazzy
Brattbob

Choreographer: Zaidy 2Twenty2
Dancers: 2twenty2 Squad

Location:
- Encik Azizan Khamis, Gudang 7 Setor Gombak
- Encik Hariss, Panggung Asia, Gombak

© 2019 | RUSA MARKETING SDN. BHD.
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang

LIRIK LAGU FLOOR 88 - HUTANG


Kau nak cepat kaya,
Macam jual unta,
Tapi kau sendiri,
Malas nak usaha
Cerita sana sini,
Gebang kau merata-rata.

Pantang depan mata,
Ada saja cerita,
Tipu belit kawan,
Macam ular sawa,
Bila dah tahu kau lari berbatu
macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu,
Pak Kaduk gadai tanah,
Dia laga ayam bukan kepunyaannya.
Cerita zaman sekarang,
Kau yang guna duit orang,
Pabila pecah tembelang,
Lari lintang pukang,
Kau tak mampu bayar sekupang-pang (Alakazam!)

Tepuk amai-amai belalang kupu-kupu,
Bayar duit aku yang semua kau sapu.
Kambing biri-biri ala sudah datang dari Jawa,
Mana kau nak lari bawa duit tu kemana.
Buai laju-laju buai sampai lah pokok sena,
Duit ku beribu semua entah kemana.
Memanda Fasola tikam di tapak kakinya,
Dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa.
Rampo ngiseng semar tilem.

Solo..solo..solo..solo..
Solo! (x3)
La la la la la la la la la la la la..
La la la la la la la la la la

Cerita zaman dulu,
Pak Kaduk gadai tanah,
Dia laga ayam bukan kepunyaannya.
Cerita zaman sekarang,
Kau yang guna duit orang,
Pabila pecah tembelang,
Lari lintang pukang,
Kau tak mampu bayar sekupang-pang
(Ram-pang-pang!)

Tepuk amai-amai belalang kupu-kupu,
Bayar duit aku yang semua kau sapu.
Kambing biri-biri sudah datang dari Jawa,
Mana kau nak lari bawa duit tu kemana.
Buai laju-laju buai sampai pokok sena,
Bayar hutang itu takut nanti kau merana.
Memanda Fasola tikam di tapak kakinya,
Dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa.

Rampo ngiseng semar tilem. (x2)

Hutang
Floor 88
Song : Zai Hamzah
Lyrics : Achoi Floor 88
Arrangement : Harry Khalifah
#Hutang #Floor88 #SayYo
lirik lagu floor 88 hutang
lirik lagu floor 88 hutang
p/s: perasan tak ada part kat hujung video tu macam ada lagu lain? Best kan?

Suka dengar. Mereka kata tu macam teaser lagu 'baru'. Whoaa~ teaser pun dah sodap memikat hati.. apatah lagi full song nanti haha.

"Terlalu panjang kisah yang kita karang,
Hingga tiada dayaku menoktahkannya,
Sungguh aku tak pernah mengenal lelah,
Untuk mencintaimu...Dengarkanlah..."
lirik lagu floor 88 hutang
lagu floor 88 hutang
Thats all.

Daa~ wassalam! :)

You May Also Like

1 comments

  1. haha..akak suka group ni. selalu ada idea yang segar dan catchy... anak anak akak sampai sekarang dok nyanyi lagu tak dapat raya tu

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p