TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu PADU BOSSKU - UNIC & Apak Harry Khalifah

by - July 02, 2019
Lirik Lagu PADU BOSSKU - UNIC & Apak Harry Khalifah | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Bossku bossku.. sounds familiar right? (ada some people kata yang panggilan bossku ni dah lama ada di Sabah sejak dulu lagi. i don't know). Tapiii sila ketepikan hal hal politik di sini, sebaliknya marilah kita hayati mesej dan pengajaran di sebalik lirik lagu Padu Bossku nyanyian oleh kumpulan nasyid UNIC dan 'rockers' Apak Harry Khalifah / Harry Apak ni.

Padu Bossku telah di-release-kan pada 24 Jun 2019 yang lalu dan sekarang lagu ini sedang trending at Youtube (latest so far #25). 
lirik lagu padu bossku unic
lirik lagu padu bossku UNIC & Apak Harry Khalifah
Saya share lagu dan Padu Bossku lirik ini bukan sebab suka & sokong 'ehem ehem' yang guna tagline malu apa bossku tu yeee (you-know-who), tapi disebabkan saya personally suka rentak lagu yang ala ala rock nasyid gitu & the realiti mesej dalam lirik tersebut.

Plus, terhibur juga tengok Music Video (MV) lagu baru UNIC & Apak ni. Kelako. Siap ada Achoi Floor 88 & Kanda Khairul berlakon dalam MV tu haha.


UNIC & Harry Apak - Padu Bossku (Official Music Video):




Tajuk : Padu Bossku "Kisah Seorang Pemimpin Yang Menjadi Tauladan"
Artis : UNIC (Fakhrul, Bazli, Najdi) ft. Harry Apak
Director : Akmal Hakeem Harris
Producer : Brattbob
Story : Harry Khalifah
Editor : Azim Sharif, Akmal Hakeem Harris
Talent : Kanda Khairul, Achoi Floor 88
Camera : Azim Sharif, Akmal Hakeem Harris
Production Asst. : Mus D String
Make Up : Adam Chong
Photography : Azim Sharif

Padu Records Sdn Bhd & MVM Production Sdn Bhd

#PaduBossku #UNIC #HarryKhalifah
lirik lagu padu bossku apak
lirik lagu padu bossku UNIC, Harry Apak Khalifah

Lirik Lagu PADU BOSSKU - UNIC & Apak Harry Khalifah


Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

Ada seorang boss besar
Hidup jenis tak kisah
Duitnya berjuta-juta
Dia memang orang kaya
Kereta mewah (Kereta mewah)
Rumah besar (Rumah besar)
Kapal terbang, kapal layar
Kapal api dia punya
Kerana sikapnya yang sangat peramah
Bangla jual lalu tepi jalan boss suruh
Ambil jadi pemandu du-du-du

Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku
Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

Boss pernah berkata
Kawan biar berjuta
Walau kau drebar bangla
Bau bawang tak apa
Boss tak kira bangsa atau apa Agama
Kerna' kita manusia semuanya sama...

(Terbaik bossku)
(aahhhhh~)

Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku
Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku
Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

Panggil semua sekali
Bos korang nak bagi gaji
Tambah pakej pergi Bali
Tiga hari empat kali
Korang happy? (Korang happy?)
Korang happy? (Korang happy?)
Tak cukup ajak family, orang kampung satu lori
Kerana boss kaya
Dan juga pemurah
Duit belanja 'ku tambah
Janji korang gembira
Amacam' padu! Du-du-du

Boss pernah sekali
Naik motor with saduji
Helmet seteng tutup dahi
Wat elek, wat peace

Itulah boss kami
Yang sungguh kami sayangi
Terima kasih sekali lagi
Terbaek cenggini

Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku
Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku
Terbaik bossku
Apa kau malu
Gua sama lu padu
Apa malu bossku

(Aduh Boss!)


Lagu: Harry Khalifah

Penulis Lirik: Achoi Floor 88
lirik lagu padu bossku unic apak
lirik lagu padu bossku UNIC, Apak Harry Khalifah
Ramai yang paling tak boleh move on dengan suara Ustaz Fakhrul bila 'tarik' vokal ketika bertaranum/ qasidah diiringi dengan gitar. Perghh memang power rangers! Ehh haha.

Overall lagu Padu Bossku ni, kita layannn~

Till next time, daa~ wassalam! :)
lirik lagu padu bossku unic apak
lirik lagu padu bossku UNIC, Harry Apak Khalifah

You May Also Like

8 comments

  1. Naim dah layan.. Tunggu Khalifah nak release lagu baru depa. Suara Yabang pun best~ hehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah best lagu ni..suka dengar.Kombinasi yang ada uummppppph.

    ReplyDelete
  3. lagu memang sedap.. tak tahulah dah berapa ratus kali repeat, sedap sangat hehehe

    Homestay Murah Di Kota Kinabalu

    ReplyDelete
  4. tak pernah dngar lg.. nnti nak dengar la..

    ReplyDelete
  5. Hai beeha singgah sini
    https://beehaazman19.blogspot.com/

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p