TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Korean Fried Chicken: KFry vs Kyochon.. mana satu yang lebih sedap?

by - August 20, 2019
Korean Fried Chicken: KFry vs Kyochon.. mana satu yang lebih sedap? | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Siapa dah pernah rasa TOP 2 the most netizens' favorite Korean Fried Chicken in Malaysia - KFry dan Kyochon?


Korean Fried Chicken: KFry vs Kyochon.. mana satu yang lebih sedap?


Saya tak pernah makan lagi dua dua ni sebenarnya SOBSOBSOBBBB. Belum ada rezeki lagi nak cuba. Seriussss! Dah lamaaaaa saya teringin nak try dua dua ni. Tapi yelah salah dorang juga sebab tak buka cawangan di Seremban ni hahahaha.

Ce buka satu or dua kat Seremban ni. Kat AEON Seremban 2 ke.. kat Palm Mall ke.. kat Terminal One ke.. kat UTC ke.. ehhh tetibe UTC kahkah.

Dulu time saya belajar di UPM Serdang, mana ada si KFry atau Kyochon di IOI Mall. Tak 'lahir' lagi. Ke.. dah ek? Saya je yang tak tahu. Atau ketika tu belum famous amos lagi? Wallahualam hehe.

So.. disebabkan belum rasa lagi, saya pun tak dapat lah nak review. Saya hanya mampu melihat dan menegok dan mengushar je gambar gambar menggoda ayam goreng Korea ni.

Dan mampu telan air liur jelah... GULP GULP GULP GULP GULP GULP GULP!
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kfry | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kfry | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kfry | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kfry vs kyochon | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kyochon | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kyochon | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kyochon | image: Google
korean fried chicken kfry vs kyochon
korean fried chicken kyochon | image: Google

One of my bestfriend said, "Kyochon - Korean Fried Chicken yang paling sedap pernah aku rasa". Perghhh!

Korang.. dah try ayam Korea KFRY dan KYOCHON yang ramai duk perkatakan ni?

So.. siapa yang dah cuba dua dua K-fried chicken ni.. Apa komen?

Berapa bintang nak bagi? 4 stars? 5 stars? 5 HA? Tibe.

Mana satu yang lebih sedap?

Mana satu lebih mantop kebabom A+++?

Mana satu yang lebih memikat hati dan 'kena' dengan taste bud?

Mana satu yang lebih recommended to me and the others?

Mana satu lebih dekat dengan jiwa anda? Acewahh.

Boleh share review di bahagian komen tau jika sudi! Arigatou gozaimasu! (tak tahu betul ke tak ejaan ni hahaha. acah terer bahasa Jepun).

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

6 comments

  1. menarik! yang pasti ramai sebut kfry, shu ja belum ada rezeki nak makan di sana. huhu

    ReplyDelete
  2. Dah rasa yang Kfry je baru dekat IOI , rasa memang sedap lepas ni boleh Kyochon pulak la hehe

    ReplyDelete
  3. dik oh dik...
    kita sama.
    satu kfood pun akaq ni tak rasa lagi dik.
    lalu-lalang kat melaka ni tiap hari, tak terperasan restoran korea yg trusted.
    nak kena naik KL juga kot merasa nyer, sayidah :)

    ReplyDelete
  4. belum try lagi makan sini .. asal nak pergi je mesti end up makan tempat lain. hahaha

    ReplyDelete
  5. Tak pernah lagi try kedua ni. Nampak sedap, tapi xde rezeki nk try lagi. Haha😂

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi try kedua ni. Nampak sedap, tapi xde rezeki nk try lagi. Haha😂

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p