TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Bicara Rasa - Ariff Bahran & Sarah Suhairi

by - September 30, 2019
Lirik Lagu Bicara Rasa - Ariff Bahran & Sarah Suhairi | Walaupun dah banyak hari lagu bicara rasa Ariff Bahran & Sarah Suhairi top trending at Youtube, saya baru dengar full song and the music video (MV) today hahaaha. Lagu yang dimulai dengan bait lirik Ariff Bahran "ada apa dengan cinta", followed by lirik Sarah Suhairi "ada apa pada cinta" ini memang best!

Ada some part suara Sarah sebijik macam suara Dayang Nurfaizah! Kalau lah tak tengok siapa yang nyanyi, mesti ingat Dayang penyanyinya haha.
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
Overall, saya bagi 5 star lagu Bicara Rasa ni! Sesuai sangat kalau nak jadi OST drama Melayu.

Lirik yang mengandungi mesej tersirat serta yang tersurat, the storyline, penghayatan, suara vokal, melodi muzik semua blend very well together.

Saya rasa semua orang boleh faham dan rasa apa maksud di sebalik lirik dan lagu Bicara Rasa ni.

And the ending!

Not really sad ending lah. Just a sad PAST story.

Unrequited love. Cinta bertepuk sebelah tangan. Kekasih curang. Cinta 'monyet' budak sekolah gitchuw.

Lirik dan Lagu Ariff Bahran & Sarah Suhairi - Bicara Rasa [Official Music Video] :


Bicara Rasa
Ariff Bahran & Sarah Suhairi
Composed & Written By Sang Hitam & Rudy Kasmaran

Location Sponsor :
Kasi Manis Strawberry Farm, Cameron Highland
Kin Yer Yer Thai Restaurant

Cast:
Sarah Suhairi 
Ariff Bahran
Syafiqah A. Pohan

Producer: Brattbob
Director: Eric Fuzi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
"Alhamdulillah, diberi kepercayaan lagi untuk mengarahkan sebuah lagi music video. Tahniah Sarah, Bahran, Sang Hitam dan Rudy Kasmaran untuk Bicara Rasa, apa yang kita rasa itu kadangkala tak sama dengan apa yang kita lihat.

Mata nampak lain, hati rasa lain, begitu juga apa yang difikirkan, tapi dibibir apa yang kita bicarakan tentang apa yang kita rasa?"

- Director Eric Fuzi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi

Lirik Lagu Bicara Rasa - Ariff Bahran & Sarah Suhairi


ada apa dengan cinta
yang hanya manis pada bicara
tika bahagia indah semua
sepertinya syurga milik kita

ada apa pada cinta
yang hanya manis pada mulanya
tika sempurna tidak bercela
sepertinya esok milik kita

sampai bila harus kita terus menghukum
perasaan yang semakin mati
biarkanlah berlalu
biar terhapus
agar terpadam yang hitam

sampai bila harus kita terus menjauh
terus menafikan yang dirasa
bukakanlah hatimu
izinku sentuh
paterikan semula
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
andainya masih ada rasa yang terbuku
semaikanlah sepenuh jiwa agar tidak terkubur
maafkan aku yang dulu
maafkan aku kasihku
benarkanlah segalanya

sampai bila harus kita terus menghukum
perasaan yang semakin mati
biarkanlah berlalu
biar terhapus
agar terpadam yang hitam

sampai bila
(harus kita terus menjauh)
terus menafikan yang dirasa
bukakanlah hatimu izinku sentuh
paterikan semula

cinta kita
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
lirik lagu bicara rasa ariff bahran sarah suhairi
"sampai bila harus kita terus menghukum
perasaan yang semakin mati"

Conclusionnya, kalau dah tak suka pasangan yang sekarang.. beritahu. Tak perlu permainkan perasaan orang. Tak perlu terus terusan beri harapan. Tak perlu nak rahsia rahsia. Tak perlu nak mengelak, mengelat beri alasan ntah pape.

Kalau dah jumpa perempuan/lelaki lain, jujur je. Terus terang. Slow talk. No need to 'pendam'kan or main belakang ke. Nope.

Break cara elok. Putus cara beradab. Baru lah matang gitchuw.

Okay done membebel beri pendapat hahaha. Till next time, daa~ wassalam! :) 

You May Also Like

3 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p