TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Water-Based Moisturizer/ Pelembap Muka Yang Terbaik Untuk Kulit Kombinasi

by - October 16, 2019
Water-Based Moisturizer/ Pelembap Muka Yang Terbaik Untuk Kulit Kombinasi | Orang kata tak kenal maka tak cinta. Jadi saya sekarang ni bila dah kenal dan udah jatuh cinta.. harusnya bagaimana ya? Acewahh! Bermadah pula si Sayidah Napisah ni.. Mentang mentang sedang dilamun cinta dengan si 'dia' kan?

Perasaan ni kita tak boleh nak paksa kan? Bila kita rasa suka, terpancar kat muka kita ni yang "yess I'm happy!". Bila takde perasaan suka tu, susah nak 'bersama'. Sukar nak menghadap muka setiap hari.

Macam mana boleh terrrjatuh cinta?

Bila si 'dia' 'layan' saya dengan baik every day and even treat me right.. I feel blessed. Rasa selesa bila dengan 'dia'. Chemistry kuat. Serasi bersama gitchuw.

Makin lama, makin sayang. Membuak-buak pula tu! Haihh.

My face skin pula feel better day by day sejak berkenalan dengan si 'dia'.

Eh?

My skin? My FACE skin?

Oho.. Lupa nak introduce siapakah si 'dia' yang telah berjaya mencuri hatiku ? Ehemm..


AQUA WHITENING CREAM HANSAEGEE NATURE


(Moisturizing & Whitening treatment / Pelembap & Memutihkan Wajah)
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
To be honest, ni first time saya guna jenama hansaegee ni. Kebetulan saya memang takde krim moisturizer (Pelembap Muka) atau whitening cream, so saya pun okay lah.. Nak try lah.

Tapi bukan suka suka nak try tau!

Saya kaji lah dulu okay ke tidak. Baca dulu apa istimewanya, apa bestnya, apa kelebihannya, apa kandungannya, review testimoni feedbacknya.
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi

Best ke tak guna Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature?

100% original skincare product from Korea!

- Water-based moisturizer (pelembap muka)
- Control skin oil function (menghalang penghasilan minyak berlebihan pada kulit)
- Brighten skin tone (mencerahkan tona kulit)
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Selama saya hidup dah 26 tahun ni, tak pernah lagi saya jumpa krim pelembap yang memuaskan seperti Aqua ni. Maybe sebab ianya water-based, so its a new feeling for me bila first time guna. Rasa teruja!


Walaupun saya kerja sendiri di rumah, tapi kebanyakan masanya saya duduk di tepi tingkap. Tepi tingkap kan, tahu tahu jelah. Kalau tengahari, panas terik, memang peluh 'mencurah-curah' dan boleh mengakibatkan sunburn kalau tak apply any cream pelindung UV.

Mengikut history sebelum ni bila saya apply cream di muka saya, mesti rasa melekit dan berminyak. Bila berpeluh-peluh, serius rasa rimas muka! Tak selesa jadinya. Maklumlah, saya ni jenis yang cepat peluh.

Sometimes, I feel less confident to meet people because of that.

But after guna Krim Aqua ni, rasa makin kurang berminyak dah muka ni. Bila kurang minyak, kurang lah jerawat 'jahat' nak timbul kat muka ni. Bila kurang jerawat, makin elok dan licin le muka den ni hehehe.

Alhamdulillahh!
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi

Apa rasanya bila guna Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature?

What's the benefit?

Okay, mungkin ada yang tak dapat bayang macam mana 'rasa' dan tesktur nya.

The texture is soo good! Tekstur krimnya ringan, macam gel krim, dia moisturizer water-based, tidak berminyak.

Bila sapu dekat kulit beberapa saat je ada water drop (titisan air) keluar dan cepat diserap dalam kulit.

Takde pun rasa lekit lekit yang tak best atau too oily. Just perfecto! Sangat membantu dalam mengekalkan dan keseimbangan kelembapan kulit sepanjang hari. Kulit terasa lebih licin dan lembut.
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi

Water-based drop:
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Bagi mereka yang mempunyai kulit jenis berminyak (oily skin) seperti saya, memang digalakkan sangat sangat untuk try Aqua Cream ni. InshaaAllah I can guarantee you will not regret it. Sesuai sangat untuk kulit berminyak.

Dengan kandungan ekstrak Camellia Japonica Seed Oil, krim pelembap ini berkesan melembapkan kulit secara mendalam dan mengekalkan kelembapan kulit sepanjang hari, kulit tidak lagi kering, dan rasa segar. Jadi, sangat sesuai untuk kulit kering juga!

Dengan kandungan Niacinamide dalam krim ini, dia berkesan untuk mencerahkan kulit kusam dan tona kulit akan menjadi sekata. Selain itu, ia dapat menghalang penghasilan minyak berlebihan pada kulit (oil control function) dan membuatkan wajah tampak berseri.
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Disebabkan kulit kombinasi terdiri daripada kulit kering dan berminyak. Moisturizer (pelembap muka) ini juga sangat sesuai untuk kulit kombinasi.

Ia membantu pertumbuhan sel kulit juga, jadi baik untuk repair SunBurn redness damaged skin (kemerahan kulit yang disebabkan oleh sunburn).

Perfect for hot weather!
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Selepas beberapa hari guna... WOW! Condition skin lebih elok, less oily (ni yang paling penting!), warna kulit muka saya yang sunburn sebelum ni makin pulih dan moist at the same time.

Bau krim Aqua ni pun bestt. Nyaman je kulit bila disentuh'nya'.
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
*p/s: abaikan eyebag ku itu. tak cukup tidur siapkan kerja hahaha.

Very satisfied with the result! Alhamdulillah~

Saya rasa bersyukur sangat dapat jumpa dengan si 'dia' (moisturizer/ pelembap muka yang terbaik) yang comel lote beautiful ni.
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Moisturizer/ pelembap ini sesuai digunakan untuk kulit berminyak, kulit kering dan juga kulit kombinasi - semua jenis kulit (all skin type).

Bagi sesiapa yang berminat nak ushar lebih lanjut lagi atau nak tengok produk brand Hansaegee Nature yang lain (pembersih muka, etc) boleh lihat di sini:

Website: www.hansaegee.com/shop
IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature 

Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Water-Based Moisturizer Pelembap Muka Sesuai Untuk Kulit Kombinasi
Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)


You May Also Like

3 comments

  1. wah makin comel la KC nanti..ramai kata produk ni bagus, nanti Umi pun nk try la..

    ReplyDelete
  2. amboi²~ makin manis si adik kita nih... serius tengok pun nampak dia berkesan pada KC. 😍😍

    ReplyDelete
  3. Water based cream memang best. Akak kulit berminyak pun cari yg water based punya

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p