TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza

by - December 25, 2019
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza | Durian Oh Durian! Oh.. Ni bukan nak cerita pasal drama Melayu 2019 yang baru tu ataupun tentang musim durian yang makin nak dekat hujung tahun makin hot tu tapii nak cerita pasal Pizza Durian Keju! Yessss, you saw what I saw. Please uolss.. lets us read once again properly together.. DURIAN CHEESE PIZZA.

Iye.. durian! Bahasa Inggeris nya durian. Jika translate ke bahasa Melayu pun durian. Buah durian yang most of rakyat Malaysia suka tuu. Durian yang orang suka buat bubur, tempoyak, makan dengan pulut.. ada juga roti durian, durian crepe cheese. And last but not least, probably menu yang kita tak pernah bayangkan pun... but yeahh.. introducing Pizza Hut's amazing brilliant (or incredibly ridicolous?) creation..

Durian Cheese Pizza!

Ha? Apakah?!

Pelik kan? Rasa macam 'gerun' je kan dengar nama pizza tu kan? Tak pernah pernah dibuat orang makan durian dengan keju plus with pizza pula tu. Ohoo, sounds so weird and very wrong isn't it?

Kalau ada yang masih tertanya tanya apakah yang dimaksudkan dengan durian.cheese.pizza.. Basically, maksudnya.. terdapat topping durian + cheese di atas sesebuah pizza. Simple kan? Kalau tak boleh nak gambarkan macam mana, its okay. Tak perlu berimaginasi. Saya beri gambar terus hahaha.
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Haa amacam? Rasa tergoda tak lepas tengok visual 'mengancam' creamy durian and cheese kat atas ni? Ke.. rasa 'lain macam' sampai meremang bulu roma lepas ushar tu? Haha over kann.

I admit that I am durian lover and pizza lover. Tak kisah lah durian jenis apa, what kind of topping the pizza has.. I love it. Durian musang king ke, D24 ke, udang merah ke, D101 ke.. even durian kampung pun saya suka. 3 biji durian saya makan sorang? No hal lah hahaha.

Ehh tapi jangan lah tanya saya pula durian cheese yang pizza hut punya ni guna durian jenis yang mana. Idok le saya tahu. But for sure, bukan Musang King lah kot kan? Sebab kalau musang king, mesti harga mencanak naik. Kangg sekali dengan darah customer naik tinggi kalau harga pizza mahal sangat.
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Walaupun agak seram dengan kombinasi pelik lagi unik tersebut, tapi tak semestinya rasa dia tak sedap. Dan walaupun anda tak boleh nak terima hakikat yang durian berkolaborasi dengan pizza, tapi tak semestinya idea ni dibenci orang ramai.

In fact, personally, from my point of view, bila saya first tengok iklan Pizza Hut di Youtube dan social medias menayangkan dan memaparkan gambar Durian Cheese Pizza.. I was really really shocked!

Yela wehh. Durian dengan pizza? Mende wehh gabungan tu? haha.

But then, I felt amazed by the idea. Like.. how can you come out with this 'crazy' idea huh?
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Mungkin ada some people yang rasa macam mengarut lah pizza hut durian keju ni (me; at first feel like that too), tapi lama kelamaan bila saya tengok gambar durian pizza tu, ermmm teringin pula den nak rasa hahaha.

Same with menu Pizza Hut yang hot tu - Black Volcano; dengan gelaran Pizza Wakanda hahaha. Walaupun ramai yang pelik dengan warna hitam nya dan rasa seram je orang nak makan, tapi sedap tau! Tak sempat nak buat full review kat blog, so cerita kat sini jelah sikit haha. Bila makan black volcano panas-panas dengan ayam ketul ketul atas dia tu fuhhh, memang marvelous!

Thats why bila ada nama menu Pizza Hut pelik pelik dan menarik, I am so excited to taste it. Tapi yeap unfortunately, saya tak berkesempatan untuk beli pun haritu. Why?

Well, umi abi jenis yang tak minat sangat dengan pizza. So, kalau keluar dengan mereka, nak jejak kaki ke Pizza Hut untuk makan menu yang 'luar biasa' seperti Durian Cheese Pizza? Absolutely tiada harapan lah haha.

What about...

Once again, fortunately, Pizza Hut tak ada buat service delivery ke kawasan rumah saya. So, harapan tinggal kenangan jelah nak merasa pizza durian tu sobsobsobs.

Tapi baru baru ni saya dapat tahu Foodpanda Malaysia Delivery ada buat penghantaran pizza ke rumah. Lepas ni bolehh lahhh install apps food panda then bila tengah sendu, malas nak masak or lepak dengan kawan, boleh lah order. No need keluar rumah, beratur panjang pun muehehe.

Yummyy!
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Pizza Hut Malaysia Introduced Durian Cheese Pizza
Ada sesiapa yang dah pernah rasa? Boleh bagi honest short review at the comment? Rating berapa bagi? Hhehee.

You May Also Like

14 comments

  1. What?? Apakah rasanya?? Macam aneh dan pelik bin ajaib laa..

    ReplyDelete
  2. Durian cheese. Tetiba akak teringat tempoyak haha. Adakah rasanya seperti tempoyak? Jengjengjeng..

    ReplyDelete
  3. Oh my! Durian cheese?! Gambar-gambarnya nampak tempting sangat nih...

    ReplyDelete
  4. yang baru ke ni? awat tak ketahuan ada pizza doyan ni..hehe
    br pegi pizza ahad lepas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan yang terbaru. dalam bulan Ogos macam tu keluarnya hahaa.

      Delete
  5. Ada nampak jugak tapi tak beli pun. Sebab tak de orang yang nak share beli pizza sama-sama. Selalunya beli yang personal pizza RM 5 je.

    ReplyDelete
  6. erkk mcam manalah rasa pizza doyan tu ye

    ReplyDelete
  7. duriannnn.. alaaa ibu tak suka doyan tapi suka pizza hehe :)

    ReplyDelete
  8. uishh..sedapnya..terliur plk kita..:)

    ReplyDelete
  9. Pernah minta kat suami beli ni.. Dia tak nak belikan sebab tau kami bukan makan durian... Marrybrown pun ada juga jual durian bites..

    ReplyDelete
  10. Durian cheess pizza? Tak pelik ke rasanya... Adoiii walaupun akak suka makan both tapi kalau campur kedua dua tu akak tak dapat bayangkan macam mana rasanya

    ReplyDelete
  11. tak kuasa abe kie nak makan sbb abe kie meme x makan durian. cuma mampu melihat je..

    ReplyDelete
  12. semacam pelik pulak bila durian di pizza kan..of course belum rasa dan rasa macam pelik nak merasanya..hihi

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p