TOTAL PAGEVIEWS BLOG

apa tanda jari berdarah terkena pisau? apa maksudnya?

by - February 05, 2020
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Pagi tadi tengah syok syok nak potong limau kasturi, nak belah dua untuk dipicit picit (baca: perah) jusnya - buat air limau panas kosong tanpa gula untuk umi tersayang, tiba tiba ZAPPPPP! *sound effect imagine sendiri ye kihkih.

Ouch!

Sekelip mata, kulit jari yang telah terhiris dengan pisau tadi mengeluarkan rembesan darah. Merah mengalir..
apa tanda jari berdarah kena pisau
apa tanda jari berdarah kena pisau | GAMBAR SEKADAR HIASAN | image Google
Cepat cepat basuh di sinki dapur. Kebetulan time tu umi ada kat sebelah. Apalagi.. Ngadu laa.. Dasar anak bongsu! Muahhaahahaha.

"umi.. ni kakcik terkena pisau".*sambil tunjuk darah

"tu laahhh, potong gaya macam tu. Umi biasa potong atas papan pemotong"

Hehehheee *sambil tersengih macam kerang wangi.

Nak tahu sebab apa umi kata macam tu?

Sebab as usual, seperti biasa sebelum sebelum ni, saya potong limau belah dua tak guna alas apa apa pun. Just potong 'atas angin' je. Hehee..

Tapi..

Bila saya tengah nak berhentikan darah dari terus keluar, saya terfikir..

Apa tanda jari berdarah terkena pisau? apa maksudnya?


Yela kan..

Orang dulu dulu kata, kalau termimpikan seseorang, tandanya kita rindukan dia atau dia rindukan kita atau itu hanya mainan syaitan..

Kalau bulu mata kanan jatuh tandanya ada orang rindu..

Kalau bulu mata kiri jatuh maksudnya ada orang benci..

Kalau makan pindah pindah tempat, kahwin lebih satu..

Kalau seronok sangat gelak ketawa, nanti menangis..

Kalau jari terkena pisau? Sakit berdarah? Apa maksudnya?

Ada benda buruk akan berlaku ke?

Ada perkara tak enak sedang berlaku ke ketika itu?

Bila saya fikir.. Fikir.. Dan fikir.. Saya tahu jawapannya..

Ye, mungkin anda pun sedang fikir apa yang saya sedang fikir..

kalau jari kita berdarah terkena pisau.. itu tandanya kita cuai! Lekaa pikiaq benda lain haa kan dah kena. Padan muka. Hahahaha.

Apa apa pun think positive jew.. Mungkin tu one of the way Allah nak ampunkan dosa Aamiin. Dengan memberikan kesakitan.. ALHAMDULILLAH hehehe. 

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

6 comments

  1. hah... kalau saya, atas papan pun potong jari sendiri jugak haha

    ReplyDelete
  2. tandanya lain kali kena lebih berhati2
    Fokus pada pekerjaan yang sedang kita lakukan

    ReplyDelete
  3. Huisshhj.. Terror jugak potong atas angin gitu je. Leya kalau bab pegang pisau, smpai sekarang memang atas papan pemotong.

    ReplyDelete
  4. kalo luka lama berdarah kembali luka yg baru nk letak kt mana erk

    ReplyDelete
  5. yup betul. jangan la meneglamun bila ade dekat dengan pisau or tgh pgg pisau. bahaya

    ReplyDelete
  6. ergh!! Pedih owh kalau kena air tu..

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p