TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Cara daftar/ sign up MyMaxis App | Cara dapatkan maxis ID (2020)

by - February 18, 2020
Cara daftar/ sign up MyMaxis App | Cara dapatkan maxis ID di mobile phone (2020) | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Sebelum sebelum ni saya selalu guna Apps Hotlink Red je (logo warna merah). Topup situ, beli pakej internet pun situ. Tapi bermula dari bulan lepas.. saya bertukar 'arah' kepada yang lebih baik tawarannya. Bertukar dari prepaid ke postpaid sebab saya tengok pakej internet nya lebih murah dan lebih banyak data tenet GB (giga bait). Saya buang HotlinkRed, saya install MyMaxis App (logo warna hijau). Tapi untuk permulaan, bila first time nak masuk my maxis tu, dia kena isi dulu maxis ID.

Macam mana cara nak dapatkan maxis id tersebut? Macam mana cara untuk daftar mymaxis app untuk kali pertama? Selepas dah sign up, macam mana nak log in?

Saya akan ajar di sini how to sign up mymaxis app & how to get maxis ID step by step.. Moga bermanfaat!

Cara daftar/ sign up MyMaxis App | Cara dapatkan maxis ID


1. Install MyMaxis App di Playstore (for android) / Appstore (for iphone). Kemudian, open it.

2. Must login with maxis ID (mobile no. or email). Tapi... untuk first time user, you must get that id first. How?

Klik SIGN UP. 
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
3. Isi ruangan kosong. Nama & nombor phone.

Then, klik CONTINUE.
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
4. TAC Verification.

Klik Request TAC. Pihak Maxis akan beri 6 digit TAC melalui message. Masukkan 6 nombor tersebut. Then, klik CONTINUE.
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
cara daftar sign up mymaxis app cara dapatkan maxis id
cara dapatkan maxis id
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
cara dapatkan maxis id
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
5. Congratulations! Your Maxis ID has now been created!

Okay bila nampak atas ni, jangan duk excited klik 'Log in now' pula. Sabau sabau. Isi bahagian email & password kat bawah tu dulu. Then, klik CONTINUE.
cara dapatkan maxis id
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
cara dapatkan maxis id
cara daftar sign up mymaxis app maxis id
6. A confirmation email has been sent to you. Please check you inbox to complete your account creation.

Okay then, tinggalkan page sign up tu sat. Pergi ke email kita. Akan ada 'Maxis ID - Email Verification' mail. Klik VERIFY EMAIL.
cara daftar sign up mymaxis app
cara daftar sign up mymaxis app
maxis id email verification
maxis id email verification
7. After dah verify, akan keluar benda alah macam bawah ni. ID Type & ID number bagai. Just ignore that and click ADD LATER.
cara daftar log in mymaxis app
cara login my maxis app
8. Buka balik MyMaxis App. Request TAC and masukkan 6 digit code yang telah dihantar pada kita.

Then, klik LOG IN yeahh!
cara dapatkan maxis id mobile
cara daftar sign up mymaxis app
9. Allow MyMaxis to access photos, media, and files on your device?

Saya dah try klik DENY tapiii.. selagi tak klik ALLOW, selagi tu tak boleh masuk hahaha. So saya dengan paksa rela nya klik ALLOW.
cara login mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app mobile phone
10. Maxis Privacy Statement.

Scroll scroll scroll scroll scroolllllllll SCCCRROLLLLLLLLL (kalau rajin boleh baca hahaha)..

Then, klik 'I have read and understood these terms (acah acah kan hahaha). Then, klik AGREE.
maxis privacy statement
what this privacy statement explains'
cara log in mymaxis app
cara login mymaxis app
cara log masuk mymaxis app
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
DONE!

Tap here to view details of your service, buy Internet passes, and more.
GOT IT!
cara log masuk mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
See details about your service here, check roaming rates, and manage your Share Lines' DataPool allocation.
GOT IT!
cara log in mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
cara log in mymaxis app 2020
Kat situ boleh la tengok berapa baki gig tenet kita tinggal. Berapa data yang kita dah guna. Berapa hari lagi yang tinggal. Berapa bil kena bayar semua. Hehee.

p/s: saya ambil package MaxisONE plan 98. Maxis postpaid RM98/month for total 30GB (20GB weekdays + 10 GB weekend) + unlimited free call + unlimited free message. RM98 tapiiii ada promosi bulan lepas sempena tahun baru 2020, bayar RM88 je untuk pendaftaran mula-mula (for the internet).

InshaaAllah lebih berbaloi baloi berbanding sebelum ni (sebulan RM70 10GB + unlimited free call & message).

p/s lagi: jangan minta saya tukar ke Celcom, Digi, umobile dan rangkaian lain sebab kat rumah Seremban saya ni paling laju line maxis hahaha.

Till next time, daa~ wassalam! :)

You May Also Like

1 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p