Cara Semak Keputusan SPM 2019 Online & SMS Esok 5 Mac 2020 - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Wednesday, March 4, 2020

Cara Semak Keputusan SPM 2019 Online & SMS Esok 5 Mac 2020

Cara Semak Keputusan SPM 2019 Online & SMS Esok 5 Mac 2020 | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Dup dap dup dappp... Hati siapa yang berdegup kencang, menahan debar menunggu hari khamis datang tuu? Not me. Hahaha. Haa.. tengah nervous sekarang ni adalah calon calon SPM 2019 yang nak ambil result spm esok di sekolah dengan ibu bapa. Tapi mungkin kalau dah tak sabar, sebelum jejak ke sekolah, boleh je check result spm online. Melalui SMS pun boleh. Senang je cara semak keputusan SPM 2019 online and through SMS. Ni step dia..


Cara Semak Keputusan SPM 2019 Online mulai Khamis 5 Mac 2020


Anda boleh semak keputusan peperiksaan dalam tempoh berikut:
Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2019 : 05/03/2020 (Khamis) 10:00 AM - 04/04/2020 (Sabtu) 11:59 PM.

1. Pergi ke laman web SPPAT MOE Lembaga Peperiksaan Kementerian Pendidikan Malaysia KPM - Semakan Keputusan Peperiksaan UPSR/ SPM/ SPMU/ STAM.

Klik saja link ini:
cara semak keputusan spm 2019 online 5 mac 2020
cara semak keputusan spm 2019 online 5 mac 2020

2. Masukkan nombor kad pengenalan student (guna no. IC yang didaftarkan ketika waktu peperiksaan SPM).

3. Masukkan nombor angka giliran.

4. Klik SEMAK.
cara semak keputusan spm 2019 online 5 mac 2020
cara semak keputusan spm 2019 online 5 mac 2020
Done!


PERHATIAN!
Semakan keputusan menerusi laman web ini hanya memaparkan ringkasan keputusan. Keputusan penuh boleh diperoleh di sekolah atau JPN.


Cara Check Result SPM 2019 Melalui SMS Hari Esok 5 Mac 2020


Melalui SMS...

Taip: SPM result IC number, kemudian hantar ke 15888

CONTOH: SPM result 933301086656
cara semak keputusan spm 2019 sms 5 mac 2020
cara semak keputusan spm 2019 sms 5 mac 2020 | kredit to: EasyUni Malaysia
PERHATIAN!
Semakan keputusan menerusi SMS ini hanya memaparkan ringkasan keputusan. Keputusan penuh boleh diperoleh di sekolah atau JPN.

Moga bermanfaat!

Till next time, daa~ wassalam! :)

Search keywords: cara semak keputusan spm 2019 online 5 mac 2020, cara semak keputusan spm 2019 sms 5 mac 2020, tarikh keluar spm 2019, tarikh keluar result spm 2020, check spm result via sms, cara semak keputusan spm online, cara check result spm online 2020, semakan keputusan peperiksaan spm 2019 online, tarikh keputusan spm 2019, semakan keputusan spm 2020, semakan spm 2019, cara semak keputusan spm melalui sms 2020, cara check result spm, cara nak semak result spm mudah dan cepat.


2 comments:

  1. Perghh berdebar nak check result esok ahahah >_<

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah hari ni semua dah selamat terima result SPM. Tahniah jugak kepada semua yg ambil result hari ni regardless of result Insyaallah semuanya telah berjaya. =)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p