Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa) - sayidahnapisahdotcom

Breaking

Tuesday, April 28, 2020

Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa)

Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa) | Tahun lepas kita ada kolaborasi Alif Satar dan Raihan dengan lagu Sesungguhnya 2019. Meletop letop lagu tersebut. Sehingga menjadi trending #1 at Youtube dalam jangka masa yang agak lama. Amazing, right? Mana pernah nampak sebelum ni. Boleh catat sejarah rasanya. First lagu nasyid yang top trending in this zaman moden + capai views berjuta in a short time. Alhamdulillah.. selepas kejayaan tu, ada juga kolaborasi yang lain antara kumpulan Nasyid dengan penyanyi Malaysia; membuat remake / new version seperti Hijjaz & Tomok - Sumayyah, In-Team & Khai Bahar - Setanggi Syurga 2020. Paling latest; semalam, muncul lagi satu lagu yang diberi nafas baru dan arrangement muzik yang lebih syahdu iaitu lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan (feat. Neelofa)

'Featuring Neelofa' tu bukan bermaksud Lofa nyanyi tau haha. It means Lofa buat special appearance di dalam video lagu damba cintamu.
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
Siapa yang membesar dengan lagu lagu nasyid waktu dulu dulu pasti tahu bahawa lagu damba cinta-Mu ni adalah antara lagu Raihan yang famous dan sangat menusuk setiap bait liriknya.

Sebak weh lirik dia! Penuh dengan rasa penyesalan, ketakutan, kesedaran, memohon keampunan dan pengharapan yang tinggi.
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
"Setiap kali alif perform dengan raihan rasa dia macam tak percaya. Alhamdulillah.. Lagu ni memang alif dah lama nak record, dan akhirnya dapat alif share dengan korang semua this new rendition of ‘Damba CintaMu’. I HEARD THIS SONG 23 YEARS AGO WHEN I WAS JUST 7 YEARS OLD. EVERY WORD LEFT A DEEP IMPACT IN ME.. I HOPE IT’LL MOVE YOU AS MUCH AS IT DID TO ME..."
- Alif Satar
neelofa
Neelofa dalam video lirik lagu damba cintamu alif satar raihan

Lirik Lagu Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan ('feat.' Neelofa)


Lyrics:

Bismillah..

Ya Rab
Ya Rab
Ya Rabbi Ya Rabbi

Tuhanku ampunkanlah segala dosa ku
Tuhanku maafkanlah kejahilan hamba Mu
ku sering melanggar larangan Mu
dalam sedar ataupun tidak
ku sering meninggalkan suruhan Mu
walau sedar aku milik Mu

Tuhanku ampunkanlah segala dosa ku
Tuhanku maafkanlah kejahilan hamba Mu
bilakah diri ini kan kembali
kepada fitrah sebenar

Pagi ku ingat petang ku alpa
begitulah silih berganti

Oh Tuhanku Kau pimpinlah diri ini
yang mendamba cinta Mu
aku lemah
aku jahil
tanpa pimpinan dari Mu

Ku sering berjanji depan Mu
sering jua ku memungkiri
ku pernah menangis kerana Mu
kemudian ketawa semula

Bilakah diri ini kan kembali
kepada fitrah sebenar
pagi ku ingat, petang ku alpa
begitulah silih berganti
neelofa
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
Oh Tuhanku,
kau pimpinlah diri ini
yang mendamba cinta Mu
aku lemah aku jahil
tanpa pimpinan dari Mu

Kau Pengasih
Kau Penyayang
Kau Pengampun
kepada hamba-hamba Mu

Selangkah ku kepada Mu
seribu langkah Kau pada ku

Tuhan diri ini tidak layak ke syurga Mu
Tapi tidak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ku takut kepada Mu
Ku harap jua pada Mu
Moga ku kan selamat dunia akhirat
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat (Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad)
Seperti rasul dan sahabat (Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad)
Seperti rasul dan sahabat (Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad)
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat
Seperti rasul dan sahabat
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
Lagu: Damba CintaMu - Alif Satar & Raihan
Vocals: Alif Satar & Raihan
Composer & Lyricist:  Abu Bakar Md Yatim
Music Producer: Tam Cobain & Efry Arwis (Boba Fett Music)
Music Arranger: The Locos
Executive Producer: Alif Satar (ASET Records Sdn Bhd)
Recorded, Mixed & Mastered: Taja (Archive Studio)
#alifsatar #raihan #dambacintaMu

Video dan Lirik Alif Satar & Raihan - Damba CintaMu (feat. Neelofa):


Part lirik mana yang paling my favorite?

Banyak sebenarnya haha.

Yang paling menusuk + paling kena setepek kat diri sendiri + paling bermotivasi..

"ku sering melanggar larangan Mu
dalam sedar ataupun tidak"

"ku sering meninggalkan suruhan Mu
walau sedar aku milik Mu"

"Pagi ku ingat petang ku alpa
begitulah silih berganti"

"ku pernah menangis kerana Mu
kemudian ketawa semula"

"Selangkah ku kepada Mu
seribu langkah Kau pada ku"

"Tuhan diri ini tidak layak ke syurga Mu
Tapi tidak pula aku sanggup ke neraka Mu"
neelofa
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan
lirik lagu damba cintamu alif satar raihan

2 comments:

  1. Best.. sedih dgr ni..

    Jemput join contest

    https://ejulz.blogspot.com/2020/04/segmen-ucapan-buat-frontliners-covid-19.html?m=1

    ReplyDelete
  2. bestnya kalau dapat hidupkan balik zaman nasyid

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p