Lirik Lagu Satu - Zulhilmi (OST Bukan Gadis Biasa) | "dan engkaulah..." ~ sayidahnapisahdotcom Lirik Lagu Satu - Zulhilmi (OST Bukan Gadis Biasa) | "dan engkaulah..." ~ sayidahnapisahdotcom

TOTAL PAGEVIEWS BLOG

Lirik Lagu Satu - Zulhilmi (OST Bukan Gadis Biasa) | "dan engkaulah..."

by - May 16, 2020
Lirik Lagu Satu - Zulhilmi (OST Bukan Gadis Biasa) "dan engkaulah...." | Siapa yang layan drama Bukan Gadis Biasa angkat tangan..? *me turun tangan* hahaha. Saya jarang nak layan drama melayu and this drama pun tak terkecuali eventhough heronya Remy Ishak. Tapi walaupun tak tengok cerita, i love their OST. Salah satu official OST Bukan Gadis Biasa adalah lagu Satu - Zulhilmi. Serius best lagu ni! Lirik dan lagu Satu ni mix very well. Bila dengar rasa semangat berkobar kobar. I don't know why. Maybe dari segi arrangement melodi muzik + lirik lagu Satu.

Well played! Good job!
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
Tapi serious question... siapakah penyanyi Zulhilmi ni?

Jangan ditanya sebab saya pun first time dengar nama beliau tapi muka macam familiar.. kan? Macam pernah tengok.

Ramai yang bila dengar suara lagu background intro drama Gadis Bukan Biasa ni, dorang teka oh mungkin yang nyanyi ni Khai Bahar or Naim Daniel. Maybe ada some part aura energy + genre muzik ni feels like Faizal Tahir atau Amir Masdi.

But nope. It is Zulhilmi. Suara dan rupa; dua dua macho ya hahaha.


"Dan engkaulah segalanya,
sinar menyinari..
Dan engkaulah matahariku..
Hanya engkau yang satu"
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
Macam mana saya boleh tahu lagu ost satu ni?

I search at the youtube heheee. Sebab drama ni kan macam tengah hot popular famous amos sekarang. Orang duk kecam pun banyak juga haha. Kecam dari segi editing & mulut agak tiada insurans si pengarah a.k.a suami Sheila Rusly.

Tapi malas lah den nak tulis pasal tu. Sebab saya tak layan pun drama tu so why bother why bother hah.

Yang saya layan sekarang adalah OST nya SAHAJA. Sebab memang best and feeling habis! Such an underrated song. That's why i share it here! Hehe.

Lirik Lagu Satu - Zulhilmi | Lirik OST Bukan Gadis Biasa

lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
Lyric:

Terlihat bayangmu
dan lena ku didalam mimpiku
Jauh dipisah lautan
namun kau tetap di hatiku selalu

Dan engkaulah segalanya,
sinar menyinari
Duniaku terasa terang dan bererti
Dan hadirmu kan terus membakar semangatku
Untuk terus berdiri
Dan engkaulah matahariku
Hanya engkau yang satu

Terlena kerna waktu
Namun masih teguh ingatanku
Pada setiap kenangan yang telah kita lalui bersama

Dan engkaulah segalanya, sinar menyinari
Duniaku terasa
terang dan bererti
Dan hadirmu kan terus membakar semangatku
Untuk terus berdiri

Dan engkaulah matahariku
Hanya engkau yang satu
Hanya engkau yang satu
Wooohhhhh...

Dan engkaulah segalanya, sinar menyinari
Duniaku terasa terang dan bererti
Takkan pernah aku ada walau sedikit perasaan curiga
Manapun ku berada tetap setia bersama

Lirik Lagu Zulhilmi - Satu (OST Bukan Gadis Biasa) Official Music Video :


Written By : Zulhilmi & Nic Lee
Music Arrangement & Mix : Nic Lee
Pianos : Jessica Tan
Mastering : Eric Wong
#satu #zulhilmi #bukangadisbiasa
Satu is the official music soundtrack for the drama series Bukan Gadis Biasa on TV3.
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
lirik lagu satu zulhilmi ost bukan gadis biasa
Lirik lagu ni actually.. Kalau perhati betul betul.. If kita buang part ayat "terlihat bayangmu dan lena ku didalam mimpiku"...

... it can be interpreted in many ways. Boleh jadi islamik, unsur ketuhanan. Boleh jadi romantik, cintan cintun. Boleh jadi pembakar motivasi, semangat. Just choose one.

Nak tujukan lagu ni buat mak ayah atau ahli keluarga boleh. Untuk pasangan kekasih isteri atau suami pun boleh. Nak beri pada sahabat baik pun boleh. Haa gitchuw.

Tapi jangan pula bagi kat strangers. Pelik kang + dapat free gift perlian dan cacian nanti hahaha.

Okayy lah, till next time, daaa~ wassalam! :)

You May Also Like

2 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p