40++ Group Facebook Masakan, Share Resepi Aneka Kuih Muih, Resipi Viral Dessert - sayidahnapisahdotcom 40++ Group Facebook Masakan, Share Resepi Aneka Kuih Muih, Resipi Viral Dessert
LightBlog

40++ Group Facebook Masakan, Share Resepi Aneka Kuih Muih, Resipi Viral Dessert

40++ Group Facebook Masakan, Share Resepi Aneka Kuih Muih, Resipi Viral Dessert | Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Sebelum ni saya pernah buat satu entri berkaitan facebook groups masakan, menu makanan dan resipi. Saya senaraikan satu satu group FB yang saya tahu lepastu provide the link sekali. Dan entri tu jadi one of my popular posts (top posts of the week) time PKP Mac - Mei 2020 haritu. Mungkin sebab ketika itu duduk rumah je, tak boleh suka suka keluar makan kat kedai restoran jadi.. jiwa dan kemahiran memasak masing masing terserlah setelah lama dipendam kan haha. Tu yang ramai search Google, maybe terserempak dengan entri saya.


Kali ni.. Apa yang berbeza dengan entri sebelum ni? Untuk entri ini.. Saya akan senaraikan group facebook berserta link yang terkini, terbaru (yang baru saya jumpa haha) dan yang banyak ahli members nya.


Ada juga yang saya ambil beberapa group FB dari entri sebelum ni. Tapi ada yang saya 'abaikan' sebab agak tidak berkepentingan untuk saya hahahaha. Bukan apa.. Ada segelintir FB group yang sangat strict rules nya & agak 'memilih' in my opinion. Saya okay je kalau nak kena tunggu approval admin sebab faham kan... kang kalau tak dikawal, memang banyak benda tak berkaitan dan post tak patut boleh masuk.


Tapi ni kalau memang betul betul niat nak share resepi pun diabaikan dan tidak diluluskan padahal dalam masa yang sama admin boleh je langgar peraturan share 'benda' lain atau promote yang tak berkaitan masakanan makanan.. taktahu le nak kata apo. Hmm lantak la kan haha.


Walaupun kita share resepi dalam bentuk video youtube atau artikel entri dari blog/website atau dari page FB, patutnya approve kan jelah selagi benda tu bermanfaat kepada orang ramai dan menguntungkan kedua-dua belah pihak. Win win situation. Kalau berkongsi ilmu pun nak berkira.. Takpelahhh. Goodbye jelah haha.


So, kalau group yang 'kedekut', 'cerewet' dan agak 'berat sebelah' begitu saya tak senaraikan lah ye kat bawah. Kita raikan group yang sempoi dan sporting sikit.


Ok lets!

 

Senarai Group Facebook Masakan, Share Resepi Aneka Kuih Muih, Resipi Viral Dessert


p/s: (klik sahaja nama group di bawah kerana dah disertakan link sekali)

Resepi Mudah Tapi Sedap

Resepi Menu Harian Mudah

RESEPI SEDAP & SENANG

RESEPI MAMA RIA

Kongsi Resepi, Petua & Tips

Masak Masakan Apa Hari Ni (MMAHN)

GROUP RESIPI MASAKAN

Masak Ape Hari Ni.. (MAHN)

MAKAN APA HARI NIE.. (MAHN)

KONGSI RESEPI, MASAKAN DAN PETUA

jom masak! ( By nor Asiah Jenal )

kongsi aneka resepi dan rezeki

rEsEpI bIskUt rAyA,kEk & kUiH mUiH

Kelab Roti dan Cake semalaysia(KRCS)

Resepi Kuih Raya, Biskut, Minuman dan Masakan Rumah.

Buat Orang Lapo Group

Resepi Bulan Puasa 2020

Seminit Resepi Group

Resipi Dapur Bidadari

resepi ringkas

Resepi Kuih dan Masakan

KONGSI RESEPI BONDA

RESEPI MEMIKAT HATI SUAMI

Resepi Kuih Raya Viral

Resepi

Resepi Kek Dan Puding Lazat Untuk Dikongsi

Resepi Viral

KOLEKSI RESEPI VIRAL

KHASIAT DAN PETUA

Kongsi Resipi Kongsi Rasa

JOM MASAK... JOM MAKAN....JOM TAYANG.

Group Resepi Kita

Nak Masak Apa Hari Ini

Aku Masak Ko Yang Panas (AMKYP)

group facebook masakan share aneka resepi kuih resipi viral
senarai group facebook masakan share aneka resepi kuih resipi viral

Group Resepi Otai (GRO)

RESEPI KUIH MUIH ANEKA BISKUT DAN MASAKAN

Resepi Kuih Muih, Biskut & Dessert

Dapur Tanpa Sempadan - Mat Gebu

Hari-Hari Masak (HHM)

MAI SHARE RESEPI & PETUA DENGAN KAK NOR!!!

Resepi Mudah

Share Resepi Kuih Muih, Kek, Puding & Dll

Resepi Hari Ini


Kalau ada yang nak beri cadangan tambah nama group lain yang bagus, boleh letak di ruangan komen. Saya akan masukkan di senarai sini jika mencapai kriteria yang ditetapkan haha.


Moga bermanfaat! Till next time, daa~ wassalam!

Post a Comment

1 Comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p