http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

KAU CURANG!

By 3:16:00 PM



Assalamualaikum semua~!

C.U.R.A.N.G.

Tahu kan curang tu apa? Pernah mengalaminya? Atau pernah melakukannya?

Biasanya dengar cerita pasal curang ni kat drama drama, novel novel,dada dada akhbar atau dari website je.But then one day,

Sahabat baik saya sorang ni mengadu dia telah dicurangi oleh teman lelakinya dan lagi panasnya lelaki tu bercinta dengan kawan sahabat saya ni. Fuhh panas je dengar cerita dia.

Okay,well. Apa sebab saya nak marah sangat kan? Ada sebab okay. Ada sebab!

Okay sebabnya paling utama tamaaaa nya. Lelaki tu dah pergi dah pun rumah sahabat saya ni. Dah berkenalan pun dengan keluarga shbt saya ni. Kedua dua belah pihak dah berkenalan dengan keluarga masing-masing. Yelah orang kata kalau dah tahap jumpa keluarga ni maksudnya serius la kan perhubungan tersebut kan?

Secondlyy, lelaki ni curang dah agak lama dah. Main cintan cintun dengan kawan sahabat saya belakang belakang. Bila ditanya betul betul barulah mereka mengaku suka sama suka.

Thirddd, lelaki ni still dengan sahabat baik saya ni. Dan lagi sakit hati,dengan yang kawan lagi satu pun still nak. 

Me like what???

And above of all, sahabat baik saya ni still nak dengan lelaki tu. 

Me like whatt??

Okay taknak lah cakap lebih lebih kan. Up to her. but I really wish her to make a wise decision. After all, she is my sahabat dunia akhirat right? Taknak lah dia terluka buat kali kedua dengan lebih dalam. Tapi, tu lah, she still wants him and back to him. Akhir sekalii, dah taktahu nak nasihat apa dah dengan dia, saya just nasihat .. solat istikharah, doa banyak banyak mintak petunjuk dari-Nya. Well, He knows better than us. And He knows what the best for us.

And,let me finish this entry with some words. :)


"Bila lelaki tu dah serious dalam realtionship, dia tidak akan curang. Percayalah bila awak tinggalkan dia, air mata dia pasti akan mengalir."

"Rugi sangat kalau seseorang tu tak reti nak menghargai orang yang betul betul sayangkan dia. Sebab apa? Sebab susah nak jumpa orang yang macam ni."

"Don't believe guy that tells you, he loves you. Believe guy that shows you, he loves you."

"Kalau dia sayang, dia takkan cari banyak alasan. Kalau sayang, dia akan cari jalan. Ada beza sayang dengan buat buat sayang."






Lastly, marilah kita dan semua semua doa semoga  dijauhi dengan perlakuan curang ini dan dicurangi. Amin.

Well, we don't know about the future right? So,doa yang baik baik aje dan usaha yang baik baik aje :)

Wassalam :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Curang, perkataan yang digeruni dan ditakuti.. mengalaminya memang menyakitkan. Lebih sakit dari ditikam belakang, maybe.

    ReplyDelete
  2. takpe pi cari orang lain.. ramai lagi ada.. kalo dat guy can cheat on ur friend x mustahil dia akan buat lagi.

    ReplyDelete
  3. curang?? ..bhya btul tu..hehe..btw, visit and follow me on shukranzahari.blogspot.com ...Happy blogging

    ReplyDelete
  4. Same with my friend.. susah gila nak lupakan ex dia tu. Finally bila dah kena pukul baru dia serik nak sayang ex dia tu. ntah la cinta apa la sangat sampai sanggup nak siksa diri..Ex siap terang-terangan curang still nak sayang jugak.. seriously tak paham.. hihi

    ReplyDelete
  5. Adeh payah gak isu nieh......turun naik court belum tentu selesai....kalau bena dia jodoh kita. ..dia tak kan sanggup buat macam tu...kalau dia dah berani buat macam tu waktu couple...tak mustahil dia pasti buat lagi bila dah kawen....kita doa yang baik baik je dik

    ReplyDelete
  6. hurmmm.. isu ni memang payah dan memeningkan kepala.. huhu

    ReplyDelete
  7. Kalau dah tau curang...tinggalkan jer...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.