http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

LIEBSTER AWARD #2

By 1:45:00 AM




Terma dan syarat utk join Liebster Award ini adalah seperti berikut:

Mention the person who nominated you with link.
  1. Answer the questions.
  2. Nominate other bloggers.
  3. Create the questions.
  4. Notify your nominate.

Assalamualaikumm semua~~

Cik Candy. Haaa cik candy ni lah yang tag saya untuk Liebster Award ni. Terima kasih cik candy tag saya, susah susah je haha. And honestly, I like all of your questionnns~ Hehehe. Meh nak jawab meh.

1- Keluarga berada or keluarga miskin mana lagi bahagia?

  Keluarga berada ada risiko nya. Keluarga miskin ada risiko nya. So, keluarga sederhana lagi bahagia kot Hhehehe :p

2- Lelaki or Perempuan yang mana lagi banyak persaingan?

  Of course GEGURLL ! Lelaki ni perwatakannya tak kisah sangat. Buat derkk je kata orang.

3- Cipta satu kata-kata semangat untuk Cik Candy. (bebas)

  Cik Candy! Be yourself and know what you want to do. Justt.. be yourself :)

4- Ape motif korang Blogging?

  Hobi. Dan nak share ilmu sebanyak mungkin dengan orang ramai so that maybe boleh jadi saham saya di akhirat nanti inshaaAllah amin. Dan.. motif terbaru, nak bersahabat dengan blogger blogger di Malaysia ini yang gojes gojes belaka :D

5- Pandangan korang mengenai blog Cik Candy ?

  Simple. Tapi cantik. Dan kemas. Dan tak semak. Best :)

6- Lagu yang korang suka , sebab ?

  Okay banyak sangat lagu yang saya suka ni. Banyak sangat sebab saya suka semua jenis lagu. Nasyid ke, Hip Hop ke, Balada ke, Rock ke. Okay laah, sekarang ni tengah suka lagu 'The Heart Wants What It Wants' by Salena Gomez. Why? Sebab irama lagu dia yang tak heavy, just nice. Lirik lagu dia pun not bad. And saya ada fikir kita pun ada memiliki masalah yang sama macam lirik lagu ni but in different way lah. Such as, kita ada banyak reason untuk tolak sesuatu perkara ni tapi kita nak jugak sebab hati kita dah suka. *erm faham tak Cik Candy? hahaha*

7- IPTA or IPTS lagi berkualiti ? bincangkan.

  Pergh soalan dah tahap macam MUET dah haha. Ermm ermm serius tak tahu jawapan sebenarnya. But I think IPTA is better than IPTS. Fullstop. :)

8- Belajar or Kerja yang mana korang lagi suka ? Sebab?

  Belajar. Sebab belajar tak pening kepala sangat compared to kerja. Sebab belajar tak banyak sangat berurusan dengan orang compared to Kerja. Sebab belajar best! Sebab saya suka mengajar orang time belajar. hehehe

9- Lelaki or Perempuan lagi boros ?

  Perempuan. Perempuan mempunyai 1 akal, 9 nafsu. Bila nafsu shopping dah mai, akal yang waras untuk berbelanja dengan jimat dah takdak dah. Jadi, berlaku boros lah di situ.

10- Perlu ke perempuan kena pandai masak sebelum kawin? Pandangan korang ?

  Perlu lah jugak. Okay takdelah kena pandai gilaa memasak. Tapi berjinak-jinak lah dengan memasak. Selalu jenguk dapur tu ha. Tolong mak masak. Tahu yang basic basic pun dah cukup. Tahu apa itu nama bahan bahan masakan. Kang bakal mak mentua tanya apa tu lengkuas halia,tak dapat jawab sape yang malu ? Tanggung sendiri. Hehehe

Wokeyh done~! Fuh. Harap Cik Candy puas hati dgn jawapan saya ye :p



Tag Yaya , Mimi, Shyue, Anajingga, Almira, Zizie.

Dan awak awak yang kena tag tu kena jawab soalan soalan nii :

* warna kegemaran anda? sebab ?
* tempat yang paling ingin anda lawati? Berikan sebab.
* pendapat anda tentang blog saya ?
* kahwin muda/kahwin awal. Komen ?
* apakah perwatakan anda ?
* study last minit. Komen ?
* jika diberi peluang untuk menjadi seseorang dalam hidup. Siapakah seseorang itu dan sebab ?
* macam mana boleh terjebak dengan dunia blog ni ? 
* apakah lelaki idaman anda ?
* baju kurung atau t-shirt. Mana yang lebih anda selesa memakainya ?



Okay itu sahaja. 

Wassalam~! :)

You Might Also Like

24 comments

  1. Yeappppp Saya pun suka Heart Wants What It Wants =D

    ReplyDelete
  2. makkk aikk cik @sayidah napisah punya style buat Cik Candy baca smbil gelak laa wehhh.. Bhahahaaa like ur statment. muahhh cikit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee gelak tu cover mulut sikit ye :p muah cikedddd :*

      Delete
  3. hai kak.. thanks sebab tag yaya.. kalau ada masa yaya buat k? :)

    ReplyDelete
  4. Oit....ada lagi rupanya benda ni.....lama dulu pernah kena tag jugak

    ReplyDelete
  5. Dahh! -.- http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/02/liebster-award_16.html

    ReplyDelete
  6. jom meriahkan :D

    http://mellyareenza.blogspot.com/2015/02/february-giveaway-by-mellya-and-friends.html

    ReplyDelete
  7. tq tag saya.. insyaAllah ada masa, saya jawab..

    ReplyDelete
  8. tq tag saya , ahaaaha baru perasan ni. nanti saya jawab =)

    ReplyDelete
  9. Wah, still on going lagi LA ni yer..hehehe.. :)

    ReplyDelete
  10. hai sayidah, kak ana dah jawab soklan exam dari sayidah ye di anajingga.blogspot.com :)

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.