http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

KES KANAK-KANAK TERJATUH DARI TINGKAT 2 DI KENAGA WHOLE SALE KL

By 10:44:00 PM

 BUDAK PEREMPUAN JATUH DARI TINGKAT DUA ESCALATOR DI

KENAGA WHOLESALE KL


Assalamualaikum / Salam Sejahtera YDH Tuan

Kes SDR kanak-kanak Jatuh dari tingkat 2 di Kenanga Whole Sale Kl

Thsl Rpt : 11479/15
Tarikh / Masa : 03/04/15 @ 1526hrs
Peg Penyiasat : Sgn Sambasivam
Klafikasi Kes : SDR

Butir2 Pengadu :
Nama : Ramlan B Abd Rahman
No Polis : RF 86859
Alamat : Pusat Kawalan D/wangi Kl

Fakta Kes :

Pada 03/04/15 jam lebih kurang 1504hrs semasa pengadu betugas di Pusat Kawalan D/wangi Kl bersama Kpl 97450, Kpl 106326, L/kpl 69869, L/kpl/s 20550 telah terima panggilan MERS 999 daripada (1)(P) Melayu nama Nurul Diana no tel 01126213718 beritahu (1) kanak-kanak perempuan telah terjatuh dari tingkat 2 di Kenanga Whole Sale Kl. Pengadu kemudiannya telah arahkan anggota balai kenanga untuk menghala ke tempat kejadian.


Hasil Siasatan :

Siasatan telah dijalankan ditempat kejadian dapati semasa kejadian, simati telah keluar bersama ibunya dan adiknya di Kenanga Whole Sale untuk membeli belah. Semasa kejadian, simati sedang bermain ditepi escalator bersama adiknya dan kemudiannya telah terseret ke bawah oleh escalator menyebabkan simati terjatuh ke dari tingkat 2. Ketinggian lebih kurang 50 kaki. Menurut saksi bebas yang nampak kejadian tersebut, semasa kejadian ibu simati sedang bercakap menggunakan telefon bimbit dan tidak menyedari anaknya sedang bermain ditepi escalator tersebut.


Butir2 simati adalah :
Nama : Nurhaydia Sofya Bt Musa
Tarikh Lahir : 26/03/09
Umur : 6 Tahun
Jantina : Perempuan

Simati telah disahkan meninggal dunia oleh pembantu perubatan yang tiba ditempat kejadian En Muhammad Firdaus. Pemeriksaan fizikal simati dapati simati mengalami kecederaan dibahagian kepala. Mayat simati telah dibawa ke HKL untuk bedah siasat. Bedah siasat akan dijalankan malam ini oleh Dr Nurhidayah. Sekian utk makluman YDH Tuan.


Terima Kasih Tuan

:COPYPASTEDARIWHATSAPP:

KES BUDAK JATUH ESCALATOR DI KENANGA
GAMBAR
 

You Might Also Like

10 comments

  1. Kesiannya ! CN klu keluar dgn Irfan mmg klu boleh takmo tgk hp, terlepas pandang sekejab jer dah boleh jadi macam2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekejab detected hehe. kan CN.kesian sgt hmm

      Delete
  2. Ada tengok video memang dia duk guna hp... xmarah pun anak dia main... takut lantgk

    ReplyDelete
  3. sudah jatuh ditimpa tangga . lalai

    ReplyDelete
  4. mmg pengajaran utk diri sendiri..alfatihah utk arwah...

    ReplyDelete
  5. Jangan leka.....ank anugerah Allah....Alfatihah

    ReplyDelete
  6. Alfatihah......ibu bapa jangan leka.....ank anugerah Allah ...jagalah mereka...

    ReplyDelete
  7. takziah, jadi pengajaran buat kita, jangan leka dengan anak walaupun seminit, sentiasa pantau pergerakan anak.

    ReplyDelete
  8. 1 pengajaran buat diri sendiri.al fateha

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.