SAMBUNG MASTER atau KERJA ?

by - April 15, 2015

Assalam~

Memandangkan saya ni dah tua. Dah nak masuk tahun keempat sem depan a.k.a last year degree ku. Wahhh nak habis dah belajar aku! Tapi tak matang lagi sayidah napisah ni, macam mana ni =.=

Okay topik paling hot dibincangkan dalam kalangan remaja dan gadis gadis seperti saya dan kawan kawan sama batch sekarang ni ialah


1) siapa kahwin dulu nanti. HHAHAHAHA. best gila topik ni tau. yang ni nanti saya buat entry lain lah ye :p


2) praktikal kat mana nanti. Ni pun best jugak sambil masing-masing kata takut nak praktikal. Lumrah manusia nervous berada di suatu tempat yang asing right? :)

3) FYP sem depan nak lecturer mana utk dijadikan supervisor (SV)? Perghh topik ni hotzzzz gila. Dan semua tak tahu lagi nak pilih Applied Mathematics or Pure Mathematics. Topik ni pun nanti saya buat entry ye inshaaAllah :)


4) Last but not least dan tak kurang hotzzz nye ialah nanti dah habis degree, nak sambung master or kerja?

Memang dah ramai tanya soalan ni sesama sendiri. Dan bermacam juga jawapannya. Dan bermacam juga alasannya. Huuuhu. Ada yang nak samung master. Ada yang nak terus ke PHD (ni result power gilos je boleh, yang pasti bukan saya hahaha). Ada yang nak kerja kejap, lepastu sambung master (thats possibly me hehe). Ada yang tak tahu lagi nak buat apa. Hehehe.


Apa-apa punnn~ kita manusia hanya merancang. Allah menentukan. Moga semua akan mendapat yang terbaik AMIN :)

Sekian, wassalam :)



You May Also Like

9 comments

  1. no.1 tu, lepasan spm dah jd tajuk hot tau! muahahaha :P

    ReplyDelete
  2. kawin dulu je lah kc hahahahahahhaha

    ReplyDelete
  3. ADA JODOH KAWIN DULU, tapi antara kerja n master better kerja kalau dapat kerja sebab klu dah kerja kita boleh apply master, sayang la klu epaskan kerjaya semata nak ambik master.

    ReplyDelete
  4. kawen jerla heheheheheee,,,, dah ade calon belum?

    ReplyDelete
  5. KC dah tua, Kak Sha muda laagiiii, bhahahaha ;D

    ReplyDelete
  6. banyak betul idea nak buat entri...tak silap lah jadi blogger

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p