http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

SAMBUNG MASTER atau KERJA ?

By 10:44:00 PM


Assalam~

Memandangkan saya ni dah tua. Dah nak masuk tahun keempat sem depan a.k.a last year degree ku. Wahhh nak habis dah belajar aku! Tapi tak matang lagi sayidah napisah ni, macam mana ni =.=

Okay topik paling hot dibincangkan dalam kalangan remaja dan gadis gadis seperti saya dan kawan kawan sama batch sekarang ni ialah


1) siapa kahwin dulu nanti. HHAHAHAHA. best gila topik ni tau. yang ni nanti saya buat entry lain lah ye :p


2) praktikal kat mana nanti. Ni pun best jugak sambil masing-masing kata takut nak praktikal. Lumrah manusia nervous berada di suatu tempat yang asing right? :)

3) FYP sem depan nak lecturer mana utk dijadikan supervisor (SV)? Perghh topik ni hotzzzz gila. Dan semua tak tahu lagi nak pilih Applied Mathematics or Pure Mathematics. Topik ni pun nanti saya buat entry ye inshaaAllah :)


4) Last but not least dan tak kurang hotzzz nye ialah nanti dah habis degree, nak sambung master or kerja?

Memang dah ramai tanya soalan ni sesama sendiri. Dan bermacam juga jawapannya. Dan bermacam juga alasannya. Huuuhu. Ada yang nak samung master. Ada yang nak terus ke PHD (ni result power gilos je boleh, yang pasti bukan saya hahaha). Ada yang nak kerja kejap, lepastu sambung master (thats possibly me hehe). Ada yang tak tahu lagi nak buat apa. Hehehe.


Apa-apa punnn~ kita manusia hanya merancang. Allah menentukan. Moga semua akan mendapat yang terbaik AMIN :)

Sekian, wassalam :)



You Might Also Like

9 comments

  1. no.1 tu, lepasan spm dah jd tajuk hot tau! muahahaha :P

    ReplyDelete
  2. kawin dulu je lah kc hahahahahahhaha

    ReplyDelete
  3. ADA JODOH KAWIN DULU, tapi antara kerja n master better kerja kalau dapat kerja sebab klu dah kerja kita boleh apply master, sayang la klu epaskan kerjaya semata nak ambik master.

    ReplyDelete
  4. kawen jerla heheheheheee,,,, dah ade calon belum?

    ReplyDelete
  5. KC dah tua, Kak Sha muda laagiiii, bhahahaha ;D

    ReplyDelete
  6. banyak betul idea nak buat entri...tak silap lah jadi blogger

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.