http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

SENARAI PEMENANG FESTIVAL FILEM MALYSIA(FFM) 27

By 8:16:00 AM ,

SENARAI PEMENANG FESTIVAL FILEM MALYSIA(FFM) 27


FESTIVAL FILEM MALYSIA(FFM) 27 yang berlangsung semalam, 8 September 2015 telah menobatkan Lelaki Harapan Dunia sebagai Filem Terbaik. 

credit : http://www.ffm.my/



Senarai pemenang FFM 27 



  • Filem Box Office - The Journey 
  • Penyunting Terbaik - Adilan Azemi (Dollah Superstar) 
  • Sinematografi Terbaik - Erik Yong (The Journey) 
  • Pelakon Kanak- Kanak Terbaik - Raykarl Iskandar (Lelaki Harapan Dunia) 
  • Cerita Asal Terbaik - Liew Seng Tat (Lelaki Harapan Dunia) 
  • Lakon Layar Terbaik - Mamat Khalid (Amir & Loqman Pergi Ke Laut) 
  • Pengarah Harapan - Raja Mukhriz (Ophilia) 
  • Pelakon Harapan Wanita - Dawn Cheong (Cuak) 
  • Pelakon Harapan Lelaki - Kodi Rasheed (Ophilia) 
  • Pelakon Pembantu Wanita Terbaik - Nadiya Nisaa (Terbaik Dari Langit) Pelakon 
  • Pembantu Lelaki Terbaik - Amirul Afendi ( Terbaik Dari Langit) 
  • Karyawan Sepanjang Zaman - Othman Hafsham 
  • Anugerah Khas Juri The Great Lion Amir & Loqman Pergi Ke Laut Terbaik Dari Langit 
  • Pelakon Wanita Terbaik - Fazura (Manisnya Cinta Di Cappadocia) 
  • Pelakon Lelaki Terbaik - Lee Sai Peng ( The Journey) 
  • Filem Bukan Di Dalam Bahasa Melayu - Astro Shaw Sdn Bhd ( The Journey) 
  • Pengarah Terbaik - Liew Seng Tat ( Lelaki Harapan Dunia) 
  • Filem Terbaik - Lelaki Harapan Dunia


Read more: http://www.wayneharraz.com/2015/09/keputusan-festival-filem-malaysia-27.html#ixzz3l0SoSTiG


Filem Terbaik FFM 27 - Lelaki Harapan Dunia

filem terbaik festival filem malaysia 27
credit : www.colourlessopinios.com


Filem Box Office FFM 27 - The Journey

filem box office festival filem malaysia 27
credit : www.yjcool.blogspot.com

Tahniah kepada semua pemenang! :D

You Might Also Like

6 comments

  1. Oh filem terbaik yang bila ditayangkan? Tahniah...

    ReplyDelete
  2. tahniah ,, fazura menang pelakon wanita terbaik ^_^

    ReplyDelete
  3. lelaki harapan dunia? macam menarik tapi xprnah tengok

    ReplyDelete
  4. SAYA PALING SUKA FAZURA..HEHHEHEHHEE :D

    ReplyDelete
  5. Baru je tengok hari tu. Tak pernah dengar citer lelaki harapan dunia ni. Sayidah pernah tengok tak? Best ke?

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.