http://pengetatvagina.blogspot.my/

Search This Blog

Tahniah Beregu Lelaki Malaysia Berjaya Pungut Pingat Perak Final Badminton Rio 2016!

By 1:27:00 AM ,

Alhamdulillah! Beregu lelaki berjaya pungut pingat Perak final Badminton Rio 2016! Tahniah Tan Wee Kiong dan Goh V Shem! Memang tadi berdebar betul tengok game final siaran langsung di YouTube Astro Arena. Ya Allah rasa nak tercabut jantung ni tengok perlawanan sengit betul. Lagi-lagi bila nak akhir-akhir tu. Time mata mereka 20-20 tu arghhhh! Lepastu seri pula 21-21 ya Allahhhhh lagi la rasa dup dap dup dap. Dah banyak kali juga doa "moga Malaysia menang, moga Malaysia menang" ahhaha. Then, finally.. Cina menang. Nampak la mata pemain Malaysia kita sedikit bergenang mungkin rasa frust tak menang. Tapi, kami rakyat Malaysia bangga dengan anda pemain beregu lelaki! Pingat perak Olimpik tuuu, jangan memain wehhh.

Yeahoooo! Beregu Lelaki Malaysia Berjaya Pingat Emas Final Badminton Rio 2016!


Tahniah Beregu Lelaki Malaysia Berjaya Pungut Pingat Perak Final Badminton Rio 2016!
Tahniah Beregu Lelaki Malaysia Berjaya Pungut Pingat Perak Final Badminton Rio 2016!
Bermain double set. Beregu lelaki Malaysia, W. K. Tan & V. S. Goh bertemu dengan pemain beregu lelaki Cina, H. F. Fu & N. Zhang di peringkat akhir Badminton Olimpik Game Rio 2016. Dan akhirnyaaa, dengan penuh debaran sepanjang perlawanan final berlangsung..kemenangan berpihak kepada pemain Cina dan Malaysia mendapat pingat Perak. Alhamdulillah syukur.

Tapii tipu la kan kalau tak rasa sedikit sedih dan frust menonggeng sebab team Malaysia tak dapat emas. Kan kan kannnnn kannnn.

Tapi rasa berbangga dengan team Malaysia sentiasa ada lah kerana dapat masuk ke final dan berjaya memungut pingat Perak untuk Malaysia.. Itu memang dah sangat baik. Dan bersyukur.

So... Lee Chong Wei final malam ni (20 Ogos). Jangan lupa tengok dan support! Game final perseorangan lelaki malam ni akan lawan dengan Chen Long pada malam ni pukul 8:20PM, siaran langsung di Astro Arena CH801&CH802(HD). Boleh juga tengok LIVE di Youtube Saluran Astro Arena.

Goodluck Lee Chong Wei! Dapatkan emas untuk kami pleaseee~ hehhee. Chaiyok!

You Might Also Like

0 comments

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.