burung cantik selalu singgah belakang rumah

by - December 06, 2016
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua~! Korang nak tahu tak (kalau tak nak tahu pun kena ambil tahu juga haha) ... ada beberapa ekor burung cantik selalu singgah kat pokok belakang rumah (Seremban) saya. Ada yang berwarna kuning, ada yang warna kehijauan, ada yang warna coklat. Nama dia saya tak tahu lah. Abi ada kata namanya burung punai. Tapi tak pasti betul ke tak hee. Burung cantik ni kebiasaannya singgah pada waktu siang (lebih kurang 7-9 pagi) dan kekadang juga waktu petang lepas asar macam tu. Berkicau-kicauan riuh rendah kekadang tu. Umi abi suka sangat dengan burung-burung cantik ni. Abi pernah sekali tu jerit "I LOVE YOUUU!" dekat burung-burung belakang rumah tu hahaha. Okay lah jom layan gambar burung-burung cantik di pokok belakang rumah saya yang telah berjaya ditangkap oleh Kakngah (my sister).

burung cantik selalu singgah belakang rumah


burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
Haa yang atas ni burung yang hijau-hijau warna dia. Lawa kan? Ada dua ekor jenis ni bertenggek kat dahan pokok.

burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
Atas ni warna kuning pula. Cantik kan? Hehehe.

burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah

burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah



burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
Haaa atas ni gambar-gambar yang ditangkap dengan menggunakan kamera canggih kakngah. 

Bawah ni pula guna kamera handphone samsung S3 saya yang telah dizoom sehabis-habisnya hahaha. Tak lawa pun tapi nak masuk juga dalam ni. Sebab saya yang tangkap gambar ni haha. Maaf la ye.

burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah

burung cantik selalu singgah belakang rumah
burung cantik selalu singgah belakang rumah
Okay cukup la dua gambar yang tak lawa ni hahaa. Tapi tengok secara live memang lagi best la. So, nak tengok live.. mai la datang Seremban rumah saya, buat lawatan kekeke.

Kalau korang tahu nama burung-burung ni beritahu kat ruangan komen eh? Hehe okay daaa~ wassalam :)

You May Also Like

3 comments

  1. Wah cantiknya burung tu..tak kenallah burung tu..huhu

    ReplyDelete
  2. Cantik burung..
    Ada burung termpatan dan ada juga burung yang dalam perjalanan berhijrah..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p