Search This Blog

Kenapa wanita mengandung tiada haid?

By 9:43:00 AM , ,

Kenapa wanita mengandung tiada haid?


Kenapa wanita mengandung tiada haid?
Kenapa wanita mengandung tiada haid?
credit image: etikaseorangmuslim.com
Petang tadi jam 5.15pm ada segmen baru, Hayatus Sahabah bersama Ustaz Mohd Hazry Hashim Al- Bindany di IKIM FM. Perkongsian tentang kisah wanita hebat, Ummu Sulaim (ibu kepada Anas bin Malik RA).

Satu soalan menarik ustaz tanya, "Kenapa wanita mengandung tiada haid ?"

Kalau aku yang jawab dari sudut perubatan, ialah sebab kadar hormon progesterone meningkat naik (dinding uterus makin menebal), so takde lah period.

Jawapan beliau "Itulah kasih sayang Allah pada wanita..supaya selama 9 bulan takde haid boleh beribadah penuh, solat, baca Al Quran..sebagai tarbiah kepada anak yang sedang dikandung"


Nukilan: Khairul Faizie Mohammad Kamar - 9 Januari 2017

sakit wanita mengandung
seorang ibu menahan sebanyak 57 del kesakitan ketika bersalin
credit image: mama-batrisyia.blogspot.com

surah-surah amalan untuk ibu mengandung
surah amalan untuk ibu mengandung

p/s: Biobax Cool Theraphy adalah fast relief spray yang diperbuat daripada 100% bahan organik. Hanya spray dan sapu sahaja. Dibuat khas untuk ibu mengandung. Berkesan melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sakit lutut, sakit pinggul, kebas-kebas, kejang, lenguh-lenguh, sakit segugut, selsema, terseliuh, resdung, tergeliat urat, gout, slip disc, gusi bengkak. RM80 termasuk postage untuk 1 botol. RM150 untuk 2 botol. Testimoni berkesan boleh tengok (klik) di SINI

Sesiapa yang nak beli Biobax atau nak jadi dropship/agen/mini stokis Biobax, boleh whatsapp saya 0172008642 (Sayidah).



sakit pinggang semasa pregnant
sakit pinggang semasa pregnant?  jangan risau.. spray ajaib ni kan ada!

You Might Also Like

2 comments

  1. Perkongsian yang menarik Sayidah.. =)

    ReplyDelete
  2. Begitu sayang nya Allah pada kita sebagai wanita.... balaslah kasih sayang Allah dgn sentiasa taat dan mentaati semua perintahnya...

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.