24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+

by - February 22, 2017
Kalau orang tanya saya, apa rahsia dapat UV PV tinggi (walaupun tak ada la tinggi mana haha)? Ping entri di Group Community Google+ (G+) adalah antara jawapan yang saya akan beri. Tak percaya? Cuba lah sendiri baru nampak perbezaannya :)

24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
group community google+


24 Group Community Google+

(klik je pada nama community g+ di bawah ni untuk Join)


Ohhh, kita kena join dan jadi MEMBER dulu, baru boleh ping di Group community g+ tersebut yeww.

24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
join community google+

Cara Ping Entri Di Community Google+

Macam mana cara nak ping (share) entri di group community g+? Mudah sahaja. Jangan cuaks.

1
24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
Cara Ping Entri Di Community Google+
 2
24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
Cara Ping Entri Di Community Google+
 3
Cara Ping Entri Di Community Google+
 4
24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
Cara Ping Entri Di Community Google+
So, buat la macam tu satu-satu. Korang copy paste je ayat+url entri korang pada semua group community g+. Mudah dan cepat sebab g+ ni dia tak loading lama pun. Tak tersekat-sekat. Tak ada hang teruk pun.

ATAU

Korang boleh ping entri di G+ straight dari dashboard blog (All Posts).

1
24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
Cara Ping Entri Di Community Google+
 2
24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
Cara Ping Entri Di Community Google+
 3
24 Group Community Google+ & Cara Ping Entri Di Community Google+
Cara Ping Entri Di Community Google+
Pilih la antara dua cara ni mana selesa atau mana suka. Dulu saya buat cara kedua tu. Tapi sekarang saya amalkan cara yang pertama tu hahaha.

Kalau saya tak ada masa, saya lebih utamakan ping entri di Google+ berbanding di group blogger Facebook. Tapi kalau rasa-rasa entri tu hot dan ramai suka, boleh la ping entri tersebut di personal/ page/ group Facebook. So that ramai boleh share.

Okay that's all. Goodluck!

You May Also Like

20 comments

  1. Dulu xtahu cmne nak ping. Bila masuk google + baru tahu. Thanks juga bagi info berguna.

    ReplyDelete
  2. thanks KC . dok cari juga group g+ untuk ping entri . alhamdulillah dah dpt. :)

    ReplyDelete
  3. banyak gak join tp mcm xde fungsi jer..haha

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas perkongsiannya. Sangat-sangat membantu.

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing this...mrs pip pun baru juga berjinak jinak dengan ping entry di google+ ni...cheers.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih.. memang info yang menarik.. kena cuba untuk tinggkatkan UV dan PV

    ReplyDelete
  7. sy dah lama minum minuan ping, tapi baru join pasal ping2 entry blog ni 😉 kalau ping sebelah malam, insyaAllah trafik meningkat 😄

    ReplyDelete
  8. Tp ada group ping yg mcm x aktif je kan, bila pong tgk mcm kita sorang je yg ping kt group tu... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, kena cari group ping yg ramai 😄

      Delete
    2. kebanyakan group ping g+ yang saya suggest kat atas tu beribu members hehhee

      Delete
  9. Baru tau. Tak pernah lagi ping kat google. Biasa ping dekat fb jer. Boleh cuba ni. Mana tau dapat sumbangkan traffik. Tak banyak sikit pun jadilah.

    Latest, http://lynk.my/55oX

    ReplyDelete
  10. wahhh..baru tau byk group kat G+ nih.. tq for the tips KC..

    ReplyDelete
  11. sis! nak tanya kenapa saya dah tak boleh ping entry by group secara direct dari dashboard guna button share??
    pelik dulu buat boleh sekarang boleh ping public saja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah saya pun tak boleh share direct dari dashboard sobsobsob TT
      dulu boleh kan. yeap skrg boleh buat public je kalau share direct.

      that's why sekarang ni saya buat cara pertama tu - terus ke group community G+ & ping kat situ terus.

      Delete
  12. Kak Sue memang buat,tapi kadang tu is the lupa n the malas..lepas nie kena buat lah kalau nak UV tinggi ya..kita cuba..ehehe..TQ KC muahhh..

    ReplyDelete
  13. Bagusla awk share cara ni...Baru tahu....tq²

    ReplyDelete
  14. Perkongsian yang menarik sekali..
    Sudah berkali-kali KC share tapi x sempat je nak singgah..

    Terima kasih kongsi tips ini..

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p