Search This Blog

fall in love dengan lagu Bismillah - Ikhwan Fatanna

By 10:30:00 AM ,

First time jumpa video lagu Bismillah - Ikhwan Fatanna ni di YouTube, terus terfikir siapa ikhwan fatanna ni? tak pernah dengar pun. Hahaha. Serius tak kenal. Tapi muka macam familiar hehe. Apa-apa pun, lagu Bismillah ni is absolutely my taste!

fall in love dengan lagu Bismillah - Ikhwan Fatanna
fall in love dengan lagu Bismillah - Ikhwan Fatanna
Muzik lagu ni very fresh & catchy. most part of music Bismillah ni memang muzik tengah trend sekarang ni, digunakan kebanyakannya di luar negara. Muzik international.

Yang scary nya, lagu ni addicted tau. Sekali dengar terus melekat dalam otak. Sekali kita hayati both lirik & melodi lagu Bismillah ni terus melekat dalam hati. Makes me repeat this Bismillah song for numerous times!

bismillah
Lagu Bismillah - Ikhwan Fatanna

Lagu Bismillah nyanyian Ikhwan Fatanna




Lirik Lagu Bismillah

lagu bismillah
Lagu Bismillah oleh Ikhwan
Ada yang sedang berjalan
Ada yang sedang berlayar
Ada yang juga di angkasa
Ada yang baru belajar
Ada tengah temuduga
Ada yang bosan dengan kerja

Tak kisah kita di mana
Kita mula dengan nama kebesaran-Nya

Chorus:
Bismillah..
Walau sekecil mana kita langkah
Bismillah..
Walau dunia sering bermasalah
Bismillah..
Usaha dan doa usahlah lupa
Sebutkanlah bismillah
Sebutkanlah bismillah

Sebutkanlah bismillah
Bila kita menyebut nama-Nya
Nawaitu jahat pun jadikan kita
serba salah
Bila kita menyebut nama-Nya
Semoga yang dilaksana
semuanya terjaga

Tak kisah kita di mana
Kita mula dengan nama kebesaran-Nya

Chorus

Tidakkah kita percaya
Dengan hikmah yang ada pada-Nya
Sempurnakanlah
segala hela nafas yang ku hembuskan
Setiap amalku
Hanyalah untuk-Mu

Chorus 2x

bismillah ikhwan fatanna
Lagu Bismillah best!
Line yang paling saya suka dalam lagu ni:

Bila kita menyebut nama-Nya

Nawaitu jahat pun jadikan kita serba salah

:)

You Might Also Like

2 comments

  1. First time dengar, best jugak ye. :)

    ReplyDelete
  2. Best pula lagu ni.. macam ada kpop2 sikit >.<

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.