Search This Blog

6 perkara berlaku gara gara Hari Ibu semalam...

By 12:45:00 PM ,

Semalam tak ada update blog langsung hahaha. Sebab busy dari pagi sampai malam. Pagi spent time dengan family sebab family kakyong ada balik. Then petang and malam mengajar kelas tutor. Total 4 students. Phewww penat juga la sebab paginya riadah basikal then tak rehat langsung, terus mengajar haha.

Walaupun kepenatan sesangat, ada happy nya juga. Walaupun semalam tak buka blog semalam, tapi syiok. Sebab apa syiokk? 

Sebab.. Gara-gara entri tentang Hari Ibu yang saya pernah update tahun lepas & kelmarin, ia menjadi famous amos semalam. Yelaa semalam kan Hari Ibu. Tu yang blog hangat semalam, ramai orang cari entri berkaitan hari ibu.

Hasilnya...

1. UV PV agak tinggi

UV (unique visitors) : 4,241
PV (pageviews) : 10,432

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...
6 perkara berlaku gara gara Hari Ibu semalam...
6 perkara berlaku gara gara Hari Ibu semalam...

2. Adsense Earnings cecah $7.20

Kebiasaanya, earnings adsense saya kurang dari $1 atau lebih sikit dari $1. Tapi Alhamdulillah semalam dapat $7.20. Sangat-sangat menyumbang. Dan harapan untuk saya cash out Adsense pada bulan depan sangat tinggi hahahaha.

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...

3. cecah 70 Users Online di blog at one time

As usual, setiap hari saya ushar histats blog saya di website Histats. Semalam kebetulan time saya check tu, ada 70 users online di blog saya! Perghh what a rare moment! Haha. Susah kott nak tengok 70 orang yang online kat blog saya pada satu satu masa. Biasa 20, 30 lebih je.


4. banyak keywords berkaitan tarikh ibu

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...

5. the most searched entri yesterday

Dua entri which are:
&

dapat sambutan hangat semalam. Alhamdulillah.

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...

6. Berada di 1st page Google

Ada few keywords yang menempatkan entri Hari Ibu saya di first page Google.

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...

gara gara Hari Ibu semalam...
gara gara Hari Ibu semalam...
Penangan Hari Ibu semalam & penangan beberapa teknik SEO yang saya terapkan dalam entri Hari Ibu.. merasa la saya 6 perkara di atas. The power of SEO hhehe.

Kan best kalau semua entri mengena macam ni muahahaha #berangan.

And you know what? Korang pun boleh macam ni. Jom sama sama usaha. Chaiyok! :)

Okay lahh adioss!

You Might Also Like

9 comments

  1. wow..banyaknya.kalau setiap satu entri sebegini kaya youu..(^_^) hehe

    ReplyDelete
  2. Blog kak cik memang mengancam sokmo pv n uv.. jeles tauuuu.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Tahniah KC. Byk kak ana nk belajar dr KC. Tips2 yg KC share sebelum ni byk yg kak ana apply tp sebab blog baru nk aktif slowly nak dpt good PV kan. Satu je kak ana nk ckp dekat KC #tunjukajarkusifu

    ReplyDelete
  4. Congrats kc..akak klu kat GA ni, memang kena banyak lagi belajar utk naikkan trafik.. ;)

    ReplyDelete
  5. fuuhhh, memang terbaik! nak kena belajar teknik SEO betul2 ni..heeee

    ReplyDelete
  6. Banyaknya view.. tahniah.. hebat yang teramat ni

    ReplyDelete
  7. Seronoknyaaa.banyak lagi airah kena belajar ni

    ReplyDelete

Silakan comment. Jangan malu, jangan segan yew :p

Newsletter

DISCLAIMER

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di sayidahnapisah65@gmail.com.

[PENAFIAN] www.sayidahnapisah.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.